BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 11:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Zimne powietrze z bocznych nawiewow?
PostNapisane: 11 stycznia 2009, 19:39 
Pierwsze kroki

Witam mam taki problem,myslalem ze to przez te mrozy auto tak mialo ale teraz nie ma takich mrozow a ja mam caly czas tak samo tzn.samochod ma juz odpowiednia temp.nie jest w pionie bo odkad go mam nigdy nie mialem w pionie ale mialem cieplo a teraz nagle jest tak ze jak mam otwarty nawiew boczny leci zimne powietrze(a na szybe przednia cieple)a jak zamkne ten nawiew leci cieple ale nie znow takie jak powinno co to moze byc czy wplyw na to moze miec termostat?jesli tak to moglby mi ktos od poczatku napisac co i jak mam zrobic i co bedzie mi potrzebne do wymiany,chyba ze to co innego,pozdrawiam

Ostatnio edytowano 12 stycznia 2009, 08:25 przez seba136, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2009, 19:56 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
przyczyn może być kilka ale zacznij od temperatury wskazówka zasadniczo powinna być w pionie i to wskazywałoby na termostat jak on wygląda i jaki Ci potrzebny masz tutaj http://bmwfans.info/original/
poza tym jezeli jest klima to może być filtr do wymiany

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2009, 20:08 
Pierwsze kroki

klimatyzacji nie mam wiec zaczne od termostatu,jakie narzedzia moga byc potrzebne oprocz oczywiscie termostatu,bo moze sprobowalbym sam go wymienic?

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2009, 20:21 
Pierwsze kroki

Czy na twojej konsoli na środku przy nawiewach głównych jest pokretło ciepło - zimno ? może tam masz przestawione. Kiedys w mojej E39 dmuchało zimnem. NIe wiedzialem co to, klima byla wylaczona, i na drugi dzien zobaczylem ze pokretlo przestawione jest na zimne powietrze.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2009, 20:27 
Pierwsze kroki

wiesz co,no mam 2 pokretla ale mam caly czas ustawione na cieplo a ono nie leci,tylko nie wiem czy chodzi ci o to bo innych nie mam

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 22:04 
Pierwsze kroki

Słuchaj kolego posiadam e34 520 12 wolt silnik m20 z bocznych nawiewów nie będzie ci lecieć ciepłe powietrze a te pokretła 2 co masz to prawdopodobnie lewa strona grzeje i prawa ale tylko na nogi i na szybę też tak mam i nic nie zrobię.Prawdopodobnie boczne przystosowane na klimę której nie zamontowano

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2009, 10:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
seba136, jak nie masz klimy to jest norma że leci z tych nawiewów tylko zimnie powietrze, zresztą powinieneś mieć na pokrętle od kierunku nawiewów przy ustawieniu na kabinę takie trójkąty niebieskie. Jak chcesz żeby leciało ciepłe to musisz ustawić np na szybę i lekko odchylić pokrętło w stronę do kabiny, lub tak samo na nogi i lekko przekręcić w stronę kabiny i powinno lecieć ciepłe.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2009, 10:13 
Pierwsze kroki

no a ja mam klime i mam tak samo więc co powiesz na to?
:/

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2009, 10:21 
Forumowicz

Koledzy jeśli ktoś ma klimę i leci mu z nawiewów zimne lub chłodne powietrze to w 99 na 100 przypadków jest filtr kabinowy!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 17:59 
Pierwsze kroki

a podpowiesz jak wymienić ten filtr kabinowy w e34 z 89 roku?
a jeszcze taki problem że z tyłu mi też leci zilmne powietrze czy wimiana filtra kabinowego zakończy tą usterke?

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 18:01 
Pierwsze kroki

a podpowiesz jak wymienić ten filtr kabinowy w e34 z 89 roku?
a jeszcze taki problem że z tyłu mi też leci zilmne powietrze czy wimiana filtra kabinowego zakończy tą usterke?

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 20:06 
Pierwsze kroki

ja mam m50b20. Na środkowym nawiewie, pomiedzy dwoma kratami wylou jest pokrętło, którym reguluje się osobno temperaturę nawiew€w środkowych i co zatym idzie też bocznych . Zacznij od tego :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 20:49 
Pierwsze kroki

lukdream,
Cytuj:
ja mam m50b20. Na środkowym nawiewie, pomiedzy dwoma kratami wylou jest pokrętło, którym reguluje się osobno temperaturę nawiew€w środkowych i co zatym idzie też bocznych . Zacznij od tego :cwaniak:

przeczytaj ostani posta a puźniej odpowiadaj bo troche nie na temat

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2009, 23:09 
Pierwsze kroki

pawelziom88 napisał(a):
lukdream,
Cytuj:

przeczytaj ostani posta a puźniej odpowiadaj bo troche nie na temat

Jeśli masz problemy ze zrozumieniem tematu to nie moja wina... ;)

Tytuł: Nawiew
PostNapisane: 2 marca 2009, 19:54 
Pierwsze kroki

Witam,ale tu genialnych "mechaników",żaden filtr nic do tego nie ma!(zresztą dostać się do niego to masakra)po prostu tak ma być,z tyłu leci zimne między fotelami, a pod nogami ciepłe,tak?a z boku też zimne ma lecieć,tak powinno być (według książki,schematów "sam naprawiam"),u mnie też tak jest.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 20:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: 528i 318i
Kod silnika: M52TUB28 M40B18
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
ja posiadam E34 i u mnie jest tak:

szyba - ceipłe

środek - zimne

nogi - ciepłe

i tak powinno być, mam klime ale w E34 srodek jest zawsze zimny, z tyłu srodkowy tunel tez

MOJA E34 528i DELPHIN METALIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=25990
MOJA E39 535i V8 BIARRITZBLAU METALLIC ==>> http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=60703 ( Sprzedana :-( )
MOJA E30 318i CIRRUSBLAU METALLIC ==>> viewtopic.php?f=6&t=78957

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 21:55 
Pierwsze kroki

Co Wy za bzdury piszecie!!! Boki zimne, Środek zimny i że tak ma być!!! Przecież na środkowym nawiewie (tym podwójnym nad radiem) jest pokrętło zimne-ciepłe i jest to regulacja temperatury nawiewu na boki (na drzwiach) i środek (nad radiem) razem. Co do środkowego tunelu, tego między siedzeniami nic nie powiem bo u mnie tego nie ma. Ale nie ma czegoś takiego, że gdzieś leci tylko zimne....

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 22:59 
Częsty bywalec

lukdream napisał(a):
Przecież na środkowym nawiewie (tym podwójnym nad radiem) jest pokrętło zimne-ciepłe i jest to regulacja temperatury nawiewu na boki (na drzwiach) i środek (nad radiem) razem.
Kolega chyba ma racje jest tam pokretlo do regulacji.

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 23:06 
Częsty bywalec

Jak przekrecisz pokretlo nad radiem to powinno lecie cieple z kratki srodkowej i bocznych tez.Pod radiem sa trzy pokretla predkosc dmuchawy i temp. na lewa i prawa strone( nawiew na szybe i male kratki przy glosnikach na podszybiu)

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 23:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
trafiłem na tym forum na podobny temat i tez padły opinie ze ciepłe powietrze nie poleci na twarz.. tylko na szybe i nogi...zreszta u mnie tez tak jest ze ciepłe leci na szybe....a ze srodkowego leci zimne!!!

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1