BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 22:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] Kilka pytań
PostNapisane: 5 maja 2009, 14:32 
Forumowicz

Witam może wyda się wam to smieszne ale z mojego bmw 316i z 92 roku zszedł calkowice znaczek bmw i chcialbym go wymienic tylko nie wiem jak go wyciągnąć i jaki to ma być rozmiar i jaki rozstaw srób prosze o pomoc byłbym wdzieczny za linki z allegro jest ich tam wiele ale nie wiem który, i mam jeszcze takie pytanie co to jest filtr kabinowy po co on jest co on daje i co ile powinno sie go wymieniac i gdzie sie znajduje i czy ciezko go znalesc

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2009, 14:36 
Forumowicz

acha i mam jeszcze takie pytanie jak kupilem moje bmw był załozony filtr powietrza stozkowy i była tylko dolna czesc obudowy i tu pytanie z kad wiedziec kiedy go wymienic jak nawet nie widac czy brudny i wogole

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2009, 14:38 
Forumowicz

matioo1 napisał(a):
acha i mam jeszcze takie pytanie jak kupilem moje bmw był załozony filtr powietrza stozkowy i była tylko dolna czesc obudowy i tu pytanie z kad wiedziec kiedy go wymienic jak nawet nie widac czy brudny i wogole
moze mogli byscie takze wysłac mi jakies linki z allegro z jaimis filtrami zstozkowymi do BMW e 36 316i

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2009, 15:48 
Pierwsze kroki

jak masz stozek to zaloz oryginal nic to zazwyczaj nie daje a jezeli chcesz zostac przy stozku to go przemyj jakims ropopochodnym srodkiem rozpuszczalnikiem etc

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2009, 15:57 
Forumowicz

no chcialbym przystozku gdyz w normalnym potrzeba miec ta plastikowa zabudowe z gory a ja mam tylko z dołu...

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2009, 09:28 
Forumowicz

Molbym ktos chcociaz odpowedziec jak wyciagnac ten emblemat bmw bo na moim nic nie widac???

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2009, 10:01 
Częsty bywalec

Wystarczy podważyć delikatnie jakimś nożem albo śrubokrętem, ale uważaj żeby nie porysować lakieru, ew. możesz otworzyć maske i od środka będzie widać takie dwa bolczyki i można je wypchnąć to znaczek wyjdzie;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1