BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 12:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2009, 23:52 
Forumowicz

Moje BMW: e46 Touring Automat
Kod silnika: M54B30
ja już mam drugie radyjko sonki w swoim aucie, obecnie mam ten model

http://allegro.pl/item557218192_sony_cd ... ml#gallery
i jestem bardzo zadowolony, przede wszystkim ma bursztynowe podświetlenie, a z tych twoich radyjek wolał bym alpajna

ZOBACZ MOJĄ BYŁĄ BUNIE

viewtopic.php?t=34950 i obecną viewtopic.php?f=6&t=117502

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2009, 07:40 
Forumowicz

krzysiekbb napisał(a):
kkulasiewicz napisał(a):
krzysiekbb skąd możesz wiedzieć czy pasuje do wnętrza czy nie skoro nie masz u siebie w aucie takiego modelu. Drażnią mnie wypowiedzi ludzi którzy uważają że jak coś jest troche droższe i dobrej jakośći a oni tego nie maja to zaraz jest do dupy.
jak CIe draznia moje wypowiedzi daj igonoruj :)

E36 ma podswietlenie bursztynowe i w ogole jest z innej epoki
i

MOIM ZDANIEM!!!!!!!!!!! nie pasuje to calkowicie do e36 a nawet do innego bmw...

a czy podswietlenie takie wazne ? ja mam radio z niebieskim podswietlaniem i jakos mi to nie przeszkadza a jezeli chodzi o jvc z serii avx (takie wlasnie mam) to nie mozna go porownywac z reszta jvc mialem sterte radii w aucie (w210) cale bose + wzmak i skrzynka i zadne z nich nie gralo tak fajnie nawet alpina a mialem je 3 jest to naprawde dobre radio i mozna go polecac i nie wiesza sie zaden laser ani nic z tych rzeczy a gwaracja jest na 3 lata a kolega jak szuka taniego radia zeby ladnie gralo to niech poszuka w clarionach :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2009, 10:22 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Pioneer i Sony czym nowsze tym bardziej gówno warte :/
Sony po 2 latach ma laser do kosza :/ pioneer czym nowszy model tym gorsze berbechy np. brak wyjścia RCA, bardzo mało funkcij...
Alpinka - weźmiemy najtańszy model... to na dzień dobry 2xRCA sporo użytecznych funkcji... i jakoś wykonania bardzo dobra!
JVC nie pasuje bo ma niebieskie podświetlanie! jeśli to komuś nie przeszkadza to OK :) mnie to razi... jak bursztynowy to bursztynowy :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2009, 11:10 
Forumowicz

dacie jakieś fotki swoich radii w swoich bemkach ? a najlepiej w nocy, szczególnie bym o to prosił kogoś z bursztynowym podświetleniem. pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2009, 23:18 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318is
Kod silnika: M42B18
Morfii napisał(a):
Pioneer i Sony czym nowsze tym bardziej gówno warte :/
Sony po 2 latach ma laser do kosza :/ pioneer czym nowszy model tym gorsze berbechy np. brak wyjścia RCA, bardzo mało funkcij...

Kolego ja mam juz rok radio sony i nic sie nie dzieje
brat ma 2 rok radio sony i tez czyta mu wszystkie plytki mozliwe ze jesli miales radio sony - a wnioskuje ze miales bo przeciez nie pisal bys tego z palca to bardzo prawdopodobne ze trafila Ci sie wadliwa sztuka.
Ale nie o tym chcialem napisac najbardziej

Morfii napisał(a):
Alpinka - weźmiemy najtańszy model... to na dzień dobry 2xRCA sporo użytecznych funkcji... i jakoś wykonania bardzo dobra!

Wczesniej pisales konkretnie o RCA a jak juz napisales o alpinie to calkowicie ogolnie
sporo uzytecznych funkcji jakos wykonania bardzo dobra wszystko jest piekne wszystko naj - konkretnie o jakie funkcje Ci chodzi
Kazdy wybiera radio dla siebie jednemu USB bedzie nie potrzebne a dla drugiego bedzie to przewazająca funkcja dla której kupi to radio

ktos wyzej wspomnial ze jest roznica w dzwieku miedzy MP3 a cd-audio - z tym zgadzam sie 100% i popieram

Jednak wiele wątków bylo na forum jakie radio wybrac Jeden poleci Sony drugi Alpine trzeci napisze ze sony i alpina to syf i ze najlepsze jest JVC

A tak naprawde NIE macie w samochodach glosników studyjnych wysokiej jakosci
wzmacniacze jakie podpinacie do tego nie kosztują tysiące zlotych i jesli ktos pisze ze po odłączeniu np radia sony z MP3 i podłączeniu radia JVC z MP3 lepiej gra to ja sie z tego smieje, dlaczego??
a dlatego ze wszystkie te radia mają porownywalną jakos dzwieku, roznica jaką mozna zauwazyc to taka ze jedno radio od drugiego rozni sie troszke mocą najczęściej o 5 lub 10W

Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2009, 23:39 
Forumowicz

tutaj sie musze zgodzić.
a co powiecie o radiach z końcówkamki mocy mosfet ? sa chyba lepsze od zwykłych ?

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 00:27 
Forumowicz

rafalbazar napisał(a):
tutaj sie musze zgodzić.
a co powiecie o radiach z końcówkamki mocy mosfet ? sa chyba lepsze od zwykłych ?

prawie wszystkie zwykle radia maja te koncowki mocy

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 00:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
Ja mam SONY ale nie polecam bo zdecydowanie lepiej od mojego radia gra pioneer ten którego pokazywałem w linku powyżej

P.S ja mam mojego Soniacza rok i nawet jak mocno zajechaną płyte wsadzę to nic sie nie dzieje,w mojej poprzedniej e34 miałem z przodu 13cm głośniki Sony X-plode i w półce także x-plody elipsy 9x16 i grało pięknie,

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 11:14 
Forumowicz

Cytuj:
Ja mam SONY ale nie polecam bo zdecydowanie lepiej od mojego radia gra pioneer ten którego pokazywałem w linku powyżej

Właśnie o tym pisalem wyżej :rotfl: :rotfl:

Kolego DaVeRc oświeć nas na czym polega "lepsze granie"

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 13:59 
Zacna persona forum

DJ_Misiek napisał(a):
Kolego DaVeRc oświeć nas na czym polega "lepsze granie"

Kolego DJ_Misiek lepsza barwa dzwięku,z tego co zaobserwowałem to pioneer wydobywa lepszy miekszy bass,a sony ładuje bardziej pod karton,
Sony natomiast bardziej operuje wysokimi,i średnimi tonami niż pioneer,
Ja wybralem Sony dlatego, że cena była przystępna,miało 2 wyjścia na wzmacniacz,no i CD,brałem także pod uwagę podświetlenie żeby pasowało do Beem,

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 14:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
DaVeRc przez moje rece przewinelo sie "troche" jednostek sterujacych i najwieksza kupa jaka sprawdzalem to wlasnie SONY. Jeden model z tej marki byl naprawde fajny, ale kosztowal tyle co dwie twoje 524d

Aha jeszcze jedna wazna sprawa - ogolnie SONY dobrze spisuje sie do bezposredniego zasilania glosnikow, ale pod wzmacniacz to tragedia. Mowa oczywiscie o takich jednostkach do 1000 zl

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 15:41 
Zacna persona forum

Pisałem tylko moje odczucia,jakie doznałem podczas eksploatowania mojego Sony(a powyżej pisałem że miałem cały komplet x-plode,nie pisałem o tubie bo drała fatalnie)
a kumpla pioneera

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2009, 00:58 
Forumowicz

DaVeRc napisał(a):
Sony natomiast bardziej operuje wysokimi,i średnimi tonami niż pioneer,

Niestety nie przekonales mnie tymi argumentami ;)

To o czym piszesz to ustawienie equalizera występujące prawie w kazdym radyjku
mozna sobie znmieniac podbicie tonów wysokich, srednich i niskich jak i równierz ujmowac ich wartosci

Tytuł:
PostNapisane: 23 lutego 2009, 09:52 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Moje skromne zdanie jest takie:
najlepiej porównywać radyjka które grają na tych samych głośnikach... w BMW jest łatwo bo najczęściej są to głośniki Noki :P Szajs ale gra! takie porównanie uczyniłem sony i alpine...
Powiem że jest to dzień do nocy :/ Alpine gra żwawiej, ładniejsza barwa i czystszy bas! To moje zdanie z porównania...
Czemu natomiast według mnie sony to szajs... bo się psuje... CD-ROM, inny model... wieszał utwory, jeszcze inny nie chciał ich czytać :/ nie pamiętam jakie to były modele ale się naciąłem na tą markę :/ to też ja już więcej razy SONY nie kupię :hyhy: :hyhy:
Pioneer bardzo stracił na wartości w moich oczach bo nowsze modele są bardzo okrojone!
porównać pioneera z 2-3 lat... miał więcej bajerów niż te obecne! najtańszy model tej firmy nie ma nawet wyjścia RCA... a kiedyś takich modeli było bardzo mało!
Jak dla mnie najbardziej nieskazitelne radyjka to Clarion, Alpine i blaupunkt (z tych tanich).
I nie wspominam tu o modelach powyżej 1500zł...

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1