obsti88 napisał(a):
Witam, mam ogromny problem. Posiadam Bmw e46 coupe 320i. Po powrocie z niedlugiej przejazdzki z silnika czuc bylo smrod spalenizny. ze zbiorniczka plynu chlodnieczego wyciekl plyn. pojawila mi sie kontrolka plynu chlodniczego. wskazowka temp byla pionowa a wiec w normie. Pomyslalem ze moze po prostu brak plynu. DOlalem Prestone i przejechalem kawalek, samochod pracuje na poczatku duzo glosniej (tak jakby wyje), i gdy sie zatrzymalem zobaczylem ze spod samochodu nadal kapie. co to moze byc? prosze bardzo o szybka pomoc
BMW 320i E46
wiem że trochę czasu upłynęło od opisywanego problemu ale byłbym wdzieczny za informacje jak udało sie rozwiązać problem. Ja już po 2 wizytach u mechanika a problem nadal występuje. A tak to kolejno wyglądało..
1) Za pierwszym razem płyn z chłodnicy wyciekał praktycznie strumykiem, wtedy wymieniono zbiorniczek plynu wyrównawczego ponieważ stwierdzili że był pęknięty
2) Po tej wizycie nie grzało mi wogóle w kabinie dlatego dolałem płynu żeby odpowietrzyć układ, okazało się jednak że płynu znowu ubywa tyle że już nieco wolniej i nic nie kapie od spodu
3) po drugiej wizycie u mechanika po której w zasadzie nic nie stwierdzili tyle że dolali płynu i po tej wizycie z grzaniem nie ma problemu mam jednak nadal problem z nadal uciekającym płynem, co prawda w nieco wolniejszym tempie ale problem nadal występuje. Czy to może być problem z pompą wody?
---
EDIT: I chyba niestety mam już winowajce.. Po przestudiowaniu wielu wątków sprawdziłem poziom oleju i okazało się że poziom jest delikatnie wyższy niż powinien + biały osad jak śmietanka na kawie. Obstawiam więc uszczelkę pod głowicą