BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 17:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] bmw e36 coupe problem z szybami el.
PostNapisane: 9 marca 2009, 00:24 
Pierwsze kroki

witam kolegów, chciałbym się was poradzić ponieważ ma dwie bmki e36 coupe i w jednej żeby opuścić szyby musze wielokrotnie naciskać guzik, jeśli naciskam go raz i trzymam to szyba opada 3cm i się zatrzymuje mimo tego że mam naciśnięty guzik, działa to tak w obie strony

a w drugiej bmw szyba opuszcza się super a przy zamykaniu jesdzie do połowy i znów opada... pomóżcie!!!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 00:43 
Forumowicz

Moje BMW: e39 530d
Albo napotyka na jakiś opór i automat cofa szybę w dół ,lub wystarczy uaktywnić automat,podnieść do góry i przytrzymać kilka sekund i opuścić również przytrzymując ,po takim zabiegu powinny zacząć chodzić do końca. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 08:04 
Pierwsze kroki

sprawdz czy nic nie blokuje.. rozkrec sobie drzwi i sprawdz. mozliwe tez jest ze nie styka Ci przy przycisku.. wiec albo szybka wyskoczyla z prowadnic albo nie masz styku przy przycisku..

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 11:32 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320iA, E39 520iA
Kod silnika: M50B20, M52B20
często gęsto padają białe plastikowe suwaczki poruszające się w prowadnicach
zdejmij tapicerę i zajżyj do środeczka jak wspomniał GizY

a jak ci ta szyba idzie do góry do połowy to potem opada na sam dół czy tylko parę centów i stoi? jest tam jakiś czujnik który powinien tak reagować gdy szyba napotka coś na swojej drodze np rękę i kilka centów się szyba powinna cofnąć
jak tak się dzieje bez ręki to znów nas prowadzi do prowadnic bo występuje jakiś opór dla silnika i szybę cofa automatyka więc myślę że elektryka będzie ok najpierw sprawdz mechanizm szyby. po bokach też są prowadnice z takim zamszowym materiałem w których przesówa się szyba to też bym sprawdził

powodzenia
StraHu

BMW uchyla nam skrawek nieba za życia :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 15:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M52B20
A sparwdz czy to nie wina wyrobionego guzika od szyb. Ja mam tak samo nacisne i zjezdza kawalek w dół potem sie wraca i staje ale jak dobrze nacisne guzik(tzn. mocno i w prawym gornym jego rogu) to zjezdza elegandzko. Moze to tylko to.

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 23:37 
Pierwsze kroki

dziękuję wam koledzy, w moim poprzednim bmw nie miałem kłopotów a teraz bede musiał się z tym pobawić, dobrze że chociaż wiem że to nic kosztownego , guziki już sprawdzałem i są ok, to teraz trzeba będzie rozbierać dalej... o tyle dobrze że w bmw boczki schodzą kapitalnie a razem z tym oderwie mi się pewnie górna listwa mocująca :) zaś będzie potrzebny klej do szyb :)
pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1