BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 23:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Grasz w Totto Lotka ??
tak, regularnie 6%  6%  [ 5 ]
tak, sporadycznie 61%  61%  [ 47 ]
nie, wcale 32%  32%  [ 25 ]
Liczba głosów : 77
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 21:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
Ja kupiłbym e30 325 w cabrio na wąskiej lampie w idealnym stanie :) Patrząc na niemieckie ogłoszenia takie prawdziwe laleczki cenią się bardzo wysoko. A z czasem pewnie zachciałoby sie jeszcze czegoś innego

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 21:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
hahah 3 strony dyskusji
ktora laska jest lepsza Angelina Jolie czy Carmen Electra

nawet jesli jeden ma racje? co to da?

pozdro a ja ide zjesc czekoladke wedla
ojej, ale to nie wedel to przeciez cadbury
chociaz jest plasnoscia pepsico...
a pepsico tez ma firme lays
wiec czy ta czekoladka bedzie chipsem?

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 21:36 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
To nie Wedel, to 22 Lipca (dawniej E. Wedel) :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 21:37 
Przyjaciel forum

BIGPUN napisał(a):

Cos w tym jest, nigdy nie widziales na Laysach napisu "Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych" ? :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 21:43 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Vermilion napisał(a):
Widziales kiedys, zeby dwa modele samochod marek ze soba nie spokrewnionych, nie wspolpracujacych ze soba mialy takie same czesci (co byloby dowodem Twojej teorii), bo ja sie z takim przypadkiem nie spotkalem.

Oczywiście. Tłoczki hamulcowe w moim 520i pasują także do zacisków Fiata, Audi i bodajże Seata.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 21:57 
Przyjaciel forum

Bobby_Valentino napisał(a):
Oczywiście. Tłoczki hamulcowe w moim 520i pasują także do zacisków Fiata, Audi i bodajże Seata.

Sruby M10, podkladki czy spinki trzymajace zderzak tez moga pasowac do roznych marek. Czy to dowodzi, ze producent samochodow projektuje konkretny model tak aby pasowal do sruby M10, czy raczej odwrotnie? :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 22:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
jiGsaw napisał(a):
Tym bardziej, że woldzwagen na przykładzie Phaetona potwierdził, iż nie jest to marka, która potrafi i powinna robić luksusowe samochody.

z tym sie nie zgodze, VW pokazał Phateonem ze potrafi zrobic bardzo dobra limuzyne oferujaca cos innego niz konkurencja, cos wiecej, niestety ta genialna limuzyna przegrala przez golfa, polo, i inne wynalazki z nizszej polki czyli po prostu przez znaczek VW na masce

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 22:05 

Vermilion napisał(a):
Sruby M10, podkladki czy spinki trzymajace zderzak tez moga pasowac do roznych marek. Czy to dowodzi, ze producent samochodow projektuje konkretny model tak aby pasowal do sruby M10, czy raczej odwrotnie? :rotfl:

:niepewny: Głupi czy z Policji ?

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 22:06 
Przyjaciel forum

Santino napisał(a):
z tym sie nie zgodze, VW pokazał Phateonem ze potrafi zrobic bardzo dobra limuzyne oferujaca cos innego niz konkurencja, cos wiecej, niestety ta genialna limuzyna przegrala przez golfa, polo, i inne wynalazki z nizszej polki czyli po prostu przez znaczek VW na masce

Masz racje, chociaz moze nie przez Golfy czy Polo, ale przez snobizm potencjalnych klientow...teraz cos podobnego dzieje sie z Hyundaiem Genesisem, Hyundai mial akurat to szczescie, ze wstrzelil sie w kryzys - czasy gdy klienci schowali snobizm do kieszeni po przeliczeniu zawartosci portfela.

Wyrwales z konteksu fragment mojego posta i napisales, ze tloczki w zaciskach maja taka sama srednice...i czego to dowodzi? Szukalem odpowiedzi na wspolne czesci pomiedzy roznymi markami w kontekscie uzywania gotowych produktow z polki, zamiast opracowywania czegos na nowo przy projektowaniu nowego modelu - moze gdzies to przeoczyles.

Ostatnio edytowano 20 maja 2009, 22:09 przez Vermilion, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 22:07 
Zacna persona forum

Vermilion napisał(a):

Nie przegadasz ;P

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 22:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Santino napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Tym bardziej, że woldzwagen na przykładzie Phaetona potwierdził, iż nie jest to marka, która potrafi i powinna robić luksusowe samochody.

Mój kumpel ma do czynienia z Phaetonem, ponoć po 80tys skóra popękana i pojawiły się luzy na skrzyni itp. Do tego nie jest konkurencyjny jeżeli chodzi o luksus wobec 7er, S-classe...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 22:22 

Vermilion napisał(a):
Wyrwales z konteksu fragment mojego posta i napisales, ze tloczki w zaciskach maja taka sama srednice...i czego to dowodzi? Szukalem odpowiedzi na wspolne czesci pomiedzy roznymi markami w kontekscie uzywania gotowych produktow z polki, zamiast opracowywania czegos na nowo przy projektowaniu nowego modelu - moze gdzies to przeoczyles.

A co by dało to że zacytowałbym całość ? :) Zadałeś pytanie to dostałeś odpowiedź.

Powiem tylko tyle:

Obrazek

:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 23:08 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
hehe :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2009, 23:53 
Vermilion napisał(a):

BARDZO zły przykład.

Śruby M10, czy inne metryczne, calowe sratatata to są elementy znormalizowane, opisane przez normę, natomiast mowa jest o CZESCIACH, tak jak elementy układu hamulcowego itd. Wiele firm robi przecież jakiś produkt i sprzedaje do BMW, czy Audi. Po co robić 50000 różnych kompletów hamulców, jak jest jeden i jest dobry.

Vermilion napisał(a):
Czy to dowodzi, ze producent samochodow projektuje konkretny model tak aby pasowal do sruby M10, czy raczej odwrotnie? :rotfl:

Tak, to producent tak frezuje/walcuje/nacina gwint, żeby ta śruba M10 dała się wkręcić :ok:

BIGPUN napisał(a):
hahah 3 strony dyskusji
ktora laska jest lepsza Angelina Jolie czy Carmen Electra

nawet jesli jeden ma racje? co to da?

pozdro a ja ide zjesc czekoladke wedla
ojej, ale to nie wedel to przeciez cadbury
chociaz jest plasnoscia pepsico...
a pepsico tez ma firme lays

Zaraz będzie, że Angelina ma cycki jak jakaś dziewczyna z osiedla, więc jest dziewczyną zwykłą z osiedla i nie ma się co spinać.

Ojej, Motronic Boscha jest także w VW.... BMW to VW ;(

A za milion to bym sobie kupił alfe, albo honde, albo po prostu wymieniłbym fotele w E36, jakieś pierdółki i bym śmigał heheh

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 01:38 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
CL 73 AMG.

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 11:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
milion hmm...
na codzien pewnie to
Obrazek

na niedziele marzenia,czyli to
Obrazek,a najlepiej to Obrazek

a do zabawy to najlepiej e30 m3,albo tego ścigaczocompacta hehe ;)
http://www.youtube.com/watch?v=MFFo4_q0 ... re=related

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 12:33 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
luk3er, nie starczy, sama 507 więcej kosztuje :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 12:59 
Naczelny killer

BMW 1 i zrobil swap w PUZ na S62B50 + mody zawiasu i hamulcow. Do tego najbardziej wypasione e38 z ostatniego roku produkcji (oczywiscie nie pancerne) z V8 albo V12 (raczej V8). Byloby cos na trase i cos do miasta... jak znam zycie i siebie to pewnie i tak skonczyloby sie na Imola Red M5 E39 albo bialym zrobionym na dubai style ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 12:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
TomekB napisał(a):
luk3er, nie starczy, sama 507 więcej kosztuje

wiem,wiem :) :) :) to tak tylko,marzenia :oczami: ;) ale na x6 i csl wystarczy - uszczesliwily by mnie barrrrdzoo :)
PS.choc tak szczerze,gdzies kiedys widzialem 507 za ok 250.000$ :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 14:04 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):
BARDZO zły przykład.

Śruby M10, czy inne metryczne, calowe sratatata to są elementy znormalizowane, opisane przez normę, natomiast mowa jest o CZESCIACH, tak jak elementy układu hamulcowego itd. Wiele firm robi przecież jakiś produkt i sprzedaje do BMW, czy Audi. Po co robić 50000 różnych kompletów hamulców, jak jest jeden i jest dobry.

Dobrze Fryderyku, skoro po co robic 50000 roznych kompletow hamulcow, skoro jest jeden i dobry, powiedz mi prosze skad sie biora roznice w parametrach tarcz, zaciskow, klockow pomiedzy modelami, markami - jeden zunifikowany bylby duzo tanszy.

Fryderyk napisał(a):
Tak, to producent tak frezuje/walcuje/nacina gwint, żeby ta śruba M10 dała się wkręcić :ok:

Jednak producent srub, nie mowi producentowi samochodu tu i tu dajcie srube M10, a tam jakis inny rozmiar, prawda?

Fryderyk napisał(a):
Ojej, Motronic Boscha jest także w VW.... BMW to VW ;(

Wiesz elementy takie jak wtrysk, skrzynia, turbo, amortyzatory bywaja zblizone jezeli dwoch producentow operuje w jednym kraju - dlaczego? Bo tak jest taniej. Jednak nie sa to nigdy identyczne elementy dla dwoch niezwiazanych marek, zawsze sa roznice. Gdyby Bosch byl jedynym slusznym producentem, to nie widzialbym sensu istnienia chocby Denso - a ono jednak jest i radzi sobie calkiem dobrze.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1