BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 14:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e30] zamiana głowicy M20B20 na M20B25
PostNapisane: 7 stycznia 2007, 11:30 
witam niedawno pekla mi glowica b20 no i zalatwilem sobie drugą(uzywana) zawiozlem na sprawdzenie okazalo sie ze jest dobra zplanowali mi ja wyregulowali wszystko ok zamontowalem ja do siebie : odpalilem dopuki byla zimna bylo ok zagrzala sie i zaczelo sie bujanie obrotuw w granicach 600-700 jak sie ruszy podczas jazdy i wogule wysokie obroty sa ok tylko wolnych niema ,no myslalem ze to moze przewody kopulka palec wymienilem na nowe dalej to samo dopiero teraz dojzalem ze ta glowica ma oznaczenia od str kolektora wydech. 2,5 2,7 wniosek z tego ze sie walnolem i zalozylem glowice 2,5L i teraz pytanie czy da sie cos z tym zrobic? czy mozna tak jezdzic bez szkody dla silnika?czy moze trzeba szukac kolejnej b20? prosba o podpowiedzi lub cokolwiek na ten temat

Ostatnio edytowano 7 stycznia 2007, 16:53 przez sowa.lbn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2007, 15:09 
Pierwsze kroki

517379867 mam głowice od silnika m20b20 niewiem czy jest sprawna ale nie widac zadnych pęknięc czy rys jezdziła u mojego znajomego lecz korb wyszedł bokiem na spacer zawory w glowicy nie ruszone praktycznie po cenie aluminium moge puscic bo mi sie nie przyda . bede robił swapa na 2,5 m20 lecz mojego m20b20 daje wlasnie owemu znajomemu jak cos dzwoń Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e30] zamiana głowicy M20B20 na M20B25
PostNapisane: 2 października 2007, 10:41 
Zacna persona forum

sowa.lbn napisał(a):
witam niedawno pekla mi glowica b20 no i zalatwilem sobie drugą(uzywana) zawiozlem na sprawdzenie okazalo sie ze jest dobra zplanowali mi ja wyregulowali wszystko ok zamontowalem ja do siebie : odpalilem dopuki byla zimna bylo ok zagrzala sie i zaczelo sie bujanie obrotuw w granicach 600-700 jak sie ruszy podczas jazdy i wogule wysokie obroty sa ok tylko wolnych niema ,no myslalem ze to moze przewody kopulka palec wymienilem na nowe dalej to samo dopiero teraz dojzalem ze ta glowica ma oznaczenia od str kolektora wydech. 2,5 2,7 wniosek z tego ze sie walnolem i zalozylem glowice 2,5L i teraz pytanie czy da sie cos z tym zrobic? czy mozna tak jezdzic bez szkody dla silnika?czy moze trzeba szukac kolejnej b20? prosba o podpowiedzi lub cokolwiek na ten temat

A jeżeli ta głowica z B25 jest dobra to spokojnie tysiaka za nią dostaniesz.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1