iglu napisał(a):
1.Czy jest jakas roznica miedzy Bosch a ZKW...np w kostce podlaczeniowej(bo w swieceniu to chyba raczej nie ma) badz mocowaniu??
Nie, bez soczewki zdaje się miały inne kostki. Jeśli jednak chcesz potwierdzenia na 100% wrzuć foto jak Twoja wygląda

Cytuj:
2.Czy w soczekach wystepowaly tylko zarowki H1+H1 a bez soczewek H7+H7??
Tak
iglu napisał(a):
3.Jako ze nie posiadam regulacji wysokosci to czy jesli kupie z regulacja to co musze dokupic by byly nie regulowane(wiem ze w starych byl taki wkrecany element w miejscu silniczka regulacji ale niestety pozostal tylko jeden sprawny a i tak nie wime czy od ZKW do Boscha by podeszlo)
Raczej podeszłoby, z tego co pamiętam, silniczki od regulacji nie różniły się w zasadzie. By nie były regulowane, najwyżej nie podepniesz prądu do silniczków i powinno się dać wszystko ustawić.
iglu napisał(a):
4.I ostatnie pytanie...kupic orginal uzywke czy np zamienniki jakies...a moze cos typu in pro badz depo??
Ja kupiłem wkłady ori, szkła nie ori, ale nowe i myślę, że mogę każdemu polecić to rozwiązanie.
Aha, jak będziesz zmieniał, sprawdź, czy oby na pewno świecą po europejsku, a nie wyspiarzowemu