co do kostki, hmmm, nie wiem czy samą kostke naprawisz, nie lepiej kupić taką na allegro ? jeżeli chcesz na szybciora zrobić to znajdź 2 przewody przy kostce które po złączeniu odpalają samochód, jeżeli masz immobilizer musisz mieć w stacyjce włożony kluczyk, przy wykręcaniu stacyjki życzę powodzenia i dużo cierpliwości, nie da się jej wykręcić żadnym kluczem ponieważ główki śrub są totalnie płaskie (grzybki) które trzeba ostrym narzędziem potraktować i młotkiem żeby się wykręciły, oczywiście musisz najpierw zdjąć kierownicę, osłonę kolumny kierowniczej najlepiej góra i dół. Taką kosteczke za grosze dostaniesz
http://allegro.pl/item576526586_bmw_e36 ... cyjki.html
z tym że najpierw radzę Ci wykręcić kostkę od stacyjki tak żebyś mógł śrubakiem popróbować czy faktycznie nie działa odpalanie z kostki przekręcając kostką pare razy do oporu, jeżeli nie zadziała zrób tak jak mówiłem, znajdź 2 przewody i zrób mostej, powinien palnąć, przed tym oczywiście przekręć kostkę na 2 pozycję czyli zapłonu, z 3 poz kostka wraca do poz. 2 tak jak przy odpalaniu kluczykiem, gdybyś czegoś jeszcze nie wiedział daj znać, przerabiałem temat