BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 22:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Przepływomierz
PostNapisane: 25 maja 2009, 17:36 
Pierwsze kroki

Witam panowie powiedzcie mi co może sie wydarzyc przy jezdzie na odłączonym przepływomierzu :hyhy: pomińmy juz spalanie to wiem padła mi przepływka w e-36 2,5i i latam .na odłączonej mam auto na sekwencji i teraz na benie jak na lpg jest super jezdze juz tak tydzień i zastanawiam sie czy wogole jest senss kupywać ją :wstyd: co moze sie wydażyć przy jezdzia z odłączonym przepływomierzem?? jakie moga byc nastepstwa tego z góry dzieks :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, 17:40 
Pierwsze kroki

z odlaczona przeplywka moze tylko wiecej palic i miec zabogata mieszanke i tyle a tak pozaty to nic sie z tego nie dzieje

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, 17:41 
Pierwsze kroki

z odlaczona przeplywka moze tylko wiecej palic i miec zabogata mieszanke i tyle a tak pozaty to nic sie z tego nie dzieje

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, 17:41 
Pierwsze kroki

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, 17:42 
Pierwsze kroki

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, 19:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
Większe spalanie, wiekszy mół i złe parametry mieszanki dobierane przez sterownik, któregoś razu możesz mieć problemy z odpalaniem...
Komputer przestawia się w tryb awaryjny i pobiera usrednione wartosci uprzednio zakodowane w tym trybie.
Jesli ci odpowiada taka jazda to czemu nie ale dodam ze jak by nie był potrzebny to producent nie montował by tylko dla ozdoby.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2009, 13:37 
Pierwsze kroki

Jeszcze nie odczułem ale czy spalanie na LPG tez wzrośnie???? :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2009, 14:09 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
Reed, piszesz że auto ma zamontowany sekwencyjny wtrysk gazu. Wiesz na jakie zasadzie sterownik LPG dobiera czas wtrysku gazu, dla przypomnienia wyjaśniam że po odczycie czasu wtrysku benzyny i jego odpowiednim wydłużeniu. Tak więc więcej benzyny = więcej gazu = większe spalanie. Nie ma się nad czym zastanawiać, kup przepływomierz i po sprawie.

P.S. niech Ci ekologia zrobi analizę spalin gdzieś na drodze, a gwarantuje że taka "przyjemność" jest droższa niż zakup przepływki.
(ci co mają CB radio wiedzą co to ekologia, dla innych, to taki duży radiowóz wyposażony w mądrą aparaturę do pomiary spalin, wagi auta, rodzaju paliwa itp.)

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2009, 17:40 
Pierwsze kroki

No chyba mnie to nie ominie :( juz wymieniałem jedna przepływke wyszła mnie 200zł i żyła 6 miesiecy chciałbym nowke ale katalogowo ona kosztuje 2,6tys:zdziwko: masakra do vanosa nowa 700zł a do mojego bez vanosa 3,6 raza wiecej co jest grane??????

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1