Marcus3 napisał(a):
ciezko bedzie w PL odszukac kogos kto wykona ci to z abs'u proces technologiczny wyglada troche inaczej niz ma sie to w laminacie/wloknie . tez jest to forma tyle ze wlokno do formy naklada sie warstwami itd. Do wykonania tego z abs'u nie dosc ze potrzebna jest specjalna hermetyczna forma to trzeba jeszcze wtryskarki ktora do tej formy wcisnie material pod odpowiednim cisnieniem. mozna by z wlokna weglowego

taka dokladka napewno sie nie rozleci...ale: dokladka z wlokna weglowego jest powlekana zywica i specjalnym lakierem...fakt nie rozleci sie (no bo jak material moze sie polamac ;p ) ale od uderzen bedzie pekala zywica i chca utrzymac to ciagle w nienagannym stanie i wygladze trzeba bedzie poprawiac zywice.. najlepjej bedzie jak poszukasz orginalu na rynku wtornym albo firmy ktora robi gotowe (poszukaj w US.. nie robia z zywicy ale i nie z abs'u ale podobno wytrzymale jak abs)
moze juz widziales:
http://cgi.ebay.de/Kamei-BMW-E28-Fronts ... 240%3A1318zbyt wielu chetnych (na chwile obecna) niema wiec moze warto policytowac

ABS raczej odpada bo właśnie potrzeba do tego wtryskarki więc koszty zrobienia formy trzeba liczyć w dziesiątkach tysięcy zł

Włókno węglowe tak samo jak laminat to średnie rozwiązanie. Muszę wybadać rynek w takim razie jak utwardzić laminat żeby się od razu nie rozpadł bo chyba innego wyjścia niema

Oryginał na rynku wtórnym jest przede wszystkim bardzo ciężko osiągalny a do tego i nie tani bo kosztuje w granicach 300-500.
Ta dokładka którą wkleiłeś to KAMEI i mi się jakoś średnio podoba

Mam oryginalny spoiler z M5 ale jakoś ten z fotek mi się bardziej podoba i wolałbym jego założyć.