BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 22:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 09:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
zdejmować koła na noc to najlepszy pomysł
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 12:21 
Forumowicz

kazio1919 napisał(a):
KRI$ napisał(a):
najlepiej do gniazda odpowiedzialnego za wysuwanie anteny
przewazne BMW ma antene stałą w słupku ( wyjątek ) cabrio
KRI$ napisał(a):
do każdego innego źródła zasilania )
ale po zdjeciu panela prąd nadal jest , troche niejasno napisałes

taa tu chodzi bardziej o schemat niz doklady opis bo takowego nie posiadam

wiem tylko ze radia posiadaja gniazda do podnoszenia anteny (nie koniecznie bmw wiem ze ople mialy taka antene) ale o antene nie chodzi tylko o to ze tym gniazdem idzie prad tylko jak gra radio czyli jak zdejmiesz panel radio nie gra itd

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 12:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Macie racje Ac to jedno z najlepszych i na poczatek troche drogich jak sie nie ma znizek i lat :zalamany: osobiscie mysle nad jakims dorym alarmem zeby obejmowal rowniez lusterka np składamy je po zakonczonej jezdzie zamykamy samochod i wlcazamy alarm gdy jakis amator slodkich bulek bedzie probowal zakosic lusterka w trakcie ich rozkladania rozlegnie sie alarm to powinno go odstraszyc :chytry:

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 12:55 
Forumowicz

Garaż :]

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 13:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: e90
Kod silnika: M47/T2
Michał_ napisał(a):
Garaż :]

garaż jest dobry na postój pod domem. moim rodzicom ukradli kiedyś auto spod sklepu. na szczeście znalazł się i tylko trzeba było wymienić zamki.

tak naprawde to na złodziei niestety nie ma żadnych 100% skutecznych sposobów. ale trzeba im maksymalnie to utrudnić, byle prostak nie wejdzie ci do samochodu. alarm jakiś byle zaczął robić hałasu to podstawa.

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 14:07 
Forumowicz

No zależy kto, gdzie mieszka, ja mieszkam w niedużym mieście i jakoś sobie nie wyobrażam, żeby mi mieli ukraść samochód pod marketem czy centrum handlowym :)
Ale alarm musi być :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 15:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: e91 touring ///M
Kod silnika: N47
Jak mają ukraść to z lawetą podjadą (niby pomoc drogowa) ;) Po co im do środka wchodzić :hyhy: A BMW bardzo chodliwe auta :hyhy:

Ja tam obstawiam GPS + system monitorujący (tylko nie ten profesjonalny co się płaci firmie za monitoring - bo po co) Taki amatorski do domowego użytku w połączeniu z google maps (kumpel na polibudzie takie coś instalował). Pierwszy lepszy złodziejaszek nie ma zagłuszacza GPS, bo się tego nie spodziewa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 17:11 
Zacna persona forum

Obrazek
najlepsze :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 17:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
beciak napisał(a):
Pierwszy lepszy złodziejaszek nie ma zagłuszacza GPS, bo się tego nie spodziewa
zalezy o jakim bmw mowimy raczej w e30 ani w e36 nie ma takiego systemu ale jezei ktos kradnie nowe bmw 7 za duza kase to jest przygotowany na wsystkie ewentualnosci i nie jest to raczej amator :) tylko profesionalista

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 21:52 
Forumowicz

poznalem przez przypadek takiego co sie takim czyms trudnil (teraz ma wakacje) :P i nosza z soba dobrze wypakowanego laptopa najprostrzy lup to ponoc a6 i najbardziej chodliwy wiec sie za bardzo nie martwcie :) a moim zdaniem najlepiej miec odciecie pompy paliwa gdzies ukryte

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 22:40 
Forumowicz

wg statystyk nie ma zadnego BMW w pierwszej 10tce najbardziej chodliwych aut wiec nie jest zle..prowadzi passat...
dla mnie AC to najlepszy sposob...spie spokojnie :)

Tytuł: Re:
PostNapisane: 28 lipca 2010, 12:08 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: X5
beciak napisał(a):
Jak mają ukraść to z lawetą podjadą (niby pomoc drogowa) ;) Po co im do środka wchodzić :hyhy: A BMW bardzo chodliwe auta :hyhy:

Ja tam obstawiam GPS + system monitorujący (tylko nie ten profesjonalny co się płaci firmie za monitoring - bo po co) Taki amatorski do domowego użytku w połączeniu z google maps (kumpel na polibudzie takie coś instalował). Pierwszy lepszy złodziejaszek nie ma zagłuszacza GPS, bo się tego nie spodziewa ;)

Ja zainstalowałem system monitoringu gps Trakero.pl. Nie jest zbyt drogi a poza tym masz certyfikat montażu i w związku z tym np. w Warcie dali mi na X5 50% zniżki na ubezpieczenie AC co de facto zwraca koszty tego systemu. Szczerze polecam http://www.trakero.pl

PostNapisane: 28 lipca 2010, 12:23 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: X5
MaTiMa napisał(a):
Cytuj:
Wg mnie najskuteczniejsza jest blokada skrzyni biegów

jest to skuteczna metoda, ale jedynie na przedłużenie czasu kradzieży :kwasny: ale i tak warto w to zinwestować

a nie wiecie może czy jak mam w furce GPS to czy da się podłączyć fabryczny alarm do niego tak aby podczas kradzieży podawał mi pozycje auta ??

Hej,

Ja mam takie rozwiązanie u siebie w furce. System monitoringu gps jest podpięty pod alarm. Ja załączy mi się alarm w samochodzie to dostaję co 3min sms-a z bieżącą lokalizacja pojazdu. Dodatkowo jest też przycisk antynapadowy i przeciwkradzieżowy uzbrajający GPSa nawet jak nie ma alarmu. Kupiłem system monitoringu Trakero.pl, nie jest drogi a dodatkowo możesz uzyskać zniżki na AC.
Polecam Oferta i opis podpięcia pod alarm masz tutaj >>> http://www.trakero.pl/cennik.html

Tytuł: Re: [Exx] jak zabezpieczyc fure przed kradzierzą
PostNapisane: 28 lipca 2010, 15:11 
Forumowicz

Moje BMW: E39 530iA Touring
Kod silnika: M54B30
Co do garażu to kiedyś w moim mieście koleś chciał ukraść S600 ale go właściciel nakrył i uciekł. Później ten Mercedes cały czas stał w garażu, to co zrobił złodziej? Wrócił tym razem z kradzionym traktorem i łańcuchami, podczepił łańcuchy pod bramę i po prostu ją wyrwał następnie ukradł Merca i odjechał :)

Ja gdy pojadę w obce miasto albo na parking jakiegoś dużego marketu zawsze zostawiam po siedzeniem drugi telefon wyciszony bez wibracji. Mam nadzieję, że w przypadku kradzieży policja namierzy telefon i samochód....

PostNapisane: 28 lipca 2010, 15:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
telefon do dobry i tani pomysł.najlepiej stara nokia - długo trzyma bateria.

ja oprócz swoich zabezpieczeń w tym porządne AC, mam wyjście serwisowe OBD w całkiem innym miejscu :D

Beemki powyżej 2000 roku kradną dzięki wyjściu serwisowemu.Ja w stare miejsce wpakowałem oryginalne OBD ale z anglika(kupione na allegro za 30zł).

Natomiast oryginalne mam caaaaaaaaaaałkiem gdzie indziej :)

dwa dni roboty i zrobione.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 12 września 2010, 10:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: e91 touring ///M
Kod silnika: N47
Nowak_BMW530d napisał(a):
Ja gdy pojadę w obce miasto albo na parking jakiegoś dużego marketu zawsze zostawiam po siedzeniem drugi telefon wyciszony bez wibracji. Mam nadzieję, że w przypadku kradzieży policja namierzy telefon i samochód....

Dobry patent... Jeszcze lepiej jak podłączysz sobie ładowarkę samochodową pod zasilanie z aku ukrytym kablem pod tapicerką. Masz wtedy cały czas ładowany tel, a jak podłączysz jeszcze komórkę pod zewnętrzną antenę (atrape zwykłej anteny samochodowej) to masz pewność, że w dżungli sygnał nie zaniknie tak łatwo ;) Kolejna sprawa to kup sobie starter PLAY z darmowymi rozmowami w sieci i ustaw komórkę na autoodbiór połączeń, natomiast komórka ma być wyciszona. Komórkę możesz schować na stałe gdzieś w gąbce pod tapicerką, a wyprowadzić możesz mikrofon od słuchawek gdzieś, żeby słyszeć co w aucie się dzieje (ew. kto kradnie auto) :hyhy:

Koszt całego takiego zabezpieczenia to śmieszne pieniądze -
tel NOKIA w dobrym stanie z dobrą baterią (50zł) + ładowarka samochodowa (20zł) + starter PLAY (10zł) + antena zewnętrzna i wjo :D

PostNapisane: 12 września 2010, 11:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: to stary parch
Kod silnika: M40B18
dobrym sposobem jest porządna blokada skrzyni biegów. mi kiedyś jak polonezy były na topie włamali się do auta, rozwalili stacyjkę udało im się odpalić samochód, z blokadą kierownicy też nie mieli problemu, ale blokada skrzyni dała radę, próbowali ją przepiłować, zamek w niej rozwalili, lewarek chcieli wygiąć aby biegi wrzucać i chyba odpuścili albo ktoś ich wystraszył. Jedno jest pewne, zostawili kupę petów , rozwaloną całą kolumnę kierowniczą, i wszystkie plastiki wokół blokady skrzyni, a do tego zamek w drzwiach pasażera. Auto stało pod blokiem na parkingu, w dobrze oświetlonym miejscu i było to lato, w tych dniach zginęło kilka poldolotów z mojego osiedla :zly:

A patent z komórką bardzo ciekawy ;)

Tytuł: Re: Re:
PostNapisane: 15 października 2014, 13:03 
Poszukaj zanim zapytasz

maxsior napisał(a):
MaTiMa napisał(a):
Cytuj:
Wg mnie najskuteczniejsza jest blokada skrzyni biegów

jest to skuteczna metoda, ale jedynie na przedłużenie czasu kradzieży :kwasny: ale i tak warto w to zinwestować

a nie wiecie może czy jak mam w furce GPS to czy da się podłączyć fabryczny alarm do niego tak aby podczas kradzieży podawał mi pozycje auta ??

Hej,

Ja mam takie rozwiązanie u siebie w furce. System monitoringu gps jest podpięty pod alarm. Ja załączy mi się alarm w samochodzie to dostaję co 3min sms-a z bieżącą lokalizacja pojazdu. Dodatkowo jest też przycisk antynapadowy i przeciwkradzieżowy uzbrajający GPSa nawet jak nie ma alarmu. Kupiłem system monitoringu Trakero.pl, nie jest drogi a dodatkowo możesz uzyskać zniżki na AC.
Polecam Oferta i opis podpięcia pod alarm masz tutaj >>> http://www.trakero.pl/cennik.html

Teoretycznie tak ale zamontowanie i dobór takiego monitoringu gps też nie jest takie proste, tu masz artykuł na temat monitoringu gps

PostNapisane: 15 października 2014, 13:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b25tu
pozar_morza napisał(a):
poznalem przez przypadek takiego co sie takim czyms trudnil (teraz ma wakacje) :P i nosza z soba dobrze wypakowanego laptopa najprostrzy lup to ponoc a6 i najbardziej chodliwy wiec sie za bardzo nie martwcie :) a moim zdaniem najlepiej miec odciecie pompy paliwa gdzies ukryte

Ja mam tak zrobione odcięcie pompy paliwa i schowany guziczek w niepozornym miejscu. Kolega tak zrobił w golfie 5 i auto zostało zamki trzeba było wymienić tylko. Pojechał do Wrocławia do IKEA i ktoś się włamał, ale auta już nie odpalił. Zgłosił na policje i oni ze dziennie we Wrocławiu kilka takich aut kradną.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1