BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 15:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
///M_ichał napisał(a):
Masakryczne terminy to sa w WORD Gliwice, na teorie i praktyke czeka sie po 2 miesiace :wstyd: Ale slyszalem ze w Czestochowie jest dosyc dobrze, czeka sie miesiac, i odrazu tego samego dnia jest teoria i praktyczny.

trollu napisał(a):
też tak słyszałem.tak sie składa że mam jakieś 20km z hakiem do Olesna (Opolskie) i chodzi tam do technikum moja koleżakna.pełno ludzi od niej z klasy (i w ogóle ze szkoły) fatygowało sie do Częstochowy żeby w Opolu nie zdawać.w czewie miesiąc sie czeka na pierwszy egzamin.na kolejne to średnio 2 m-ce

Co wy gadacie, bzdury w opolu sie zdaje bardzo dobrze jeśli się potrafi jeździć, egzaminatorzy nie są aż tak złośliwi itp..
nie chwaląc się zdałem za 1 razem bez żadnego problemu ze strony egzaminatora, a popełnielem jeden widoczny dla mnie bląd nie przepuściłem autobusu który wyjeżdrzał z zatoczki, wcisłem na chamulec ale było zapuźno więc go puściłem i tylko to mi wypomniał i na końcu piękne podsumowanie "dziękuje panie Mateuszu, egzamin kończy pan z wynikiem pozytywnym " :)

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 18:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
Cytuj:
Co wy gadacie, bzdury w opolu sie zdaje bardzo dobrze jeśli się potrafi jeździć,

ja tylko mówie to co wiem.po czewie pełno L-ek na opolskich blachach i ludzie mający bliżej do Opola jeżdżą zdawać w czewie.jak jest w Opolu nie wiem bo zdawałem w Cz-wie :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 19:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
tez slyszalem ze w opolu ciezko i ludzie uciekaja do innych miast zdawac ... ja B i C zdalem za pierwszym takze potwierdzic tego nie moge ... no i moim zdaniem jak ktos potrafi jezdzic to bez roznicy czy bedzie zdawal w opolu w warszawie czy w szczecinie i tak zda i tak :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 20:22 
Częsty bywalec

Cytuj:
ja tylko mówie to co wiem.po czewie pełno L-ek na opolskich blachach i ludzie mający bliżej do Opola jeżdżą zdawać w czewie.jak jest w Opolu nie wiem bo zdawałem w Cz-wie :)

Nie jest tak źle uwierz mi na słowo jest tylko jeden taki pan u którego zdawalność wynosi 3% :mur:
Borsuk napisał(a):
no i moim zdaniem jak ktos potrafi jezdzic to bez roznicy czy bedzie zdawal w opolu w warszawie czy w szczecinie i tak zda i tak :)

Dokładnie kolego potwierdze twoją teze, ja i kilka moich kumpli co śmigałem eLką zdaliśmy za 1 razem :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 23:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Jeżeli ktoś narzeka że ciężko jest gdzieś zdać to zapraszam do Warszawy :)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 23:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Borsuk napisał(a):
jak ktos potrafi jezdzic to bez roznicy czy bedzie zdawal w opolu w warszawie czy w szczecinie i tak zda i tak

z tym się nie zgodzę kolego. Trafisz na palanta i będziesz jeździł nawet po wsi, do czasu aż popełnisz błąd. Smutna prawda :/

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 23:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
hubi e46coupe napisał(a):
Trafisz na palanta i będziesz jeździł nawet po wsi, do czasu aż popełnisz błąd. Smutna prawda :/

dokładnie. jeden egzaminator bedzie dłubał słonecznik a inny tylko bedzie szukał pretekstu. przejeździć 45min w 100% idealnie nie jest łatwo. ja tak oblałem 1 egzamin na lewo skręcie.auto było tak daleko że z 3 razy by sie zjechało ze skrzyżowania ale wg egzaminatora wymuszenie i tyle. egzaminator tez człowiek-jeden będzie w porządku inny cham

Tytuł:
PostNapisane: 5 marca 2009, 23:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
j.w. - powodzenie na egzaminie państwowym w dużym stopniu zależy od szczęścia.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 10:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
CobraKlb napisał(a):
Borsuk napisał(a):
no i moim zdaniem jak ktos potrafi jezdzic to bez roznicy czy bedzie zdawal w opolu w warszawie czy w szczecinie i tak zda i tak :)

Dokładnie kolego potwierdze twoją teze, ja i kilka moich kumpli co śmigałem eLką zdaliśmy za 1 razem :)

Akurat to czy potrafisz jeździć nie ma ŻADNEGO związku z tym czy zdasz. Kurs na prawko jest robiony pod egzamin a ten nijak ma sie do drogowej rzeczywistości.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 11:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
bialy napisał(a):
Akurat to czy potrafisz jeździć nie ma ŻADNEGO związku z tym czy zdasz.

hehe wiec co w takim razie ma znaczenie ?? jak dla mnie to opowiadasz bzdury i tyle ... jak moze nie miec znaczenia to czy potrafisz jezdzic ?? :rotfl: ... widac pozniej na ulicach ze to nie ma zadnego znaczenia :(

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 11:43 
Częsty bywalec

bialy napisał(a):
Akurat to czy potrafisz jeździć nie ma ŻADNEGO związku z tym czy zdasz. Kurs na prawko jest robiony pod egzamin a ten nijak ma sie do drogowej rzeczywistości.

To czyli zdawać w ten sposób? http://www.youtube.com/watch?v=mGGfKWAagLs
Sory ja tego nie preferuje..

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 12:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Borsuk napisał(a):
hehe wiec co w takim razie ma znaczenie ?? jak dla mnie to opowiadasz bzdury i tyle ... jak moze nie miec znaczenia to czy potrafisz jezdzic ?? :rotfl: ... widac pozniej na ulicach ze to nie ma zadnego znaczenia :(

A czy jak normalnie sie poruszasz to jeździsz tak jak eLką? Egzamin to kilka oklepanych schematów, plac, zazwyczaj znana trasa, a że kurs jest robiony pod egzamin a nie po to żeby nauczyć jeździć więc jeśli wcześniej nie jeździłeś z ojcem/wujkiem/starszym kolegą etc. to zaraz po zdaniu prawka nie bedziesz umiał jeździć.

CobraKlb napisał(a):
To czyli zdawać w ten sposób? http://www.youtube.com/watch?v=mGGfKWAagLs
Sory ja tego nie preferuje..

Nie widze związku.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 15:35 
Przyjaciel forum

Borsuk napisał(a):
bialy napisał(a):
Akurat to czy potrafisz jeździć nie ma ŻADNEGO związku z tym czy zdasz.

Mój instruktor mówił, że powinienem zdać za pierwszym, drugim razem, a zdałem za czwartym. Wspominał również, że miał takie klientki, którym w życiu by nie dał prawka, a zdawały za pierwszym razem. Umiejętności to jedno, ale przede wszystkim trochę szczęścia.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 16:30 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
jiGsaw, szczęście jest potrzebne też...

ale jak umiesz jeździć to się nie "zakręcisz" na egzaminie

mi instruktorzy (miałem dwóch) mówili ze zdam za pierwszym no i zdałem

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 16:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
Dla mnie jazda egzaminacyjna a rzeczywista to niemalże 2 różne światy i twierdzą tak też i instruktorzy i egzaminatorzy. Ale w miarę jednak trzeba umieć jeździć żeby zdać ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 16:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
Cytuj:
Dla mnie jazda egzaminacyjna a rzeczywista to niemalże 2 różne światy i twierdzą tak też i instruktorzy i egzaminatorzy. Ale w miarę jednak trzeba umieć jeździć żeby zdać ;)

dokładnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 18:07 
Forumowicz

ja zdałem za pierwszym razem , ale trafiłem na dobrego gościa, no i jezdziłem juz autem od 4 klasy podstawówki

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 19:04 
Pierwsze kroki

Witam

niestety mi sie przytrafilo to samo - 25pkt karnych, zatrzymane prawo jazdy. Nieistotne za jakie przewinienia - niestety zdarza się i nie zycze sobie krytyki.

Psychotetsty bardzo dobrze wyszly - kobitka jeszcze ze mna rozmawiała 30min po testach i nawet pozniej sie umowilem na kawe z nią :)))

Koszt: 120zł

Następnie WORD (mieszkam we Wrocławiu):

Wzialem sobie egzamin łączony: teoria + praktyka

Koszt: 134zł

Jakims dziwnym trafem okazalo sie ze na egzamin moge isc juz na za 2 dni od momentu zapisania sie - pomyslalem sobie : "SUPER! prawko odzyskam od razu"...

Miła pani w okienku powiedziala ze egzamin praktyczny mam na CLIO. Wszystko spoko poszedlem spokojnie do domu - oblukalem jak to UFO wygląda - nic nadzwyczajnego - badziewna francuska tandeta :hyhy:

Głupi nie wiedziałem że przepisy się pozmienialy i ze trzeba na placu wytlumaczyc gosciowi gdzie sie uzupelnia plyny etc etc. Dodatkowo tak jak Kolega wspomnial na samym poczatku trzeba gosciowi wytlumaczyc i pokazac ze dzialaja wszystkie swiatla samochodu. No i sie zaczal CYRK - pokazalem dziadowi co jak i gdzie pod maska (nigdy tego UFO nie widzialem pod maska i nie siedzialem nigdy za jego sterami) - Luzik - przeszło. Nastał czas na pokazanie co jak i gdzie ze swiatlami - ZONK - te cholerne przelaczniki nie chodza tak jak w wiekszosci aut !! to jest jakis pieprzony statek kosmiczy - durne przelaczniki na mikrostykach, idiotyczne ich zalaczanie - pogubilem sie - EGZAMIN PRAKTYCZNY NIEZALICZONY (nawet nie uruchomilem silnika) :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

jaja jak berety... moja wina - moglem sie zapoznac z UFO ...

po otrzymaniu kwitka od piernika czas zapisac sie na praktyke jeszcze raz, bo siara :wstyd: . Mila Pani w okienku powiedziala ze jest mozliwosc zdawania egzaminu na nastepny dzien - na Fiacie Punto - normalnie strasznie sie ucieszylem bo 6 lat temu zdawalem na nim i znalem to autko na pamiec.

Koszt: 112zł

Przyszedl czas na nastepny egzamin na Punciaku : standardowo: pod machę i pokazac - OK, pokazac wszystkie swiatla i kontrolki - OK, manewry na placyku - OK

Nadszedl czas na miasto i niestety rutyna mnie zjadla - egzamin zostal przerwany w bodajze 30minucie - było sobie skrzyżowanie do wlaczenia sie do ruchu tylko w prawo (wyjazd ze strefy) z sygnalizatorami i strzałką zezwalajacą na skręt w prawo. jadę jadę - widzę ze mam czerwone, swieci sie zielona strzałka, a więc turlam sie - na wszelki wypadek lukam (wychylam sie az do szyby) czy piesi maja czerwone a ja zielone, przejezdzam przez przejscie dla pieszych i JEB - egzaminator po hamulcach i egzamin przerwany - za co ? nie zatrzymalem sie przed przejsciem dla pieszych - wg. kodeksu nie upewnilem sie czy nie bede przeszkadzal wlaczajac sie na strzalce warunkowej - hahahah toczylem sie 10km/h - ale niestety - rutyna mnie zzarla... Gosciu jak juz wracalismy powiedzial mi ze od razu skapnal sie na manewrowce ze mam zatrzymane prawko - nie dowalal sie o to ze przekraczam predkosc w strefie, nie dowalal sie o sposob trzymania kierownicy - powiedzial ze bardzo przyjemnie mu sie jechalo ze mna , ale nie mogl juz przymknac oka na wtope na swiatlach ...

no cóż z kwitkiem do WORDU i kolejny egzamin na Punto juz za 3 dni

koszt: 120zl

tak wiec Panowie i Panie (Panie i Panowie) - nie dajcie sobie zabrac prawka

PEACE

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 19:53 
Przyjaciel forum

Ciesz się, że masz ciągle egzaminy, w Gdyni na każdy byś czekał po półtora miesiąca, jak nie lepiej.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 20:16 
Pierwsze kroki

jiGsaw napisał(a):
Ciesz się, że masz ciągle egzaminy, w Gdyni na każdy byś czekał po półtora miesiąca, jak nie lepiej.

we Wrocku w WORDzie jest dobry system do zarzadzania egzaminami - na bierzaco aktualizowany - miałem farta, bo pozwalnialy sie terminy a kolejki ogromne ... ludzie az bija sie o najszybsze terminy - a tak, to tak jak mowisz - trzeba o wiele dluzej czekac ...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1