Nie wiem jak jest z tym modelem samochodu,ktory ty posiadasz.Ja 3 tygodnie temu mialem ten sam przypadek.Kluczyki zostaly w bagazniku (obydwa

).Spieszylem sie na autobus odwiezc zone,wiec po probach z pompka,specjalna wedka do otwierania samochodu od srodka,ktora naciskalem przycisk otwierania tylniej klapy bagaznika,przycisk otwierania-zamykania wszystkich drzwi na raz, zdecydowalem sie zbic mala szybke w tylnych drzwiach.
Szybka byla filmowana (tak jak szyby czolowe),wiec nie bylo latwo.Chcialem po jej zbiciu podniesc rygiel drzwi.Niestety,nie udalo sie i w ten sposob.Podniesienie rygielka nic nie dalo.
Zbilem nastepna szybe w drzwiach tylnych,a raczej ja tylko potloklem bo okazalo sie ze rowniez jest foliowan. (mysle ze tutaj nie dzialal juz mozg

,ale chec jak najszybszego dostania sie do srodka,gdyz czas mnie gonil).
Gdy widzialem ze nie jest latwo z tluczeniem szybek

,zrobilem wiekszy otwor w malej szybce,wlozylem reke,opuscilem oparcie tylnej kanapy (kluczyki w bagazniku) i za pomoca tzw wedki przyciagnalem kluczyki do siebie

.Udalo sie,strat mialem za szyby prawie 600 zl,wiec nie tak zle.
Mysle ze to bylo jakies fatum ciazace nade mna tego wlasnie nieszczesnego tygodnia

,gdyz w piatek zaliczylem 750 zl mandatu za przekroczenie w terenie zabudowanym predkosci o 11km/h,w sobote pobilem szyby za 600 zl,a w niedziele zatarla mi sie turbina za ktora mialem nie placic a w sumie zaplacilem polowe 3300 zl.Razem w ciagu weekend-u wydalem 4650 zl.Super,zyc,nie umierac
Wracajac do tematu zamknietych kluczykow.Jak bylem w ASO BMW w sprawie turbo rozmawialem z mechanikiem na temat kluczykow pozostawionych w samochodzie,i powiedzial mi ze nawet serwis nie jest w stanie otwozyc samochodu za pomoca komputera i zlacza diagnostycznego OBD,jezeli kluczyki zostaly zatrzasniete w srodku.Powiedzial,ze pozostaje powybijac szybki.