BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 11:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem! falowanie obrotów na jałowym e36 M50B20
PostNapisane: 21 maja 2009, 20:13 
Forumowicz

Moje BMW: BMW
Witam. Mam taki problem, silnik m50b20 dodam ze nigdy nie widział gazu na biegu jałowym delikatnie faluje i obroty schodza w granicach do 550- 600 i minimalnie sobie faluja czasami ale rzadko jest tak ze potrafia spac niżej tak ze prawie juz gasnie wtedy wbija do ok 1300 i tak z 2-3 razy i znowu sie uspokaja do tych niskich i dalej delikatnie faluje jest to nie zależne czy silnik zimy czy rozgrzany problem wystepuje cały czas. Silnik na obroty wkreca sie dobrze problemy dzieja sie jedynie na jałowym gdy spadaja z wyskokich obrotów zatrzymuja sie na ok 900 i powoli zchodza dodam ze wymienilem swiece co dalej? moze to byc Krokowy? przeczysciłem tez przepustnice tak jak by troche lepiej ale po ok 20min dalej to samo... :(

Ostatnio edytowano 21 maja 2009, 20:32 przez --=CZARNY=--, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 20:15 
Zacna persona forum

objawów jest tak duzo ze nie starczy mi tu miejsca a jak dodam ilosc tematów na ten temat to dadza mi banna na stale :P a tak serio to sprawdz nieszczelnosc jak to pisalem doslownie 10 min temu na innym temacie poszukaj :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 20:24 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
--=CZARNY=--, najpierw zrób jak radził Variant, czyli sprawdź szczelność dolotu. Jeżeli czyszczenie przepustnicy trochę pomogło, to podkręć ją minimalnie na tej śrubce regulacyjnej. U mnie dopiero to rozwiązało problem.

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 20:32 
Zacna persona forum

Toudi napisał(a):
to podkręć ją minimalnie na tej śrubce regulacyjnej. U mnie dopiero to rozwiązało problem

ja bym tego nie ruszał po to jest plomba na srubie zeby tego nie ruszac przepustnica jest na czujniku i nie wolno sobie tak hop siup krecic sam krecilem w swoim i mechanior sie wkur*** jaki kretyn to dotykal siedzialem cichutko jak myszka tak dla smiechu to odpowiedzialem ''no wlansie co za kretyn'' :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 20:39 
Forumowicz

Moje BMW: e36 Touring
Kod silnika: m52b28 :)
Garaż: http://www.thebestof.com.pl/zgloszenia_ ... php?id=162
variant, ma racje nie ma sie co paprać w takie sprawy. Przeczyść silniczek Krokowy

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 20:41 
Zacna persona forum

MistrzuToudi, musisz mi ulec tym razem :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2009, 15:47 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
Stawiam Variantowi browar jak czyszczenie silniczka pomoże. Ten aktuator jest tak zbudowany, że jak jest brudny, to po odpaleniu auto gaśnie. Jakieś tam osmolenie olejem nie przeszkadza mu w pracy. Co do zalakowanej śruby to po to żeby po 20 tyś km nią nie kręcić, a czasem trzeba, gdyby to miało być na stałe to by tam śruby nie robili. :P
A co do przypadku Varianta to TPS jest po to żeby mierzyć jak wychylona jest przepustnica, a on zamiast szukać problemu to wymienił TPS i jeszcze regulacją kręcił. Jak czegoś nie popsuje to i nie naprawi :P :P :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1