BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 kwietnia 2025, 16:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Przyciemnianie piecowe w Wroclaw/okolice
PostNapisane: 14 maja 2009, 08:14 
Pierwsze kroki

Witam,

szukam przyciemniania piecowego we wrocku lub okolicach. Ile moze kosztowac usluga dla E39 Touring.

pozdrawiam
L.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 09:29 
Uzależniony od forum :)

Technicolor w Zielonej Gorze,za sedana wolaja ok 1500zl

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 09:36 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
ale czy to jest sens przepłacać za piec jak folią teraz robią b.dobrze :looka: :looka:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 09:39 
Pierwsze kroki

no ale folie slyszalem ze pozniej sie "marszcza":)

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 10:23 
Forumowicz

Moje BMW: 316i E36
Kod silnika: M43
U mnie folia ma podejrzewam z 5lat,bo śmigam bunią 3 latka i była już przyciemniona przez poprzednika. Ogólnie jeżeli trafisz do warsztatu w którym wiedzą co robią to będziesz bardzo zadowolony z efektów. Folia to Ci się zmarszczy jak sam będziesz próbować oklejać nią szybki :P
No chyba że chcesz też przód przyciemnić i nie mieć problemów z miśkami, to bym się wtedy zastanowił nad piecowym.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 10:28 
Forumowicz

Jeżeli przyciemnisz szyby folia w profesjonalnym warsztacie, to nie ma możliwości aby się cokolwiek z nimi stało. Ja zawsze robię folia i nigdy nic sie nie dział. Poprzednim autem jeździłem 6 lat i wszystko było ok. Nic nie blaknie nic, zupełnie nic sie nie działo. Teraz tez mam folię (robiłem w wawie www.przyciemnianie.com.pl ) i jest wszystko bardzo ładnie ;) Polecam ten zakład - szybko i profesjonalnie ...

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 11:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: R6+R4
Kod silnika: M52+M42
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=23277
MauerFranz napisał(a):
No chyba że chcesz też przód przyciemnić i nie mieć problemów z miśkami, to bym się wtedy zastanowił nad piecowym.

A kto Ci powiedzial ze nie bedziesz mial problemow z policja jesli nawet piecowo przyciemnisz szyby przednie?

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 11:46 
Forumowicz

kanar napisał(a):
MauerFranz napisał(a):

A kto Ci powiedzial ze nie bedziesz mial problemow z policja jesli nawet piecowo przyciemnisz szyby przednie?

Czytałem różne wątki na wielu forach na temat przyciemniania i można przyciemnić tak aby szyba spełniała normy dopuszczenia pojazdu do ruchu właśnie piecowo. czyli może pozostać regulaminowe 70% prześwitu a szybka będzie przyciemniona. Dużo osób się właśnie wypowiadało które miały przyciemnianie piecowo.
a oto wątek z jednego forum
"..2.Przyciemnianie szyb piecowo

Wprowadzenie nowoczesnej technologii piecowego napylania umożliwiło uzyskanie certyfikatu na przyciemnianie również przednich szyb bocznych w samochodach. Teraz poruszanie się po drogach z tak przyciemnionymi szybami nie grozi już przykrymi konsekwencjami odebrania dowodu rejestracyjnego i karami pieniężnymi.

Precyzyjne wykonanie, jednolita powierzchnia, podwyższona trwałość na wszelkiego rodzaju uszkodzenia mechaniczne oraz płynny wybór stopnia przyciemnienia tworzą niepowtarzalny efekt, jak gdyby szyby pojazdu przyciemnione były fabrycznie.

Technologia przyciemnienia piecowego polega demontażu szyb, drobiazgowemu czyszczeniu i polerowaniu, umieszczeniu w komorze próżniowej oraz napyleniu wewnętrznej powierzchni szyby odpowednimi związkami tytanu.

Podczas całego procesu przyciemniania następuje stałe monitorowanie sumarycznego stopnia przyciemnienia szyby gdzie przy osiągnięciu 30% stopnia przyciemnienia następuje zatrzymanie procesu. Dzięki temu jest to technologia, która uzyskała certyfikat również na przyciemnienie przednich szyb bocznych, gdyż uwzględnia już istniejący, fabryczny oraz indywidualny poziom przepuszczalności światła przez szybę, w którą jest wyposażony dany model samochodu...."

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 17:11 
Częsty bywalec

Kod silnika: M50 M52 aa i M20
Panowie a co myślicie o pomyśle takim aby tylne szyby ściemnić folią a tylko dwie przednie boczne piecowo ??

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=45445 >> 328i
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=15&t=76576 >>320i

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 11:56 
Forumowicz

///MacArthur napisał(a):
Panowie a co myślicie o pomyśle takim aby tylne szyby ściemnić folią a tylko dwie przednie boczne piecowo ??

To też jakiś sposób :) na pewno taniej wyjdzie niż przyciemnianie wszystkiego piecowo.
Ale jeśli miałbym doradzić to proponowałbym najpierw przód przyciemnić piecowo a dopiero potem do tego folię dobrać żeby się ładnie komponowało, myślę że jest to jak najbardziej do zrobienia :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 12:41 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
MauerFranz, a ja ci powiem że piszesz źle i wprowadzasz w błąd ludzi :dobani: :dobani:
Zapomniałeś powiedzieć że szyby w BMW w standardzie są już przyciemnione te 30% wszystkie oprócz przedniej :ok: :ok: więc piecem nie przyciemnisz już nic :P
Chyba że kupisz szybę bez przyciemnienia i ją dasz do palenia...
ale wątpię byś taką szybę znalazł :P czemu... bo większość szyb standardowo jest już przyciemniona... chyba że do starszych aut to były... przed 90r.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 13:45 
Forumowicz

Morfii napisał(a):
MauerFranz, a ja ci powiem że piszesz źle i wprowadzasz w błąd ludzi :dobani: :dobani:
Zapomniałeś powiedzieć że szyby w BMW w standardzie są już przyciemnione te 30% wszystkie oprócz przedniej :ok: :ok: więc piecem nie przyciemnisz już nic :P
Chyba że kupisz szybę bez przyciemnienia i ją dasz do palenia...
ale wątpię byś taką szybę znalazł :P czemu... bo większość szyb standardowo jest już przyciemniona... chyba że do starszych aut to były... przed 90r.

Fakt masz rację że zapomniałem o tym napisać.
Ludzie jednak przyciemniają sobie piecowo przednie boczne i wypowiadają się na ten temat że problemów jakoś nie mają.. pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2009, 20:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
MauerFranz napisał(a):
powiadają się na ten temat że problemów jakoś nie mają

ja mam przyciemnione w e32 wszystkie szyby i tez nie mam problemów, jak narazie,

o przyciemnianiu piecowym jest juz na forum dosyc spory temat.
na moje piec za drogi, a folia 7 lat gwarancji, i nie zamierzam wozić złomu w samochodzie wiec tez się nie zdrapie :hyhy:

sory za OT.

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 12:51 
Pierwsze kroki

to gedzie zatem foliowac we wrocku?

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 13:15 
Forumowicz

No mógłby się teraz ktoś wypowiedzieć z Wrocławia bądź okolic, który ma już za sobą przyciemnianie i doradzić Ci jakiś zakład. Bo na pewno jest ich sporo w takim mieście no i ceny też pewnie będą rozbieżne oraz fachowość...

Tytuł: Re: [E39] Przyciemnianie piecowe w Wroclaw/okolice
PostNapisane: 1 czerwca 2011, 14:09 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 524
Ja przyciemniałem samochód, oraz okna w domu w firmie Auto-Styl na Grota-Roweckiego we Wrocławiu. Tutaj macie link do ich strony http://www.folieokienne.com.pl Naprawde polecam, gdyż praca bardzo fachowo wykonana. Niedługo planuje zakup innego BMW i też napewno im zlece to zadanie. Lepiej wydać kilka złotych więcej i mieć dobrze zrobione na ładne pare lat. Mój znajomy oszczędził na przyciemnianiu i żałuje.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1