BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 17:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] maglownica używana czy regenerowana
PostNapisane: 7 marca 2009, 15:16 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 QP
Kod silnika: m50b20
witam koledzy... otóż mam problem z maglownicą (prawdopodobnie luz na listwie) i moje pytanko - lepiej założyć po regeneracji (12mies. gwar.) czy lepiej kupic używke ktora jest prawie o połowe tańsza..prosze o jakies sugestie

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 15:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Regeneruj swoja...!!

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 15:45 
Częsty bywalec

dlaczego regenerować swoja? musialbym dac do jakiejs firmy do regeneracji..mysle ze trwalo by to zbyt dlugo a ja jezdze autem co dzien do pracy i jest mi potrzebne...tu znalazlem cos takiego http://moto.allegro.pl/item575984217_pr ... w_e36.html prosze o opinie.

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 17:13 
Forumowicz

kolego zadajesz pytanie, ktoś ci mądrze odpowiada a ty dyskutujesz. Napisz czy chcesz polemizować czy uzyskać odpowiedź która zawsze w tym wypadku będzie brzmiała "regeneruj swoją". Żeby to uzasadnić trzeba by dużo pisać a nikomu się nie chce.

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 17:25 
Częsty bywalec

lizardking napisał(a):
kolego zadajesz pytanie, ktoś ci mądrze odpowiada a ty dyskutujesz. Napisz czy chcesz polemizować czy uzyskać odpowiedź która zawsze w tym wypadku będzie brzmiała "regeneruj swoją". Żeby to uzasadnić trzeba by dużo pisać a nikomu się nie chce
nie wymadrzaj sie... zadalem konkretne pytanie kupic regenerowana czy uzywana. nie chce ci sie pisac to nie pisz i nie denerwuj ludzi. wiec nie udzieleaj sie z glupimi postami.. mojej prawdopodobnie nie da sie juz regenerowac bo listwa jest mocno skorodowana. wiec dlatego pytam jaka kupic

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 17:37 
Przyjaciel forum

Pierdoly piszesz...tylko regeneracja...sa firmy, ktore to w 1 dzien robia...tak wiec w czym problem??
Ale zreszta zrobisz jak uwazasz...uzywka moze po miesiacu pasc i bedziesz piszczal, czemu nie regenerowalem. Ale jak pisze...zrobisz jak uwazasz. Wiekszosc i tak napisze, ze lepiej jest zregenerowac swoja...

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 17:48 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
A powiedzcie jakie są efekty regeneracji? Jak magiel nie cieknie ale ma jakiś tam lekki luz to regeneracja załatwia sprawę?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 18:12 
Przyjaciel forum

Z tego co czytalem to tak, szlifuja listwe i wymieniaja wszystko co mozna wyymienic, wbijaja jakies nowe tuleje, nowe gumki, nowe simmeringi...z rozmow z osobami, ktore to robily mozna wnioskowac, ze regeneracja sie udala i ze sa zadowoleni

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 18:20 
Forumowicz

Jeżyk napisał(a):
mojej prawdopodobnie nie da sie juz regenerowac bo listwa jest mocno skorodowana. wiec dlatego pytam jaka kupic

kolego kiedys sie tez interesowałem tym tematem,bo myslalem ze moja leje(ale udało sie-to nie ona-niewazne),wiec sprawa wyglada tak-ten link co podałes jest ok a cena b.dobra 400zł tyle ze musisz im wzamian oddac swoją maglownice.Ale skoro piszesz ze masz ją juz skorodowaną to najprawdopodobniej nie wezmą od ciebie,a cena bez oddania starej wacha sie cos koło 1000zł
Ale krótko na twoje pytanie- kup regenerowaną
masz na nia gwarancje a uzywka moze pochodzic 5 lat a moze 5 dni :/
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 18:23 
Forumowicz

a teraz zobaczylem ze jestes z Kłobucka-w Czestochowie gość tez zajmuje sie regeneracją oglasza sie na allegro,wiec mialbys blizej do podjechania i dogadania sie

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 18:34 
Częsty bywalec

dzwonilem do faceta z tej aukcji allegro i powiedzial ze nie musze swojej oddawac :) mechanik powiedzial ze lepiej kupic pewna uzywke ale to ciezka sprawa bo raczej nie przewidzi sie ile wytrzyma...ja sklaniam sie raczej wlasnie ku regenerowanej
Kisiel24 napisał(a):
lepiej jest zregenerowac swoja
dzwonilem do zakladu w Łodzi i pan powiedzial ze jesli listwa jest juz skorodowana to maglownicy nie zregeneruja... nie wiem moze jest inny zaklad ktory podjaby sie regeneracji mojej...

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2009, 18:37 
Częsty bywalec

dzwonilem tam tez ale nie odebral tel. zadzwonie tam w poniedzialek. nawet ma na aukcji maglownice do sprzedania.. no ale wiecej dowiem sie chyba dopiero w poniedzialek

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2009, 14:40 
Pierwsze kroki

cześć wam.... przerabiałem temat przekładni kierowniczych w E39 ... to jest bardzo słaby element naszych beemek niestety ; od nowości auta wytrzymała 3 lata, oddałem do regeneracji - kosz 600 zł , i wytrzymała kolejne 3 lata :) teraz znowu oddałem do regeneracji i jeżdżę już rok bez problemów - aha koszt nowej w moim przypadku to 6000 tys zł :)z serwotronic :) , a więc tylko regeneracja panowie !!!, pozdrawiam...( aha w e39 wywalenie przekładni na zewnątrz to niezła gimnastyka :))

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2009, 22:23 
Pierwsze kroki

a ja kupilem do e36 uzywaną na allegro za 250 zł i było ok (przez rok, bo potem E36 sprzedałem). To trochę loteria - jak kupisz uzywaną dobrą to ok, jak nie to nie i masz znów ten sam kłopot :-(
Ale jesli regeneracja kosztuje 600-1000 to chyba bardziej sie opłaci kupic uzywaną, jak będzie zła to ewentualnie jeszcze raz - i tak wyjdzie taniej niz regeneracja.

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2009, 23:03 
Forumowicz

Moje BMW: E38
Kod silnika: M60B40
a ja Swoją zaraz po kupnie zregenerowałem i śmiga
jak pisze kolega M57, loteria ..raz bedzie smigać a raz nie :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 01:32 
Zacna persona forum

tak czytalem -ten temat i opinie kolegow i powiem tak -jesli ja sie kogos pytam to znaczy ze glupi jestem i pytam madrzejszego-a jesli wiem lepiej jak inni to nie nie pytam -dzialam-a tu i wiem i glupi zem -strzalka do kolegi ktory pyta sie -a ja powiem tak -moze i codziennie jezdzisz do pracy ale jak ci padla maglownica to czy na samodzielna naprawe czy wymiane dzien musisz poswiecic przy dobrej organizacji-to wbrew pozorom powazna awaria -pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 08:10 
Forumowicz

harnas621 napisał(a):
tak czytalem -ten temat i opinie kolegow i powiem tak -jesli ja sie kogos pytam to znaczy ze glupi jestem i pytam madrzejszego-a jesli wiem lepiej jak inni to nie nie pytam -dzialam-a tu i wiem i glupi zem -strzalka do kolegi ktory pyta sie -a ja powiem tak -moze i codziennie jezdzisz do pracy ale jak ci padla maglownica to czy na samodzielna naprawe czy wymiane dzien musisz poswiecic przy dobrej organizacji-to wbrew pozorom powazna awaria -pozdrawiam

słusznie prawi, polać mu :]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1