Nie wiem cos sie tak uparl na to link4. Gorsza ochrona przy Ac niz u tradycyjnego TU. Nieczytelne OWU. A w przypadku polis OC cena super atrakcyjna - jesli za brak stania w kolejce mam zaplacic 1000 zlotych no to dziki wielkie

Dzwonilem jeszcze raz dla swietego twojego spokoju. Link4 na zone okazalo sie faktycznie tansze.....
.... z 1900 zeszli na 1760
Co do kolejek. Ja dzwonie do swojego agenta, mowie ze mam takie i takie auto, ile wychodzi ubezpieczenie, przyjezdzam na konkretna godzine, piszemy, place i w 15 minut mam wszystko zalatwione na miejscu a przy okazji OC ubezpieczam sobie mieszkanie. Za bardzo chyba wierzysz reklamie bo realnie patrzac towarzystwa directowe nie maja dobrej oferty, a juz na pewno nie dla posiadaczy pojazdow z duzymi silnikami. Jedyny + jaki mi przychodzi do glowy to to ze jesli nie masz AC a roztrzaskasz auto ze swojej winy, to mozesz zadzwonic i wykupic AC przez telefon, bo raczej nikt nie oglada auta tylko wyceniaja na podstawie tabelki. Dla mnie tyle plusow link4, a i ten jest mocno naciagany.
A i na auto ktore chce kupic zdecydowalem sie w zeszlym tygodniu wiec promocja juz dzialala wtedy.
Edit:
Pobawilem sie kalkulatorami w necie i oto co mi powychodzilo:
Allianzdirect - 1696
Liberty Direct - 1306
AXADIRECT mnie zaskoczyla - 1061
CU direct - nie da sie obliczyc bo koniecznie mam zostawic dane zeby oddzwonili
PZU - nie moge przez net obliczyc bo auto ma ponad 10 lat
I co do link4 i podobnych problem jest w tym ze facet z ktorym rozmawiasz nie poda ci najlepszego rozwiazania. Jesli np ktos ma w ofercie 6-7 TU to np moj agent mowi mi ze np na mnie w HDI bedzie lepiej a zona w PTU, do 2 litrow w tow X ponad 3 litry taniej w tow Y, do tego oc w zyciu prywatnym za 20zl a znizka 15%, mieszkanko za powiedzmy 50 a znizka 15% i dzieki zrobieniu dobrej oferty osoba nie majaca znizek nagle ma ich kilkadziesiat procent i to calkowicie zgodnie z prawem i legalnie. Pamietajcie ze naliczanie Zwyzek jest obligatoryjne dla agenta, natomiast znizki sa wg uznania - agent nawet wiedzac ze nalezy ci sie znizka moze ja dodac dopiero jak zaczniesz narzekac na cene!