Kornelio ja Ci powiem tak, jeśli chcesz wstawić strumienicę rodem a Allegro , i wydać na to 120 zeta powiedzmy to bez sensu, takie moje zdanie, taka uniwersalna strumienica nic ci nie da, nie chodzi nawet o moc skoro mówisz, że kata masz masakrycznie zciuranego..

...tylko jak powiedział przedmówca taka strumienica niedopasowana pod parametry auta jest w stanie, zmniejszyć jego osiągi, bo zmniejsza podciśnienie wydalania spalin czy coś takiego...(ci, którzy wiedza, o co chodzi to ok:)

), a odnośnie katalizatora sportowego, to wolałbym osobiście dołożyć trochę kasy i właśnie takowy zakupić, czyli coś, co będzie zgodne z normami auta, których potrzebuje, i oprócz tego miało będzie charakter nieco inny niż Twój wspomniany katalizator (martwy), czyli nieco inny opór w przepuszczaniu spalin, znam osobiście takie przypadki, już teraz, ze "małolaty" chcieli sobie zrobić coś w tym rodzaju,...wiesz większy hałas itd, pewnie i większa moc w ich mniemaniu, a okazało się jak powiedział znajomy mechanik, że na hamowni okazało sie, ze w taki sposób spieprzyli sobie wszystko, bo moc auta nie tyle, ze nie wzrosła , ale zmalała coś około 10%

, więc wniosek, strumienica może i okej...nie wiem, ale tylko, jeśli wszystko jest dopasowane do Twojego auta oprócz tego cały układ wydechowy między innymi...., więc jeśli chcesz wydalić kata to miej to na względzie, chociaż różne są zdania, ja mówię, jeśli się zdobędziesz na coś takiego...daj znać, bo też myślałem o czymś takim, ale zostało mi top odradzone

, ale może akurat w m40 okej , nie wiem, daj znać , będę wdzięczny Kornel

zwłaszcza, że liczę na Twoja opinie
Ps. Mamy podobne auta m40 pojemność i nawet kolor

, pozdrawiam