BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 kwietnia 2025, 15:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 czerwca 2009, 21:39 
Pierwsze kroki

Czemu nie ruszać jeżeli to faktycznie wtryski? Droga taka wymiana czy z innego powodu?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 czerwca 2009, 06:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
sebasol1989 napisał(a):
Czemu nie ruszać jeżeli to faktycznie wtryski? Droga taka wymiana czy z innego powodu?

No ale powiedz po co je zmieniac?? :niepewny: :niepewny: , jak masz pieniazki to pewnie, zmieniaj :)
Ja tego nie robilem bo mija sie to z celem, niech sobie cyka...na osiagi jak i prace silnika to nie wplywa, wiec nie ma co przesadzac...takie moje zdanie :]

Tytuł:
PostNapisane: 5 czerwca 2009, 14:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
Kisiel24 napisał(a):
No ale powiedz po co je zmieniac?? :niepewny: :niepewny: , jak masz pieniazki to pewnie, zmieniaj :)
Ja tego nie robilem bo mija sie to z celem, niech sobie cyka...na osiagi jak i prace silnika to nie wplywa, wiec nie ma co przesadzac...takie moje zdanie :]

moje też :) moje cyka i jakoś chodzi, pali idealnie nie przerywa itp :) więc nie ruszam :) a swoją drogą to taki wtrysk nie wiem, może z 200zł kosztować x 6 :D
za 1000ka to sobie kup zderzak mpakiet :D a nie marudzisz o cykaniu :D

Tytuł: Re: [e36] "Cykanie" w silniku + video
PostNapisane: 2 lipca 2010, 20:55 
U mnie czasami podobnie cyka, na rozgrzanym silniku. Wydaje mi się, że to prawdopodobnie panewka, albo sworzeń tłoka, tak jak pisze Fryderyk. Gdyby to była szklanka, to przecież tłukło by się u góry, a bynajmniej u mnie góra pracuje cichutko...

PostNapisane: 28 marca 2011, 20:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330dTA
Kod silnika: M57
Panowie nie chcę zakładać nowego tematu ale niestety muszę odświeżyć obecny.
Mój silniczek to m52 podobnie jak wyżej z tym, że 2 litrowy. Dzisiaj zaczął mi klekotać i postanowiłem wrzucić link z ów cykaniem bo być może ktoś rozpozna ten dźwięk i dopasuje do usterki :zdegustowany: . Hałas jest równomierny jak słychać i jest obecny zarówno na zimnym jak i na ciepłym silniku. Autko ma założoną instalację gazową (sekwencja) i cyka na pb jak i na LPG. Co do poziomu oleju to jest ok - troszkę ponad połowa na bagnecie (muszę też powiedzieć, że olej powoli mi ubywa, a dzieje się to za sprawą uszczelki miski olejowej, która puszcza trochę oleju w jednym miejscu). Dotychczas jeździłem na oleju 10w40 Mobil1 i jak na razie zastanawiam się nad płukanką, a następnie zmianą oleju na 5w40 lub 10w40 max life LM (ale to tak poza tematem ;) ). Przebieg auta z licznika to 300tyś. (ile na prawdę? tego nikt chyba nie wie :oczami: ). Jeżeli już postawicie jakąś konkretną diagnozę to także prosił bym się o wypowiedzenie na temat ceny naprawy takiej usterki ;) gdyż iż ponieważ niosę się z zakupem nowego silnika z różowymi wtryskami :P
http://www.youtube.com/watch?v=mFlUAsE4z1U

PostNapisane: 29 marca 2011, 08:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330dTA
Kod silnika: M57
Nikt nie miał podobnego hałasu?
Może popychacze to są?
Może vanos?
Jakieś podpowiedzi? ;)

PostNapisane: 14 sierpnia 2024, 19:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B25
Doszliście co powoduje te cykanie? Mam podobne klepanie/cykanie/mlaskanie na rozgrzanym silniku tak przy ok 1200rpm. Bo napewno nie wtryski, na LPG jest ten sam dzwiek.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1