BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 18:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] problem z hamulcami
PostNapisane: 15 marca 2009, 18:09 
Forumowicz

Moje BMW: e34
Kod silnika: m20b20
mam nastepujacy problem-nie moge odpowietrzyc hamulców płyn jest nic nie wycieka a hamulce cały czas sa zapowietrzone mimo odpowietrzania,wiadomo zaczynam od tylnego prawego koła i nic pedł w podłodze zostaje ale po 3 ktotnym nacisnieciu wraca na normalna pozycje

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 18:58 
Forumowicz

a masz abs???? jak tak to nie jes tak latwo plyn musi byc pod cisnieniem wtryskiwany. a co ci sie stalo ze sie zapowietrzyly??

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 19:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
krzysiek00 napisał(a):
a masz abs???? jak tak to nie jes tak latwo plyn musi byc pod cisnieniem wtryskiwany. a co ci sie stalo ze sie zapowietrzyly??
mógłbym prosic o wyjaśnienie bo sam mam podobny problem , gdzie mam podac ciśnienie ? czy powinienem użyc sprężarki bo pompa hamulcowa wytwarza zbyt małe żeby popchnąc płyn do cylinderków i tłoczków?

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 20:10 
Forumowicz

ja nie mam abs poprsotu kupiłem auto i myslałem ze to kwestia odpowietrzenia

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 20:31 
Zacna persona forum

Skoro nie masz wycieków to skup się na tym czy pompa działa poprawnie ,bo moim zdaniem to jej wina.

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 21:08 
Forumowicz

jak trzy razy na pedał depne to hamuje normalnie

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 21:22 
Zacna persona forum

siemka -obojetnie czy masz abs czy nie bez podawania cisnienia -powinny sie hamulce odpowietrzyc -przyrzad ktory podaje cisnienie to baniak z plynem hamulcowym-zegarem -bowiem do niego pompuje sie powietrze ,ktore z kolei utrzymuje cisnienie w ukladzie hamulcowym podczas odpowietrzania-slowem nie potrzebujesz kogos kto pedal bedzie naciskal-innego cisnienia sie niepodaje w bardzo nowych trzeba sie podpiac pod kompa ale tez nie wszystkie i sa to auta b drogie-sprobuj a raczej sprawdz czy wlasciwie odpowietrzasz -jesli tak to jak juz jeden z kolegow wspomnial sprawdz pompe

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 21:52 
Forumowicz

ja jestem mechanikiem tagze na bank dobrze bo nie robie tego pierwszy raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 22:50 
Zacna persona forum

harnas621 napisał(a):
siemka -obojetnie czy masz abs czy nie bez podawania cisnienia -powinny sie hamulce odpowietrzyc -przyrzad ktory podaje cisnienie to baniak z plynem hamulcowym-zegarem -bowiem do niego pompuje sie powietrze ,ktore z kolei utrzymuje cisnienie w ukladzie hamulcowym podczas odpowietrzania-slowem nie potrzebujesz kogos kto pedal bedzie naciskal-innego cisnienia sie niepodaje w bardzo nowych trzeba sie podpiac pod kompa ale tez nie wszystkie i sa to auta b drogie-sprobuj a raczej sprawdz czy wlasciwie odpowietrzasz -jesli tak to jak juz jeden z kolegow wspomnial sprawdz pompe
harnas621 dzięki ;) ja to wiem chciałem żeby mój kolega z dużym doświadczeniem i praktyką wyjaśnił mi czemu w e30 czy też w e34 z abs-em trzeba robic takie voo-doo bo do tej pory odpowietrzałem w moich autach w sposób tradycyjny i teraz dowiaduję się że robiłem żle :hyhy: piotrus e32 pompa w Twoim aucie nadaje się do wymiany bo skoro hamuje poprawnie dopiero jak podpompujesz to znaczy że ma problem z wytworzeniem właściwego ciśnienia.

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2009, 17:18 
Forumowicz

sprezarke to se w dup.... wsadz!!!!!!!!!! i podaj cisnienie do mózgu to moze zmadrzejesz. MArek WGr!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2009, 19:06 
Zacna persona forum

krzysiek00 napisał(a):
sprezarke to se w dup.... wsadz!!!!!!!!!! i podaj cisnienie do mózgu to moze zmadrzejesz. MArek WGr!!!!!!!!!!!!!

WOW... :zdziwko: cóż za elokwentna wypowiedź :dobani:

Chyba zbliżasz się do drugiej narty :/ :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2009, 19:56 
Zacna persona forum

krzysiek00 napisał(a):
Tobie wsadzili i ciśnienie przepchnęło zawartośc jelit do Twojej pustej czaszki teraz jest pełna - wiesz czego ? Ciśnienia nie trzymasz ? Nie chcę zmądrzec jeden mądry i kulturalny na tym forum wystarczy,piszesz bzdety gubisz się w tym co piszesz a na delikatną zaczepkę reagujesz chamskimi odzywkami skończyłeś już wieczorową podstawówkę ? bo po Twoim zachowaniu wnioskuję że masz z tym problem :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, 01:53 
Pierwsze kroki

Ja to w zasadzie nic nie chcialem tylko sobie popatrzec ;) :rotfl: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2009, 06:43 
krzysiek00 napisał(a):

A kto tobie takich glupot naopowiadal??? :rotfl:
Gdy odpowietrzasz hamulce nie przekrecasz kluczyka i ABS jest wylaczony. A nawet jesli przekrecisz kluczyk to i tak ABS nie dziala bo sensory nie rejestruja obrotow kola.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1