Czesc,
tak jak w temacie auto nie przyśpiesza od 140km/h. Czyli max prędkośc to 140km/h

Do 140 (5 bieg) auto sprawie przyśpiesza. Nie ma drgań, żadnych kontrolek, zapala ok, spalanie ok, nie kopci.
Raz już mi się to przydarzyło ok miesiąc temu. Pod maską zauważyłem wówczas poluzowaną rurę powietrza pomiędzy prawym nadkolem a osłoną filtra powietrza (w miejscu zatrzasku. Poprawiłem to .... następnego dnia poszedł b. ładnie (jest to b. przjemne w tym aucie
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
W sumie trudno mi było to bezpośrednio powiąza ale ok.
Wczoraj niestety miałem to samo. Sprawdziłem rurę. Tym razem rozłączyło się połącznie okręgłej rury tuż przed nadkolem. Po poprawce max nAdal 150 Sprawdziłem filtr powietrza, poprawiłem jedną opaskę na rurzę z turbo.
Dzisiaj rano było ok. po pracy dolina max 120km/h, obroty coś koło 2500, ekonomizer 10l, jakby k. zaczarowanie

Zero reakcji na pedał i + w tempomacie.
Zauważyłem że węzyk prowadzący do zbiorniczka podciśnienie pod turbiną jest w badzo złym stanie (ogólnie jest źle zaprojektowany/rozłożony w kilku miejscach już poprzecierany-nie wiem czy całkowicie). Czy ktoś z was wymieniał ten wężyk. Jest długi i i idzie od lewej srtrony silnika zza egr koło pompy potem w dół do zasobika.
Czy wiecie gdzie można kupic wężyki od podciśnienia - najlepiej w Poznaniu. Napewno
srednica jest standardowa - czyli chyba na metry.
Acha czy to może by EGR?
Dziękuje za podpowiedzi.