Witam
Mam pytanie.Czy jest to prawda ,jezeli w układzie klimatyzacji jest malo cznnika to wentylator sie nie chce włączac mimo to ,ze powinien? Mam wtyczke przy chłodnicy z czterema pinami.Odłaczyłem ja i podpiołem na krótko do akumulatora i wentylator działa na dwóch a na jednym nic. Podpiołem to w taki sposób ze brazowy kabel zrobiłem masowy a do trzech pozostalych podpinałem plusa,ale nie wiem czy to jest dobrze to co ja zrobiłem ,bo moze plus jest wspólny a mase sie podpina

tego własnie nie wiem
Czy może ktos mi to sensownie objasnic.Gdzie znajde bezpiecznik z wentylatora ,moze on jest spalony.Nigdy nie włączył mi sie jeszcze ten wentylator.Jak juz sie robi goraco i klima do tego właczona to visko zapierdziela ze az miło posłuchac a ten elektryczny nic.
Wiem ze ten temat był czesto poruszany ale nigdzie nic składnie i ładnie nic nie znalazłem wytłumaczone. Pomóżcie mi bo mam to auto dwa miesiace i czuje ze nastepne autko musze wyleczyc z niedomagan. Jest to e39 z 1998 roku
Przeczytałem gdzies ze jezeli czujnik zewnetrzny temp. ten pod prawym nadkolem jest uszkodzony to tez jest kłopot z wentylatorem klimy ,ale cos mi sie juz w to nie chce wierzyc bo on tylko pokazuje temp. na zewnatrz pojazdu
Klima mi sie włącza,chłodzi chociaż nie wiem czy nie mogła by lepiej
Prosze o realne i sensowne wytłumaczenie zjawiska z tym wentylatorem ,klima itd
Naprawde bede wdzieczny bo rozmawiałem juz z trzema fachowcami od klimy i każdy ma swoją wersje a u elektryka kolejki ze lepiej nie gadac a cenniki to pomału wieksze niz w ASO a w ASO to by znów pół auta wymienili hehe
POZDRAWIAM MIRAS