BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 03:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, 11:21 
Pierwsze kroki

tak jak ktoś tu napisał 3.0 benzyna spali przykładowo 11-12 a 3.0d spali 8 litrów. Ale licząc naprawy diesla to raz, po drugie droższy będzie diesel od benzyny w zakupie. I nawet żeby wyszło później że minimalnie diesel taniej wychodzi w eksloapatacji to jeszcze jest aspekt dźwięku benzyny.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 07:20 
Zacna persona forum

jezdzilem bardzo dlugo benzynami uwazalem diesle za jak tu pisal ktos klekoty od dosyc dawna juz nie uwazam -inna jazda w nowych dieslach czy merc czy bmka-a depniecia tez mocne maja i jeszcze cos o fiatach focusach itp. -pewnego razu przyjechala do mnie znajoma ktorej maz tirami smiga -focusem zajechala -stanela obok mej buni -obejrzala to i to auto i mowi moj focus taki sam fajny -szlag mnie wzial ale zero komenta -po jakims czasie spotykamy sie familijnie na lonie natury i ona do swego meza mowi -patrz adas -nasz focus to taki sam jak bmw -on popatrzyl na nia krew do oczu dostal -ale spokojnie mowi -jolu -to przeciez BMW !!!- nie to co nasz focus -dostal plusa ode mnie -pozdrawiam posiadaczy wynalazkow w postaci golfow itp.

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwietnia 2009, 07:40 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320i
Kod silnika: M54B22
Piotrek. napisał(a):
tak jak ktoś tu napisał 3.0 benzyna spali przykładowo 11-12 a 3.0d spali 8 litrów. Ale licząc naprawy diesla to raz, po drugie droższy będzie diesel od benzyny w zakupie. I nawet żeby wyszło później że minimalnie diesel taniej wychodzi w eksloapatacji to jeszcze jest aspekt dźwięku benzyny.

Dobrze ująłeś "ktoś" przecież tyle to pali 2.0 E36 po mieście z lekkim butem.... :D a nie 3.0(11-14)
3.5 (13-16)jak i 4.0(13-17) miasto oczywiście PB.

Ja swoim 3.0DA po mieście 11l/100 niżej zejdę,jeżeli będe jezdził jak staruszek :rotfl: ,trasa koło 6.5-8l zależy jaki bucik :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 06:26 
harnas621 napisał(a):
-pewnego razu przyjechala do mnie znajoma ktorej maz tirami smiga -focusem zajechala -stanela obok mej buni -obejrzala to i to auto i mowi moj focus taki sam fajny -szlag mnie wzial ale zero komenta -po jakims czasie spotykamy sie familijnie na lonie natury i ona do swego meza mowi -patrz adas -nasz focus to taki sam jak bmw -on popatrzyl na nia krew do oczu dostal -ale spokojnie mowi -jolu -to przeciez BMW !!!- nie to co nasz focus -dostal plusa ode mnie -pozdrawiam posiadaczy wynalazkow w postaci golfow itp.

ojeju, jak ona śmiała obrażać e39 w klekocie!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 10:05 
Oj tam chłopaki nie ma co obrażać innych autek. Miałem ibiże w TDI 172Kmi 388Nm a teraz mam e46 3.0d i powiem ze na strone bmw przeważa komfort i wygląd. Ibiza do 100km/h nie urywa się za mna (e46 210KM 510Nm). Ibiza w cyklu mieszanym paliła 6, bmw 7lit. W weekaend mam e30 V8. Więc disel dla mnie na codzień dużo jeźdzę i lubię duży mnoment w dislach a specjalne okazje e30 i z boku w bok. Także każdy jeździ czym lubi i już. Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 10:19 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43/TU
Jestem za benzyna poniewaz ,gdy mialem diesla to koszty naprawy czy ewentualnej naprawy wynisily mnie bardzo duzo (chodzi o turbo itd) a w benzynie , no coz jedyne co wymieniane bylo to wezyki do dostarczania paliwa koszt okolo 70 zl ;)
ale coz tu duzo mowic klekocik w BMW jest piekny dla uszy ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1