BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 19:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.

Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.

Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp.
BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw

Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 113  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 21:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
BRAWET napisał(a):
I tak zderzak był lakierowany to co za różnica???

w sumie racja to tylko stara beemka.

nie wiedzialem ze byl malowany :hyhy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 21:49 
Co do naprawy w ASO to miałbym wątpliwości....

Nie wiem dlaczego upierasz się tak przy wymianie błotnika- obecny błotnik wymaga tylko malutkiej zaprawki (wycieniowania na nim...), w takim przypadku różnicy nie będzie.... Jeśli błotnik będzie nowy, trzeba cieniować drzwi (to wiąże się już z malowaniem ich...), wtedy mogą wyjść cyrki (chociaż też nie ma co się bać- ma być zrobione dobrze i kropka). Ale naprawde nie wymieniałbym tego błotnika- nie będzie śladu przy takiej zaprawce na narożniku.... Leży jak trzeba pasuje do drzwi, maski (jest ori. jak mówisz).

Ostatnio edytowano 21 kwietnia 2009, 22:02 przez Wypych, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 22:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: to gokart
Kod silnika: M20B25
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=121082
ANDREW E36 napisał(a):

Ale teraz dochodzi lakierowanie błotnika i grila . . . A wiem że wycieniowanie srebrnego koloru to masakra ! ! ! I tego sie najbardziej boję :znudzony:

Masakra masakrą ... jeżeli chcesz to dam Ci namiar na świetny zakład, w którym mi robili samochód...mój kolor jest chyba jeszcze bardziej upierdliwy , efekt natomiast - bomba i za dobre pieniądze ;)

Pamiętaj, że ASO BMW mają swoich podwykonawców i sami nic nie robią...

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 22:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Wypych napisał(a):
Nie wiem dlaczego upierasz się tak przy wymianie błotnika- obecny błotnik wymaga tylko malutkiej zaprawki (wycieniowania na nim...), w takim przypadku różnicy nie będzie.... Jeśli błotnik będzie nowy, trzeba cieniować drzwi (to wiąże się już z malowaniem ich...), wtedy mogą wyjść cyrki (chociaż też nie ma co się bać- ma być zrobione dobrze i kropka). Ale naprawde nie wymieniałbym tego błotnika- nie będzie śladu przy takiej zaprawce na narożniku.... Leży jak trzeba pasuje do drzwi, maski (jest ori. jak mówisz).

Napewno nie będę cieniować dzwi malowaniem ich . . . najwyżej polera

Słuchaj co do błotnika . . . bez szpachli się nie obejdzie tak czy siak, więc odpada . . .
Błotnik ma dwie wgniotki + ta w rogu nad grilem , szpara między nim a maską również się zmniejszyłą więc błotnik pójdzie OUT

djenker napisał(a):
Masakra masakrą ... jeżeli chcesz to dam Ci namiar na świetny zakład, w którym mi robili samochód...mój kolor jest chyba jeszcze bardziej upierdliwy , efekt natomiast - bomba i za dobre pieniądze ;)

Pamiętaj, że ASO BMW mają swoich podwykonawców i sami nic nie robią...

Wiem, dlatego jeżdżę bezpośrednio do zakładu lakierniczego Bawaria Motors, omijając ich marżę . . .

Już kilka rzeczy/aut tam robiłem i puki co jestem zadowolony . . . ale obawy i tak mam

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 22:15 
ANDREW E36 napisał(a):

Nie ma takiej opcji cieniowanie to cieniowanie, taka jest technologia naprawy.... długo by mówić. Pomalowanie błotnika i polerka drzwi to tylko wmawianie sobie, ze polerka coś da... Jest to tzw. malowanie "na ostro" nie mówie, bo niekiedy się udaje, ale to naprawde poszczególne przypadki, każdy dobry lakiernik zwłaszcza przy srebrze cieniuje drzwi.

Co do tej szpachli to naprawde minimum z minimum... Ale czasami lepiej wybrać mniejsze zło... Zresztą jeśli będziesz rozmawiał z fachowcami to sami wygłoszą opinie ;)

Oczywiście Ty zdecydujesz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 22:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
współczuje. Niestety w takich sytuacjach zawsze się traci. Tylko nerwy i użeranie z ubezpieczycielem. Gdzie było audi ubezpieczone spytam z ciekawości?

Walcz o swoje, nie daj sobie wcisnąć amortyzacji i zamienników

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 22:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Wypych napisał(a):
ANDREW E36 napisał(a):

Nie ma takiej opcji cieniowanie to cieniowanie, taka jest technologia naprawy.... długo by mówić. Pomalowanie błotnika i polerka drzwi to tylko wmawianie sobie, ze polerka coś da... Jest to tzw. malowanie "na ostro" nie mówie, bo niekiedy się udaje, ale to naprawde poszczególne przypadki, każdy dobry lakiernik zwłaszcza przy srebrze cieniuje drzwi.

Co do tej szpachli to naprawde minimum z minimum... Ale czasami lepiej wybrać mniejsze zło... Zresztą jeśli będziesz rozmawiał z fachowcami to sami wygłoszą opinie ;)

Oczywiście Ty zdecydujesz ;)

Dobra :P Zakończmy temat technologii lakierowania . . .

Tak jak powiedziałem lakierował drzwi nie będę bo i też nie spotkałem się nigdzie z taką operacją tam gdzie pracowałem . . .

Narazie tak jak napisałem czekam na wycenę, jak dostanę to dalej będziemy myśleli co robić ... :)

ironman napisał(a):
współczuje. Niestety w takich sytuacjach zawsze się traci. Tylko nerwy i użeranie z ubezpieczycielem. Gdzie było audi ubezpieczone spytam z ciekawości?

w Allianz

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, 23:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E30 Cabrio
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=131744
Naprawde szkoda gokarcika... Tak dopracowany i dopieszczony. Wyrazy współczucia Andrew :-(

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 00:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
ANDREW E36, goń qpete i kupuj Lesiowego sprzęta ... :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 00:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
bardzo fajne S5. co do BMW to nie spodziewaj sie dużej kasy...policzą Ci najmniej jak można wiec odrazu mowie szykuj sie na ASO.

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 10:33 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nie ma biedy, zmiana błotnika czy trochę szpachli to kosmetyka :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 10:38 
Częsty bywalec

Tylko czy ubezpieczenie wyrozi zgodę na naprawę w aso samochodu który ma wiecej niz 10 lat ? :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 10:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
MARCIN08 napisał(a):
Tylko czy ubezpieczenie wyrozi zgodę na naprawę w aso samochodu który ma wiecej niz 10 lat ? :zdziwko:

Warsztat jak każdy inny. Zresztą nawet dziupla pana Henia jak robi bezgotówkowo to policzy ceny jak w ASO :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 10:46 
ja tam uważam, że "PS" Rafała był jak najbardziej na miejscu.

Gdyby eS piątka nie skakała, to by w Andrzeja trójkę nie wjechała...

eminencja jones napisał(a):
bardzo fajne S5

Pozdrów kolegę :ok:

Przykro mi Andrzeju, że osoby kochające i dopieszczające swoje stare zabytki jak E36, które wkładają swoje całe serce w samochód natrafiają na takich bananów w S5 V8, dla których M40 to za dużo do cwaniakowania po mieście :zakrecony: :dobani:

Człowiek szanuje, dba, a tu nagle taka niespodzianka :(

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 12:01 
Zacna persona forum

Ło matkko....cóż ten burak - cFaniak w audi- srałdi narobił...

Przykro mi ANDREW , ale wierzę ze bedą min koszta :/

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 12:06 
Zacna persona forum

Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Może i jest ze mną coś nie tak, ale ja bym się... cieszył.

Uszkodzenia nie są wielkie, a mimo to kilka drogich elementów jest do wymiany. Kupując używane możesz naprawdę sporo na tej kolizji zarobić. Wiem coś o tym, bo mi sąsiadka rozwaliła drzwi kierowcy, i wszystko poszło wyceniane na nowych częściach w ASO ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 13:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 328Ci
Kod silnika: M52TUB28
buuu :(
Współczuje..niby nic poważnego, ale zapewne nie potrzebny stres jest.. :|
Na szczecie straty nie są zbyt poważne no i może teraz będzie okazja żeby pomalować listewkę :P
Życzę szybkiej, a przede wszystkim starannie wykonanej naprawy :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 13:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Bloody napisał(a):
Może i jest ze mną coś nie tak, ale ja bym się... cieszył.

Darujcie sobie takie komentarze... Andrew wyraznie napisal, ze chce zrobic w ASO, takze dlubanie, skompienie tylko po to zeby zarobic kilka pln i jezdzic szrotem, jest bezsensu... :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 14:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
to czy Andrzej zrobi naprawę w ASO czy nie to oczywiście jego sprawa. Ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Używany, nigdy nie naprawiany element blacharski (np. błotnik) wg mnie jest lepszy od nowego (nawet ori.). Ma fabryczne zabezpieczenie etc. wystarczy go tylko zmatowić i prysnąć pod kolor auta.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 14:20 
Zacna persona forum

Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
rorafalki napisał(a):
o czy Andrzej zrobi naprawę w ASO czy nie to oczywiście jego sprawa. Ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Używany, nigdy nie naprawiany element blacharski (np. błotnik) wg mnie jest lepszy od nowego (nawet ori.). Ma fabryczne zabezpieczenie etc. wystarczy go tylko zmatowić i prysnąć pod kolor auta.

Dokładnie to miałem na myśli. A jak uda się wyrwać element w kolorze auta to tym lepiej dla nas ;)

To nie moje auto więc Andrzej oczywiście zrobi jak zechce, ja tylko wyraziłem własną opinię (chyba można?) ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 113  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1