MauerFranz napisał(a):
Witam wszystkich
Zwracam się do was z zapytaniem. Otóż dzisiaj był u mnie kurier z przesyłką, przywiózł mi felgi

No i po raz pierwszy spotkałem się z taką sytuacją.. Gdy poprosiłem go o otwarcie przesyłki, ten stwierdził że nie może tego zrobić. Zdębiałem gdy to usłyszałem

Zapytałem się go dlaczego i wytłumaczyłem, że odkąd zamawiam przez internet każdy kurier pozwalał mi sprawdzić czy przesyłka nie jest uszkodzona, czy w ogóle jest to co zamawiałem i nie miałem z tym problemu. Jednak ten pan się uparł i stwierdził że nie może tego zrobić, zapytałem więc na jakiej podstawie i powiedział mi że jak otworzy a ja jej nie odbiorę to w firmie będą go podejrzewać o to że on podmienił przesyłkę, po raz kolejny zdębiałem

Wiedziałem że jak odbiorę te felgi to nie będzie już odwrotu... Zadzwoniłem do sprzedającego , no i zapewnił mnie że wszystko z nimi ok (ale wiadomo, nie mogłem być pewny jak zniosły transport przez kuriera), postanowiłem zaryzykować i wziąłem w ciemno, na całe szczęście wszystko jest z nimi ok. Teraz kieruję się z pytaniem do was, czy kurier ma prawo odmówić mi sprawdzenia paczki przed jej odbiorem?? wiem że jeśli chodzi o pocztę Polską to tak. Ale ten kurier był z firmy DHL. wcześniej też mi przywozili paczki i nie robili problemów

Pozdrawiam
Pracuje w UPS od czterech lat. Nie ma opcji sprawdzenia(otwarcia paczki) przed podpisem i w razie pobrania uiszczeniem opłaty! Jest to jeden z minusów zakupów w ten sposób, ale niestety nie można otwierać czegoś co jeszcze nie jest Wasze,a oglądać można w sklepie

W razie uszkodzeń lub braku w zawartości kurier ma obowiązek poczekać i spisać protokół szkody który jest podstawą do reklamacji( oczywiście jeśli paczka jest źle zapakowana to o jakimkolwiek zwrocie pieniędzy można zapomnieć).
Zdarzają się momenty kiedy kurier nie ma czasu poczekać, uwierzcie mi ta praca nie jest posta, ale wtedy zawsze kurier może zostawią telefon do siebie i w razie jakiś zastrzeżeń można telefonicznie zgłosić uszkodzenie i poprosić by przyjechał spisać protokół.
Bobby_Valentino napisał(a):
Kuba. napisał(a):
Na pewno jest możliwość sprawdzenia przesyłki, z tego co wiem jest to opcja za którą trzeba dopłacić.
Nie ma takiej usługi w zadniej firmie kurierskiej.