BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 03:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Gdy smiga na lpg spala też Pb
PostNapisane: 1 marca 2009, 14:02 
Forumowicz

Elo więc tak gdy śmigam na lpg kręcę bąki i jeżdżę sobie bokami dosyć ostro zima w tym roku sprzyjała :rotfl: :D wiec trzeba było wykorzystać i gdy to robię na lpg widzę że i przy okazji samochodzik spożywa znaczne ilości etyliny wszedłem na kanał żadnych wycieków czy jakiegoś innego ujścia dla etyliny nie stwierdziłem dodam że gdy sobie normalnie jeżdżę wszystko jest ok pali lpg tylko po za tym wiadomo zawsze odpalam na pb jak również raz na 1000 km robię sobie 100 na etylinie z dodatkami. a więc co może być tego przyczyną bo wątpię ze wtryskiwacze ponieważ dzieje się tak tylko przy bardzo wysilonej jeździe duże obroty i tylko podczas zabawy!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 15:23 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Kolego jak walisz baczki i w ten sposób się bawisz to paliwo w zbiorniku ci się przelewa... a ma 2 komory... w jednej raz będzie więcej a raz w drugiej... i czasem może pokazywać że paliwa masz mniej... ale jak wyjedziesz na prostą drogę to po jakimś czasie powinno wszystko wrócić do normy!
Gaz i benzyna razem nigdy nie będzie chodziło!!! albo jedno albo drugie :)
Chyba że....
masz ustawiony gaz tak że powyżej iluś tam obrotów przełącza ci się z gazu na paliwo... a potem znów na małych obrotach chodzi na gazie..... ale prędzej ta pierwsza opcja :) bo tej drugiej się nie stosuje :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 16:51 
Forumowicz

Morfii napisał(a):
paliwo w zbiorniku ci się przelewa... a ma 2 komory... w jednej raz będzie więcej a raz w drugiej... i czasem może pokazywać że paliwa masz mniej... ale jak wyjedziesz na prostą drogę to po jakimś czasie powinno wszystko wrócić do normy!

otóż kolego nie jest to przyczyną tyle to i ja wiem ale wykluczam tą możliwość z prostej przyczyny tankowałem na stacji przed zabawą i na wskaźniku wyraźnie było 15l po zabawie spadło do 10 albo 11 nawet jak samochód przestał noc w garażu rano nie było żadnych zmian a do domu przejechałem może z 5km po skończonym drifcie.Ale swoją drogą i nawet w taki silniki jak mój w zimę dają piękny popis i kupe frajdy :hurra: :super: :ok: !

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2009, 19:05 
Forumowicz

Morfii napisał(a):
masz ustawiony gaz tak że powyżej iluś tam obrotów przełącza ci się z gazu na paliwo...

dokładnie tak jest jak Morfii, pisze musisz miec przy jakis tam wyzszych obrotach przejscie na Pb (jak tak mam przy 5000obr/min przechodzi mi na benzynke, i w twoim wypadku tez tak moze byc a jak ją katujesz to masz na budziku wys. obroty wiec jeździsz na Pb i to chyba własnie ta tajemnica :) podjedz do gazjarza i zapytaj

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 11:35 
Forumowicz

jacek28 napisał(a):
musisz miec przy jakis tam wyzszych obrotach przejscie na Pb (jak tak mam przy 5000obr/min przechodzi mi na benzynke, i w twoim wypadku tez tak moze byc a jak ją katujesz to masz na budziku wys. obroty wiec jeździsz na Pb i to chyba własnie ta tajemnica :) podjedz do gazjarza i zapytaj

bylem podpioł pod kompa żadnych błędów potem oglądał instalkę też cos tam pogrzebał z gazikiem i powiedział że nie ma podstaw sądzić że mam coś takiego o czym kolego mówisz!Sprawdził szczelność układu i nic nie znalazł (wycieków) pokrecił na wysokich obrotach i tez na przekaźniku nie wykazało żeby się przełanczał na benzynkę ogulnie nic nie znalazł.Ale lepsze to niż miał by powiedzieć ma pan to i to do wymiany części 300 robocizna 500 :cwaniak: :super: :hurra: !

Tytuł:
PostNapisane: 6 marca 2009, 23:57 
Pierwsze kroki

w piątce e34 miałem podobną sytuacje wydaje mi sie że jeździ sie w wiekszości na gazie (jeśli go sie posiada) i rzadko tankuje sie benzyne i pływak czy cos tam sie zawiesza bo raz miałem malo paliwa zatankowałem za stówke wskaźnik pokazał 10 l :zdziwko: potem stanołem na pochyłym zboczu wskaźnik wykazał ponad 20 a po przejechaniu paru kilometrów 15L :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2009, 08:11 
Zacna persona forum

siema -jak to i to spala podjedz o gazownika bo padl ci przekaznik i autko idzie na 2 paliwach

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2009, 09:19 
Forumowicz

harnas621 napisał(a):
siema -jak to i to spala podjedz o gazownika bo padl ci przekaznik i autko idzie na 2 paliwach

Kolego a wytłumacz mi jakim cudem może podawać 2 paliwa na raz???

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2009, 19:14 
Witam,
spalanie gazu i paliwa na raz jest możliwe. Miałem forda scorpio z instalacja gazowa na "śrubkę", uszkodzeniu uległ przekaźnik, przez co, miałem podwójne spalanie. Po jego wymianie wszystko wróciło do normy.

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 08:13 
Forumowicz

sk-tech napisał(a):
Witam,
spalanie gazu i paliwa na raz jest możliwe. Miałem forda scorpio z instalacja gazowa na "śrubkę", uszkodzeniu uległ przekaźnik, przez co, miałem podwójne spalanie. Po jego wymianie wszystko wróciło do normy.

Tylko że to jest sekwencja :rotfl: :D ;) a po za tym regularnie ją serwisuję i byłem nie dawno u fachmana o czym już pisałem i nic nie znalazł za to skasował 150zł i tez fajnie :znudzony: :kwasny: za nic nie znalezienie :zly: ale co nic się nie poradzi!

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 16:08 
Forumowicz

Moje BMW: E30 sedan
Kod silnika: M40B16
Jak jezdzisz z 15l paliwa w zbiorbiku, to przyczyna jest prawdopodobnie taka jak napisal Morfii, zbiornik ma 2 komory. Zalej ponad 30l, i zobaczysz ze problem zniknie...

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 16:08 
Forumowicz

Moje BMW: E30 sedan
Kod silnika: M40B16
Jak jezdzisz z 15l paliwa w zbiorbiku, to przyczyna jest prawdopodobnie taka jak napisal Morfii, zbiornik ma 2 komory. Zalej ponad 30l, i zobaczysz ze problem zniknie...

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2009, 18:03 
Pierwsze kroki

Kocu ma racje, zalej pol baku i wtedy sie pokrec :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1