BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 00:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] problem cholerny ze strzałami po gazie Pomocy !!!
PostNapisane: 9 marca 2009, 20:11 
Pierwsze kroki

Witam posiadam e34 3.5 litra rok 90 ...wymianiała była pompa paliwowa ..swiece i przepływomierz .i jakas tam guma anty cos tam ..auto zostało sprawnie ustawione wszystko cacy ..wadomo jak to z gazami jest czasem lubi sobie strzelić ....po jakims czasie miałem mało gazu w butli praktycznie na oparach i dałem ostro gazu na jedynce ...rąbnoł z wielkim hukiem w rure i po jakis 500 metrach zaczoł dostawac padaczki ...teraz chodzi jak chybił trafi ...jak daje gazu strasznie nierowno ..szarpie ..tak jakby znowu cos z przepływomierzem ..ludzie tez macie takie problemy ?? przeciez to jest horror ..pisze i oczekuje jakis podpowiedzi bo chce to auto sprzedac a mam na to niewiele czasu ..ten mechanik co u niego robiłem ostatnio jest strasznie drogi ..nie chce pojsc z torbami ..mozliwe jest ze zapłon sie mogl przestawic ?? czy tylko praktycznie temat z przepływomierzem ?? i znowu tyś zł i mozna sie iść wieszac ?? Bardzo prosze cos bąknac na ten temat bo naprawde mam dość

Ostatnio edytowano 9 marca 2009, 20:15 przez impezi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 20:41 
Częsty bywalec

Przy wystrzale gazu najczęściej rozwala przepływkę więc to masz raczej do wymiany. Zapłon żeby ci się przestawił to musiało by zdrowo rąbnąć żeby aż silnik zblokowało dopiero wtedy aczkolwiek specem od gazu nie jestem więc ręki sobie za to uciąć nie dam. Jednak co do przepływki i tej gumy zabezpieczającej jestem pewien. Sprawdż też czy nie spad albo nie rozerwało któregoś z przewodów podciśnienia albo tego przy przepustnicy.

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 21:04 
Pierwsze kroki

mam pytanie wiecie gdzie jest czujnik ssania w bmw e36 316

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 21:19 
Forumowicz

Cytuj:
mam pytanie wiecie gdzie jest czujnik ssania w bmw e36 316

Eeee nie ten temat :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 21:49 
Poszukaj zanim zapytasz

witam a czy to możliwe ze przez przepływke nierówno mi chodzi na gazie na wolnych obrotach i jak jest zimny to gaśnie mam 316 i na wolnych obrotach jak tak przerabia strasznie mto az nia trzesie :( no a co do tej gumy zabezpieczającej to masakra jak mi kiedys strzelil gaz to było nas 5 "mechaników" i nikt sie nie zorientował ze od tego ta guma spadła i nie dało sie jechac ani na gazie ani praktycznie na paliwie tylko noga non stop na gazie hehe no ale ni ebylismy w stanie zorientowac sie ze taka błachostka tyle zycie utrudnic moze

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 23:24 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
ja stawiam na przepływke tez to przerabialem w e34 ale 2.0 na gazie i wlasnie auto lubialo sobie szczelic jak sie gazik konczyl w baku, a potem niestety wymiana :kwasny: :kwasny: :kwasny: niby mialem zalozona klape bezpieczenstwa razem z ta gumka co ja sciaga przy wystrzale ale to nie pomoglo. moze jedynie przeplywka wytrzymala ze 2 strzaly wiecej :hyhy: ale sprawdz rowniez czy ci nie rozerwalo lub lekkiej dziurki w rurze, wystarczy troche lewego powietrza i auto nie smiga jak powinno, a jak nie to to bedzie nieszczesna przeplywaaaa :kwasny: :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 23:39 
Częsty bywalec

Tez mam gaz.Też lubi sobie postrzelac.Mam założoną tę klapke bezpieczenstwa ale..Dodatkowo w tym węzu od przepływki tez taki specjalny zawór który nie pusci gazu do przepływki.No i muszę powiedziec że to spełnia swoje zadanie.Wczesniej kolega miał tą beemke też mu strzelała mi tez.Potem zaczał strzelać na benzynie.Wszystcy stawiali na przepłyke bo...strzela.O dziwo...poszła sonda lambda a przepływomierz jest idealnie sprawny.Rok produkcji przepływki 1992 data wstawienia gazu 1993.

Tytuł: gaz w bmw
PostNapisane: 12 marca 2009, 19:21 
Pierwsze kroki

Koledzy mam bmw e34 2 litry chciałem założyć gaz a gość który zakłada powiedział tylko jedno bmw nie jest stworzone do gazu,można spróbować sekwencyjny to jeszcze zdaje egzamin.Dlatego nie zakładam bo nie zamierzam zbierać osprzetu na drodze

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1