BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 19:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Lewa szyba kierowcy e36 cupe lekko uchyla się w czasie
PostNapisane: 8 marca 2009, 16:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 316i
Kod silnika: M43B16
Witam wszystkich mam taki problem w moim e36 cupe. Posiadam elektryczne szyby i wiecie jak to jest gdy się wysiada szyba lekko opuszcza się z uszczelki a przy zamknięciu idzie do góry no ale to by było wszystko w porządku ale te drzwi trzeba mocniej zamknąć znaczy się lekko trzasnąć i dopiero dochodzi albo docisnac drzwi. Problem jest taki że w czasie jazdy na dołkach szybą się uchyla tak jak przy otwieraniu mimo iż dziwi są zamknięte. Jest to bardzo uciążliwe w czasie jazdy gdyż powoduje to duży hałas w środku przy wyższych prędkościach aby domknac szybę trzeba chwycić za racze i pociągnąć drzwi do siebie. Wydaje mi się że mogą być opuszczone drzwi bo nie zamykaja się tak lekko jak od strony pasażera tam dosłownie dwuletnie dziecko je zamknie bez użycia siły i szyba dojdzie i się nie otwiera. Proszę o rady i pomoc.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2009, 17:19 
Częsty bywalec

Skoro te drzwi ci się nie zamykają tak jak powinny to tak jak piszesz-spróbuj ich na zawiasach podkręcić albo zatrzask w słupku. Na dołkach jak jedziesz to czujnik nie ma dobrego styku i przez to ci się szyba opuszcza bo komp myśli że otwierasz drzwi.

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2009, 17:23 
Pierwsze kroki

Ten problem byl juz poruszany pare razy :) , mikro styk w ryglu od zamka szwankuje , musisz wymienic rygiel ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 20:59 
Pierwsze kroki

mikro styk a gdzie to jest? tam jak jest ten koleczek co zatrzask trzyma drzwi? sorry pierwsze słysze o tym mikro styku...

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2009, 11:42 
Pierwsze kroki

problem rozwiazalem sam. Chodziło o to ze zamek w dzwiach nie przylegał tak dobrze jak wczesniej do tego rygla za ktory sie ztrzaskuje. Wiec nawinełem na to warstwe drutu miedzianego i teraz drzwi mozna zamkanac palcem a szyba nawet nie drgnie :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1