discrimen napisał(a):
Widze z podpisu, że niestety miałeś przygodę z e36. Fajnie, że wracasz do marki.
Niestety nie podzielam zdania kolegów w kwesti e30.
Nigdy nie czułem klimatu tego modelu, pewnie dlatego, że dla mnie historia z BMW rozpoczyna się od e36. Zupełnie nie podoba mi się model e30, być może stąd moje podejście.
E30 w kombi, 1.6 m40, bez wyposażenia, to nie to co tygrysy lubią najbardziej.
Nie wiem jakie masz dokładnie plany co do auta, zmiana felg i gleba przy 1.6L imo nie jest dobrym pomysłem, będziesz wyglądał groźnie, a na światłach niestety będziesz ostatni. Chyba, że chcesz zaskoczyć i wsadzić tam coś mocnego, tego nie wiem.
Często na tym forum jest tak, że ktoś pokazuje naprawdę świetne auto, a komentarze wyglądają jak typowy dupościsk. Szkoda, że nie ten kolor, szkoda, że automat, szkoda, że lampy poliftowe, a model przedliftowy.
Tutaj mamy doczynienia z sytuacja odwrotną. Rozumie, że kolega/koledzy nie napiszą, że masz niefajne auto, to normalne, ale należy się troche obiektywizmu. Może masz świetne plany na to auto, może będzie czołówką e30. Teraz to podstawa e30. Co innego jakby ta podstawa była we wzorowej kondycji, takie auta zawsze mają coś w sobie.
Może też jest to odwrotność dupościsku, "nie zagrażasz" nikomu, nie wystajesz przed szereg, to można napisać, że ok.
Pozwól że dorzucę swoje 3 grosze.
Żałuj, że nie zacząłeś swojej przygody od E30. Niesamowite Auta. Miałem przyjemność jeździć E30 MTechnik. Auto malinka. Jak dla mnie, dobrze zrobione E30 to klasyk, który zawsze będzie się podobał.
Co do silnika i mówienia o tym, że 1.6 w E30 kombi to nie jest to co tygryski lubią najbardziej(Z Twojego opisu wnioskuję, że masz 1.8is w swoim E36, a to zdecydowanie jest nie to co tygryski lubią najbardziej). Jeśli orso pisze dalej, że jemu silnik 1.6 nie przeszkadza, bo nie ma zamiaru się ścigać z nikim na światłach to uszanuj to i może to jest faktycznie to co ORSO lubi najbardziej.
Ja mam sentyment do E30, i jak dla mnie, kolega Orso ma niezłą podstawę do zrobienia mega świetnej furki. Trochę serca i $ i będzie miód malina.