BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Ringi+2 diody led zamiast postojowek w swiatlach SONAR
PostNapisane: 21 lutego 2009, 11:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B16
Witam, mam pytanko, moze sie juz powtorzy ale nie znalazlem nic w temacie na forum,. Kupilem lampy SONAR do E36 i podlaczylem sobie Ringi + 2 diody led zamiast postojowek. Teraz tylko pytanie czy panowie policjanci sie do tego nie przycvzepia?? Dodam jeszcze ze wyciagnalem zwykle postojowki.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 12:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
Teoretycznie nie powinni , ale jak się któremuś niebieskiemu nudzi to wiesz jak to bywa. Ja bym uważał, bo jak będzie niebieski nie w humorze to jeszcze niesmacznym dużym mandatem może poczęstować.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 13:17 
Forumowicz

Moje BMW: Klekot coupe
Jeśli diody nie sa niebieskie ani czerwone to raczej nie moze sie przyczepic, tak mi sie wydaje. A tak apropo lamp SONAR, to jak sie sprawują? Ja mialem takie i byla, tragedia caly czas parowaly.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 16:41 
Pierwsze kroki

Cytuj:
Jeśli diody nie sa niebieskie ani czerwone to raczej nie moze sie przyczepic

No to ciekawe... Ja mam fioletowe postojówki zwykłe i fioletowe podświetlenie tablicy :hyhy: Na razie nikt nic od tego nie chciał :looka: po prostu pod kolor samochodu :D
Jakby co wożę ze sobą zwykłe żarówki wiec mogę wymienić a jak mnie uczyli na kursie: "jeżeli zatrzymany za oświetlenie wyrazi chęć natychmiastowej poprawy oświetlenia nie może zostać ukarany mandatem". Ile w tym jest prawdy... nie wiem :-k

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 17:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
też kiedś miałem niebieskie postojówki i mnie zatrzymali i rzucił hasłem "5minut i mają być białe" no a że wiedizłem jak jest to miałem przy sobie białe i obeszło sie bez zadnch mandatów...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 17:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B16
no tak, ja mam białe postojowki LED, ale na wszelki wypadek biore ze soba zwykle W5W. Jak narazie wszystko z nimi w porzadku, swieca bardzo dobrze, a co do parowania to raz mi tylko po umyciu lekko w rogu zaparowalo, ale mysle ze to kwestia poprawienia zaslepek gumowych, mam je od ok3 tygodniu i jak do tej pory jestem zadowolony

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 18:31 
Zacna persona forum

kacper06 napisał(a):
Ja mam fioletowe postojówki zwykłe i fioletowe podświetlenie tablicy :hyhy: Na razie nikt nic od tego nie :suchy: chciał po prostu pod kolor samochodu :D

Łomatko :zakrecony:

Pewnie jak Cię zatrzymają zmienisz na białe, a za chwilę za rogiem znowu wrócisz na fiolet...WOW...ale z Ciebie gość :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 20:55 
Pierwsze kroki

Orso napisał(a):
Pewnie jak Cię zatrzymają zmienisz na białe, a za chwilę za rogiem znowu wrócisz na fiolet...WOW...ale z Ciebie gość :ok:

nie, taki wariat nie jestem... poza tym to nie mój pomysł... tak tą Betke kupiłem i mi się podoba a jak trzeba będzie zmienić to zmienię i tak zostawię :D nie chcę wchodzić w konflikty z szanownymi panami Miśkami :rotfl: :rotfl:

na razie nikt się tym nie interesował i poprzedni właściciel też tak jeździł więc jestem dobrej myśli ;)
niedługo cyknę jakąś sesyjkę to zobaczycie jak to wygląda na prawdę :hyhy:

Ostatnio edytowano 21 lutego 2009, 21:00 przez kacper06, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2009, 13:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
martini_xxl napisał(a):
Witam, mam pytanko, moze sie juz powtorzy ale nie znalazlem nic w temacie na forum,. Kupilem lampy SONAR do E36 i podlaczylem sobie Ringi + 2 diody led zamiast postojowek. Teraz tylko pytanie czy panowie policjanci sie do tego nie przycvzepia?? Dodam jeszcze ze wyciagnalem zwykle postojowki.

przpisy ruchu drogowego mowia ze swiatła postojeowe maja miec kolor biały lub zołty(ringi i postojowki) wiec jesli takowy masz to ze strony policji nie masz sie czego obawiac :D

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

Tytuł: re
PostNapisane: 24 lutego 2009, 23:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92 335i, Z3 2,8 FL
Kod silnika: N54B30, M52TUB28
Kiedyś zakupiłem E36 qp z takimi właśnie lampami sonara. Nie chciałem ich zmieniac bo nawet mi się podobały, ale jedyne co zrobiłem to włożyłem srebrne żarówki w kierunki i odciąłem kabelki od tych dwóch diód na postojówkach. Rinki + te postojówki nie wygladają za ciekawie. Od razu autko lepiej się zaprezentowało. ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1