BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 16:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2006, 15:45 
Forumowicz

kulka:
Z tym odbijaniem światła z tyłu soczewki mnie zaciekawiłeś.
Napisz jakiej firmy masz reflektory, bo u mnie nie ma takiego efektu (Hella-ZKW), a nic nie przerabiałem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2006, 09:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E60
kowal:
Lampy ZKW jak najbardziej najlepiej świecą w E36 lecz jak staniesz w odległosci ok 100m od auta i spojrzysz na światła to świeci Ci wyrażnie tylko soczewka a wokół niej wyrażna ciemność ?? myśle ze nie bo zwracałem uwage na to nie w jednym bmw .A ja mam podróbe JL AUTO i po przeróbkach swieci w moim guście i mam wycięty otwór w szkiełku(plastikowym) wewnetrznym zostały tylko brzegi aby mozna było zamocować ring i światło idzie teraz prosto w gładki szkło reflektora.

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2006, 21:30 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E60
Obrazek

Tu widać dokładnie że swiatlo jest tez poza soczewką i przez to laik nawet nie rozpoznaje wtedy nawet ze tam swieci ta soczewka bo odbija sie na cały klosz.

P.S Zdjecie zapożyczone ale nie ma numerów wiec chyba nie bedzie problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lutego 2009, 13:08 
Poszukaj zanim zapytasz

Moi kochani mam taki problem , w bmw e46 wymieniłem reflektory tradycyjne na reflektory ksenonowe . Problem polega na tym ze nie robiłem żadnej przeróbki tylko zmieniłem lampy. Podczas jazdy samochodem reflektory potrafią godzinę świecić bez żadnych problemów a po jakimś czasie gasną , raz lewy raz prawy , proszę o pomoc w tej sprawie co zrobić żeby te lampy mi działały bez zarzutów , nie ukrywam że zależy mi na tym żeby to zrobić niskim kosztem.

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2009, 19:21 
Poszukaj zanim zapytasz

witam użytkownikiem 525 tds e-39 jestem od 6 lat w tym miesiącu padły mi dwa palniki w ksenonach różnica 2 dni, problem w tym , że lampy parują od 2 lat serwisy łatały ale nic to nie dało (paruje zawsze pod osłoną) . moge stracić dowód lub co gorsza w nocy spowodować wypadek (na prawdę kiepsko widać przez parę nawet na ksenonach ;) )zamówiłem nowe lampy Angel Eyes na żarówki H7 zobaczę jak to świeci. zastanawiam się tylko czy można włożyć do nowych lamp wewnętrzną część ksenona robił ktoś coś takiego ? zaznaczam że jeszcze tego nie rozbierałem i nie wiem czy jest taka możliwość
pozdrawiam
znalazłem również odpowiednik dla wersji z ksenonem czyli coś co mnie najbardziej interesuje jedna wada lampy firmy depo jeździł ktoś z takimi jakieś problemy ?

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2009, 21:39 
Poszukaj zanim zapytasz

zmiana
rozkręciłem stare lampy i w sumie są w bdb stanie jeden mankament to że parują pod szybką z poliwęglanu, i tu pytanie uszczelnić czy rozszczelnić lampę nie ma śladów po uderzeniach pęknięciach itd , podejrzewam że serwis nawet ich nie rozkręcił kiedy jeździłem z tym problemem

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1