vtec81 napisał(a):
Nigdy nie byłem i nie bede materialistą, ale odpowiadam....
Nie twierdze, ze jestes
vtec81 napisał(a):
Proszę, poszukaj na ebay ile jest aukcji oryginalnych LM-ów...
Doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze jest ich malo - dlaczego? BBS nadal jest w ciezkiej sytuacji finansowej, to jeden z powodow. Nawet swego czasu BMW bylo przekonane o ich tak ciezkiej sytuacji, ze rozmawiali z naszym wspolwlascicielem o mozliwosci przesuniecia produkcji felg do serii M do Japonii - wlasnie ze wzgledu na sytuacje BBS.
Zapytasz dlaczego BBS znalazl sie w ciezkiej sytuacji? Wynagrodzenie prawnikow ich wykonczylo, 3-4 lata temu zaczeli scigac wszystkie firmy kopiujace ich felgi, jednak ta walka ich przerosla.
vtec81 napisał(a):
Work, iForged to całkowita abstrakcja dla "zwykłych" projektów, które u Nas dominują... Wywołane modele są dla indywidualistów....
Nie chodzi mi o ich unikatowosc, ale o to, ze w Polsce nie ma jeszcze mentalnosci pozwalajacej na zakup kompletu felg za 20-25 tys. zl

Polak mysli felga to felga, wsio ryba czy kosztuje 300 zl, czy 3000, a szczyt wypasu to AEZy - i mysli, ze jest cwaniak gdy kupi ta za 300. Staramy sie cos zmienic w tym temacie, ale to jednak bedzie dluga droga.
vtec81 napisał(a):
Skoro ta lista jest owocna w projekty z udziałem LM, znikoma np. w CH (Dzikus - jesli czytasz - to nie jest forma zaczepki

) musi COŚ znaczyć....
Nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze....
http://www.moto.allegro.pl/item62412481 ... ancja.html
LMy to juz klasyczne felgi i nie zarzucam im, ze sa zle. Cenie jest wlasnie za historie, za swoj udzial w rynku, uniwersalnosc (naprawde ciezko mi znalezc samochod na, ktorym wygladalyby zle) - sa poprostu ponadczasowe. Wydaje mi sie, ze sporym problemem BBS oprocz problemow finansowych jest brak jasnego pomyslu na wlasna tozsamosc w tej dekadzie. W latach 80, 90 byli ikona, dzis zgubili sie gdzies posrod innych, co zaowocalo spadkiem sprzedazy na kazdym rynku, gdzie ich produkty byly naprawde masowo porzadane.