BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] klosze reflektorów i ringi
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 19:14 
Pierwsze kroki

witam wszystkich i proszę o radę posiadam lampy z soczewką BOSCH z xenonem 8000 niestety owe klosze są strasznie wypiaskowane z uwagi na wiek,zamierzam kupić nowe tylko czy te dostępne na allegro będą pasowały(oryginały napewno tak ale cena nie) ew.proszę o link pasujących.Do tego chcę wrzucić ringi CCFL,także z allegro tylko jaki kolor białe czy żółte mile widziany link do jakiś sprawdzonych bo tyle tego na allegro

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2009, 19:57 
Przyjaciel forum

Jeżeli ringi to żółte- jak oryginalnie w BMW. A lampy to lepiej kup ori używane.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 00:31 
Pierwsze kroki

Jakoś nie widzą mi się ringi... twierdzisz, że Twój klosz jest zniszczony, kup nowe zamienniki dobrej jakości lub orginał w ładnym stanie a zapewniam, że będziesz bardziej zadowolony niż z ringów.

Jeżeli chcesz kupić lampy tylko po to żeby zdjąć z nich klosz to polecam orginały... różnie to bywa z zamiennikami.

Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 07:21 
Forumowicz

Moje BMW: E36 328 sedan
Kod silnika: M52B28
Jesli chodzi o klosze ja mialem taki problem ze ktos mi stłukł jeden z nich. Szukałem używanego oryginału, ale nic w sensownej cenie nie mogłem znaleźć. Kupiłem więc zamiennik i powiem Ci, że jeśli chodzi o wygląd nie różnią sie od fabrycznego, a kasa w kieszeni zaoszczędzona ;) Oczywiście jeśli chodzi o spasowanie to nie jest to samo co oryginał ale tragedii nie ma :) Dopiero jak podejdziesz bardzo blisko zauważysz detale, gdzie klosz nie przylega idealnie itd ale to są tylko szczegóły. Co jest najważaniejsze to klosz nie paruje. Mam juz go od około roku i sprawuje się bardzo dobrze. Jesli chodzi o ringi ja kupilem na tej aukcji http://www.allegro.pl/item615692051_rin ... sniej.html Polecam w kolorze bialym, żółty wg mnie wygląda niezbyt ciekawe w e36.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 15:22 
Zacna persona forum

KWAS320 napisał(a):
zamierzam kupić nowe tylko czy te dostępne na allegro będą pasowały(oryginały napewno tak ale cena nie) ew.proszę o link pasujących.

Ja u siebie miałem podobny dylemat. Stare BOSCHE były dość zniszczone do tego ktoś połamał uchwyty od kierunkowskazów. Dobre używki przynajmniej przez internet jest znaleźć ciężko, do tego możliwość nieświadomego kupna lamp z anglika :kwasny: .
Osobiście zdecydowałem się na zamienniki DEPO bez zbędnych pseudo upiększaczy typu ringi. Przód lamp jak w oryginale, do tego świeci sama soczewka i nie parują! :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 16:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60 530d
Kod silnika: M57TU
Kupując lampy oryginalne Boscha angielskie można bez problemowo przerobić je na światła europejskie. Ponieważ są one przystosowane do ruchu prawo i lewo stronego. Wystarczy odkręcić trzy śrubki i przesunąć soczewkę w prawą stronę. Robota na 5 min :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2009, 11:56 
Pierwsze kroki

witam stało się kupiłem nowe zamienniki depo soczewka +żółte ringi po okazyjnej cenie 400zł to był najlepszy kompromis i prawie w tej samej cenie lamp jeszcze nie zamontowałem bo czekam na powrót auta od lakiernika ale z zakupu jestem zadowolony zobaczymy jak się sprawują w praktyce :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1