BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 21:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak wykręcić sie od ponownego egzaminu...
PostNapisane: 19 marca 2009, 14:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
No i stało sie...

dostałem dziś dwa pisma:

1. Z Komendy Policji: wniosek o sprawdzenie kwalifikacji (skierowany równiez do Urzędu miasta, które wydało prawko)

2. Z urzędu miasta o stawienie się w sprawie: "wszczętego postepowania administracyjnego w sprawie wydania decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy oraz wydania skierowania na egzamin kontrolny w celu sprawdzenia kwalifikacji do prowadzenia pojazdów mechanicznych".

i dalej...: "...przed wydaniem decyzji strona moze wypowiedzieć się co do zebranych materiałów dowodowych, ewentualnie dostarczyć dodatkowe dowody w tej sprawie"

wykroczenia:

1. 16.03.2008 - prędkość 31-40km/h, 6 punktów - glina z suszarą - nie wykręcę się

2. 27.06.2008 - predkość pow. 50km/h, 10 punktów (kamera na ul.Wiertniczej) - dostałem list z mandatem i zdjeciem, powiedzmy moim...

3. 26.09.2008 - prędkość pow 50km/h, 10 punktów (Meganka na olsztyńskich blachach) - nie wykrecę się.

i co tu robić, zeby nie stracić prawka i nie iść na egzamin? ktos już radził sobie z takim zagadnieniem? nie wiem, czy próbować czarować z kursem zbijającym punkty, czy to zadziała wstecz, czy błagac w delegaturze urzędu miasta, iść na pielgrzymkę, czy co?

czy jak jutro pójdę do delegatury, okaże dowód i prawko, to drapną mi dowod od reki?

CO ROBIĆ?????? POMOCY????

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 15:00 
Uzależniony od forum :)

Typowy Polak madry po szkodzie :wstyd: ,nawazyles piwa to teraz wypij.

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 15:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
bierute napisał(a):
2. 27.06.2008 - predkość pow. 50km/h, 10 punktów (kamera na ul.Wiertniczej) - dostałem list z mandatem i zdjeciem, powiedzmy moim...
jeżeli na fotce nie widać Twoje twarzy to zgłoś się z kimś kto przyjmnie na siebie ten mandat że to on niby jechał..dostanie punkty, Ty zapłacisz mandat i po sprawie

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 15:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
teraz już chyba "po ptokach", a w dodatku jeżeli "nie poddasz się sprawdzeniu kwalifikacji", to mogą ci całkiem cofnąć "uprawnienia do kierowania pojazdem"..

Cytuj:
Art. 140. 1. Decyzję o cofnięciu uprawnienia do kierowania pojazdem silnikowym wydaje starosta w razie:

4) nie poddania się:
a) sprawdzeniu kwalifikacji w trybie określonym w art. 114 ust. 1 pkt 1

Cytuj:
Art. 114. 1. Kontrolnemu sprawdzeniu kwalifikacji podlega:
1) osoba posiadająca uprawnienie do kierowania pojazdem, skierowana decyzją starosty:

b) na wniosek komendanta wojewódzkiego Policji, w razie przekroczenia 24 punktów otrzymanych na podstawie art. 130 ust. 1;

Ust. Prawo o ruchu drogowym

DanyU napisał(a):
jeżeli na fotce nie widać Twoje twarzy to zgłoś się z kimś kto przyjmnie na siebie ten mandat że to on niby jechał..dostanie punkty, Ty zapłacisz mandat i po sprawie

jest to metoda, ale w przypadku gdy dostaniesz list z tymi przyjemnościami i w terminie kilku dni /nie pamiętam, jest tam napisane/ odeślesz wypełniony druczek, gdzie podasz dane osoby kierującej; jak nie to przyjmuje się, że ty kierowałeś

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 15:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
anya napisał(a):
jest to metoda, ale w przypadku gdy dostaniesz list z tymi przyjemnościami i w terminie kilku dni /nie pamiętam, jest tam napisane/ odeślesz wypełniony druczek, gdzie podasz dane osoby kierującej; jak nie to przyjmuje się, że ty kierowałeś
tego nie wiedziałem, bo jeszcze nie dostałem mandatu (no raz 50zł za prędkość) tak przepisowo jeżdżę..
:cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 16:01 
Zacna persona forum

spider napisał(a):
Typowy Polak madry po szkodzie :wstyd: ,nawazyles piwa to teraz wypij.

wiesz co, jak jesteś taki mundry, to załóż osobny temat ze swoimi mundrościami. wszyscy się dokształcą... :kwasny:

cześć.

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 16:04 

bierute napisał(a):
wiesz co, jak jesteś taki mundry, to załóż osobny temat ze swoimi mundrościami. wszyscy się dokształcą..

A co moze zle napisalem? :P
bierute napisał(a):
cześć.

No czesc :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 16:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Jedyna szansa dla Ciebie na to że ktoś przejmie twoje punkty za fotoradar...

Na kurs zdejmujący punkty już za późno...

I tak 5 miesięcy się trudzili żeby ci dostarczyć wezwanie :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 16:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e53
Kod silnika: m57
to już we wrześniu powinni to robić

bierute napisał(a):
1. 16.03.2008 - prędkość 31-40km/h, 6 punktów - glina z suszarą - nie wykręcę się

ale teraz masz 20 pktów?

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 16:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
kaamilalfa napisał(a):
ale teraz masz 20 pktów?

No ma 26 i cofnięte prawko bo w okresie mniejszym niż rok zgarnął komplet punktów

A zapłaciłeś za te mandaty ??

Do wszystkich się przyznałeś ??

Bo jesli do tego z foto się przyznałeś... czyli jakąś parafke złożyłes czy coś to już po jabłkach... teraz nie powiesz że to jednak żona prowadziła...

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 17:18 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Namów rodzinę żeby zeznała że masz brata bliźniaka o którym ci nigdy nie powiedzieli... :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 17:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
bierute napisał(a):
Tutaj szukałbym chętnego na przyjęcie punktów, z tym że nie wiem czy na to nie jest jakiś określony termin, bo w innym przypadku punkty idą na Ciebie, ale z drugiej strony skoro dopiero to dostałeś? Nic innego raczej nie wymyślisz :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 17:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Tomku najpierw ustal z kimś z rodziny czy weźmie punkty na siebie... jak weźmie to idź tam gdzie Cię wezwali i jak pokarzą Ci fotkę i nie będzie widać kto jedzie to powiesz że jechała osoba "X" i wtedy jesteś zwolniony z tego przykrego obowiązku... a jak nie to dupa... według daty pierwszego przewinienia to na dzień dzisiejszy masz już tylko 20 pkt.

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 17:33 
Zacna persona forum

hmmm... w sumie w dowodzie jest wpisany tez mój wspólnik... żadnych podpisów w sprawie fotoradaru nie składałem, tyle, że chyba jest jakis termin odwoławczy... chyba spróbuje w ten deseń...

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 17:37 
Zacna persona forum

biały napisał(a):
Tomku najpierw ustal z kimś z rodziny czy weźmie punkty na siebie... jak weźmie to idź tam gdzie Cię wezwali i jak pokarzą Ci fotkę i nie będzie widać kto jedzie to powiesz że jechała osoba "X" i wtedy jesteś zwolniony z tego przykrego obowiązku... a jak nie to dupa... według daty pierwszego przewinienia to na dzień dzisiejszy masz już tylko 20 pkt.

no tak... na dzisiaj... tyle, że był moment, kiedy rzeczywiście miałem przekroczony limit... i to sie chyba liczy... :(

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 17:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
wstaw sobie 1.6 pod maske i powiedz ze sie nie rozpedzi do tylu co na fotoradarze :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 17:50 
Zacna persona forum

Bawaryjczyk napisał(a):
wstaw sobie 1.6 pod maske i powiedz ze sie nie rozpedzi do tylu co na fotoradarze :rotfl:

nie przejdzie, każdy glina wie, ze nie było e39 z 1.6...

:rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 18:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Bardzo dziwne, ze nie otrzymales wczesniej pisemek o podaniu nazwiska kierowcy ze zdjecia jesli nie byles nim Ty, chyba ze dostales i zlekcewazyles je, a wiec potraktowano to jako przyznanie sie do prowadzenia pojazdu. Miales czas na ustosunkowanie sie do zdjecia, teraz niestety chyba juz za pozno. Ja dostalem takie pismo i nie bylo odwrotu, decyzje o sprawdzeniu kwalifikacji wydaje Komendant Wojewodzki (nie Kuba), skierowanie wydaje Wydzial Kominukacji po pozostawieniu u nich prawa jazdy (ja akurat nie zostawilem, ale tylko dzieki pewnym znajomosciom).
Prawa jazdy od reki Ci nie zabiora, to nie Policja. Jednak na egzamin musisz miec skierowanie, a tego bez zlozenia prawa jazdy w urzedzie raczej nie wydadza.

Niestety zdaje sie czas na koszta (egzamin, badanie psychologiczne) i nerwy na egzaminie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 19:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No i bardzo dobrze :) Zasuwaj na egzamin, obyś nie zdał.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 19:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
jiGsaw napisał(a):
No i bardzo dobrze :) Zasuwaj na egzamin, obyś nie zdał.

A ty kolego w kupę wlazłeś i humorki masz?
Debilne podejście jeździsz taty samochodem 5km na rok i myślisz,że tak trudno nałapać punkty.
Jak masz pisać głupoty nie pisz nic szkoda palców.

Ostatnio edytowano 19 marca 2009, 19:07 przez --==Mały==--, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1