AC_SCHNITZER napisał(a):
marver, widziałem twoje cudo

powiem ci ze nie wygląda źle, duży plus za ShadowLine

kola sa świeże i nawet to wygląda, fakt parę drobiazgów i będzie bandit

drobiazgi stopniowo bede robił, lampy z tyłu do wymiany na red white, migacze juz zmieniłem na dymione w nadkolach, wstawić chce podłokietnik i wymienic zaczep w tylnym zderzaku ...niby jest caly ale cos odstaje... majster mowił ze zaczep ma kilka lat i mial prawo sie wypaczyć. spasować trzeba jeden kierunek bo cos dziwnie leży , założyć ringi , sciemnic szybki ... no i na koniec zostana felgi ale te fele to na przyszly sezon.
ps - aaa we wtorek daje kierownice do obszycia ( na 3-go maja) , i dowiem sie ile wyjdzie półskóra i czy bedzie sie to kalkulować . Juz nie wspomne ze opony letnie te co są założone ledwo ten sezon przejadą
dużo czasu i finansów mi zeszło żeby technicznie auto zrobić na lux, po to jakies pierdoły, paski, plyny , zimering w skrzyni biegów(wał + wybierak), oleje (motor,skrzynia), tuleje wahaczy przód,gumy stablizatora + zbieżność, filtry nie filtry.
Problem miałem ze zlokalizowaniem naprawde dobrego mechanika od BMW, aż znalazłem - ostatnio mi skrzynie robił ( te zimeringi ) i jestem zajefajnie zadowolony ..koleś PRO

tylko ze prywatny majster ... robi po pracy ... a pracuje jako jeden z głównych mechaników naszego MZK na co dzień... wiec robi tylko po godzinach ... co sie wydłuża w czasie ...ale wole tak niz Bydgoskim specą oddać i później 3 razy poprawiać
shadowLine musi być.
ps2- tak się zastanawiam czy do litwin-a nie dzwonic w sprawie tych 17-stek styling 68.