Witam
Sorry, że pisze w tym temacie ale nie znalazłem lepszego miejsca na ten post.
Mam mały problem i chciałby zaczerpnąć porady fachowców
Mam na stanie BMW E36 1.6 Sedan 1995r Benzyna, kolor czarny.
Auto jest w nieciekawym stanie, kupiłem je 3 lata temu, śmigałem sobie 2 lata, później z przyczyn, których wolałbym nie podawać na forum auto stało przez rok czasu pod gołą chmurką
Dalej chyba nie muszę opisywać sytuacji bo wszyscy wiedzą jak auto dostaje w kość jak stoi przez taki czas. Dodam tylko, że pomimo licznych niedociągnięć blacharskich jakie zostawił poprzedni właściciel w drzwi od pasażera przywalił mi sąsiad jak wyjeżdżał z garażu i się skubany nie przyznał. Mnie nie było na miejscu i sprawa stała się nie do wyjaśnienia.
Teraz mam zamiar sprzedać BMW i chciałbym, żebyście pomogli mi w wycenie tego cuda
Czy sprzedać w takim stanie jak jest, czy rozebrać na części ?
W ogóle, co byście zrobili na moim miejscu ?
Teraz to sam nie jestem pewien w jakim stanie jest to auto bo nim długo nie jeździłem, sam nie mam zamiaru już nim jeździć, więc opiszę trochę dokładniej co widać gołym okiem a jutro wrzucę fotki:
* silnik przed "rocznym postojem" chodził bardzo ładnie, bez większych zastrzeżeń
* na liczniku jest przebieg 180tys km ale w to nie wierzę, na pewno ma więcej
* w zawieszeniu nic nie stuka, było remontowane ale już nie pamiętam dokładnie co było wymieniane
* jeżeli chodzi o blacharkę to tu jest największy problem, od strony pasażera próg wygląda fatalnie, nadkola do poprawek, jak pisałem wcześniej na drzwiach pasażera z przodu wgniecenie
Jak byście mogli to podajcie orientacyjnie jaką kasę mógłbym dostać za nią.
Oczywiście oszczędźcie sobie komentarze, żeby zezłomować itp.
Proszę o konkretne opinie.