Nie sugeruj się tym kursem euro, dotyczy on tylko części, których ceny nie ma w Auadtexie i wtedy przeliczana jest z rynku niemieckiego - wtedy przy cenie części na kalkulacji jest litera U. Ale u ciebie nie ma tych części i nie zwracaj uwagi na ten kurs.
Co do amortyzacji to na liście części jest tylko zaznaczone, na które części zastosowano potrącenia, a wartość potrąceń jest sumowana i odejmowana dopiero na podsumowaniu kalkulacji. W twoim przypadku to suma -899,54zł (amortyzacja od trzech elementów)
Kondensator to chłodnica klimatyzacji
Ta wartość, która jest na wycenia to tak jak pisałem to bazowa. Jeśli masz wyposażenie ponad standard to i wartość będzie większa.
Jeżeli nie rozliczą ci na zamiennikach to też stawiam na kwotę 7-8tys zł. A jeśli pojadą po częściach czekoladopodobnych to wyjdzie może 5tys.
Niestety, ale nie mam nikogo kto mógłby ci pomóc na twoim terenie

poszukaj, może się ktoś trafi
Co do przelewu na konto to może wystarczy, że podasz im numer, ale mogą też poprosić o formę pisemną, to skrobnij im od ręki jedno zdanie i po ptokach. A o kosztory poproś może wydadzą ci od reki, a jak nie to napisz kolejne zdanie, że prosisz o wydanie kalkulacji i odbierzesz ją osobiście, może być też faksem ... jak wolisz. Jak będą upierdliwi to mogą cię skasować 50gr za stronę ksero - mają do tego prawo, ale ty w zamian możesz być upierdliwy i poprosić o fakturę

Ja zawsze tak robię i kserują bez kasy, bo nikomu się nie chce faktury wystawiać
A miałem jeszcze spytać co z tymi silniczkami od reflektorów ????? Bo w opisie ich nie ma, a zawsze to jakieś parę złotych?
A co do starej szkody to też wyciągnij od ubezpieczyciela kosztorys i wrzuć na forum to ci powiem co skroili