Witam wszystkich forumowiczów . Chcialem przedstawic wam moje BMW e36 328..... Autko pochodzi z 93' , pierwotnie siedział w nim silnik M40 1.8 , rakieta to nie była ale jakoś sie smigało , zaczeły mi cykac troche zaworki jak to w m40 bywa ( bociani klekot) jakoż ze lubie wszystko mniec na cacy to bardzo mnie wkurzała ta usterka i miałem robic silnik ..... ale pewnego dnia wpadłem na pomysł swapa na 2.8

.... patrząc na ceny anglików , wreszcie sie zdecydowałem , no i mam teraz m52s28
Swap przeszedł pomyslnie .. przełozone zostało praktycznie wszytsko :
-kompletny silnik z kompem i cała elektryką
-skrzynia była automatyczna ale zamieniłem na manual .
-wał i most od 2.8
-zawieszenie ( było troche problemu bo musiałem dowiercic troche dziurek z precyzyjna dokładnościa co do mm

ale wyszło miodzio .
karoseria została rozebrana . odrdzewiona ( nie malowałem całego auta tylko tam gdzie było trzeba ) izabazpieczona . ciekawostka jest ze wygłuszyłem sobie przednie błotniki i maske dzieki czemu słychac tylko przyjemne buczenie 6 ganga
wnetrze zostało równiez rozebrane ... porobiłem dodatkowe wyciszenia , plastiki spasowałem i dokładnie skreciłem , kleiłem tez wszystko gąbkowa tasmą samoprzylepna , dzieki temu nic nie trzeszcy.
auto stoi obecnie na felgach fondmetal 16'/8j ale niebaweł założe nowe felgi ,, jak ktos tu wczesniej mnie oswiecił .. sa to felgi bmw turbine styling od modelu 850 w rozmiarze16' / 9j
do zrobienia zostało mi jeszcze dopracowanie wnetrza..... załozyc nowe fotele ( vadery w czarnej skórze ) które już posiadam tylko musze odnowic. chcę załozyc ramke na biegi i zegary . narazie to by było na tyle . pozdrawiam