harnas621, nie zrozumieliśmy się. Ja pisałem o automatycznym odłączeniu pompy benzynowej, pisałem również że jest to możliwe do wykonania. Używasz zwykłego przekaźnika podwójnego, jak auto przełączy się na gaz, przekaźnik automatycznie wyłącza pompę benzyny.
Przełącznik LPG klikasz w pozycje benzyna i pompa powrotne zostaje załączona.
Jak odłącza się wtryskiwacze, to akurat wiem i skierowałem Cię do tego odnośnika, ponieważ tam opisałem że jak benzyna przestanie krążyć przez listwę, to bzdurą jest że stopią się wtryskiwacze benzynowe (mówimy oczywiście o normalnym układzie, kiedy listwa wtryskowa obsadzona jest na kolektorze dolotowym)
Odłączania pompy nie praktykuje się w autach z zamontowaną instalacją IV generacji, z przyczyn, które po krótce też opisałem.
P.S. Pompę benzyny podczas pracy na gazie wyłącz się z dwóch przyczyn:
1. Jeżdżąc na LPG benzyny w zbiorniku większość użytkowników ma jak na lekarstwo, pompa nie jest całkowicie zanurzona w paliwie, co za tym idzie nie ma chłodzenia i szybko się przepali (to tak jak ze zwykłą pompą do wody czy szamba, puść ją na godzinę i nie zanurz w jakimkolwiek płynie, a przestanie działać)
2. Niektóre układy wtryskowe regulacje ciśnienia posiadają na pompie lub filtrze paliwa, w przypadku braku odbioru paliwa (zamknięte wtryskiwacze benzyny), regulatory zdychają, a pompa wytwarza takie ciśnienie, że szlak ją trafi.
Pisze to z doświadczenia, a nie z wiedzy którą można zdobyć przy użyciu googli.