///M_ichał napisał(a):
tomusxs napisał(a):
Teraz zastanawiam się, gdyż program/komputer AC Schnitzera kosztuje ok.4500zł. Moje pytanie jest takie: W jaki sposób wygląda modyfikacja elektroniczna tego silnika przez AC Schnitzer? Czy jest to tylko wgranie innego oprogramowania, czy może coś więcej? Czy opłaca mi się wydawać tyle pieniędzy, jeżeli tyle samo mocy gwarantuje każda firma tuningowa za ponad 2 razy mniejsze pieniądze.
Jest to tylko podpiecie chipa do komputera sterujacego, 15 min roboty. Generalnie masz wtedy gwarancje od ACS, i to jest najwieksza zaleta. Ale ja jednak zrobilbym program, najlepiej w Masters Tuning w Warszawie. Daleko od Krakowa, ale chyba najlepiej ogarniaja BMW w Polsce, i sporo ich juz robili.
Generalnie samochód jest już po gwarancji, no chyba że AC Schnitzer daje mi gwarancję, że nic się nie stanie z tym silnikiem:)
Przejmuje się tym troche, bo brat miał nie miłe doświadczenia w E46 z v-techem, co spowodowało olbrzymie wydatki.
A tak w ogóle ktoś z was podnosił moc w tych silniczkach 163KM? Jak to poprawiło osiągi? Dla mnie ogólnie motywacją do zrobienia chip tuningu jest to, że na lot mam felgi 19 cali od Schnitzera i ten samochód po prostu się toczy, a nie jedzie na tak dużych kołach ;/
A boje się troche o samochód bo ma przejechane dopiero 13.000KM
Pozdrawiam,
Tomek