BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 15 maja 2025, 19:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] xenon przed i po lifcie
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 11:42 
Forumowicz

Moje BMW: e92
Kod silnika: N52K
witam,

Mam lampy przed liftowe z xenonem w bdb stanie, ale świeca naprawde kiepsko w porównaniu z xenonem w e46 poliftowej ojca, który swieci 3x lepiej (najlepsze światła jakie dotychczas widziałem)

Mam pytanie do tych, którzy zmieniali lampy na poliftowe. Czy jest zauważalna róznica - poprawa w lampach poliftowych gdzie soczewki nie przesłania dodatkowe szkiełko?

Przymierzam sie do zmiany, ale jesli nie ma byc poprawy, to dla samego wyglądu może nie warto?

była e39 528i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=473108#473108
była e46 330i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=36924
była e92 Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 13:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
Cytuj:
Przymierzam sie do zmiany, ale jesli nie ma byc poprawy, to dla samego wyglądu może nie warto?

To pytanie musisz zadać sam sobie a nie tym którzy odpowiadają w temacie, bo przecież nikt tu piszący nie kupić Ci nowych reflektorów. A wprowadzić w błąd, owszem może. Ja mogę Ci doradzić i zapewnić że dobrej jakości nowe reflektory z ksenonowymi żarówkami zapewnią o wiele lepszą widoczność niż starsze.

wachu napisał(a):
Czy jest zauważalna róznica?

Tak, znaczna.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 13:47 
Pierwsze kroki

a moze wystarczy w starych lampach wypolerowac klosze dla poprawy

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 19:30 
Pierwsze kroki

Cześć. Chętnie podzielę się doświadczeniem w tej kwestii. Moje ksenony świeciły fatalnie, a ponieważ mam wadę wzroku światła mają dla mnie istotne znaczenie. postanowiłem wymienić na poliftowe. Ale które - mam na myśli producenta. Po wnikliwej ocenie jakości odrzuciłem DEPO i TYCa - totalna tandeta. I dlatego kupiłem nowe oryginalne Helli. Piękna cenka 2300 PLN za komplet + przejściówki do podłączenia, chyba stówa. Ale było warto - różnica jest ogromna, teraz widać w nocy super. W komplecie były ślizgi które trzeba wymienić razem z lampami i palniki. Przetwornice zostały stare. Sama wymiana to pół godzinki na spokojnie. Moja logika była taka: koszt spory ale w porównaniu z trafieniem nieoświetlonego rowerzysty w gruncie rzeczy żaden. Zwłaszcza że beemka lubi polatać, prawda? :super: :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2009, 22:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Sproboj zmienic zarnik na mocniejszy np 6000k ja mam teraz taki i standardowe 4300 nawet sie do moich nie umywaja...jest jasno jak w dzien...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1