Cytuj:
A więc dlaczego silnik nie bierze oleju???
Wszystko uzależnione jest od tego, które z pierścieni są w najgorszym stanie.
Cytuj:
Przez co jest taki sszczelny???
W przypadku złej szczelności górnego pierścienia może dochodzić do zużycia oleju i kopcenia. Pozostałe dwa dolne pierścienie czyli smarujacy i zgarniający są również odpowiedzialne za szczelność.
Cytuj:
A więc jeżeli falowanie jest spowodowane pierścieniami to dlaczego faluje raz a raz nie???
Nie twierdziłem, że w Twoim przypadku powodem falowania musi być wysoki stopień sprężania. Może ono być jednym z wielu powodów falowania, lecz nie koniecznie w tym przypadku.
Cytuj:
A ktos mi mówił o jakimś regulatorze cisnienia paliwa??
Tak, w każdym modelu BMW regulator ciśnienia paliwa ma zastosowanie. Miesci on na powrocie listwy wtryskowej. Wystarczy w układ paliwowy wpiąć odpowiedni manometr, zmierzyć ciśnienie i porównać z danymi.
Cytuj:
A moze to rozrząd przestawiony???
Nie wiem. Nie składałem
Cytuj:
Wymieniałem łańcuch bo przy obr 2 tys wpada w taki rezonans że go słychac. Wymieniłem go i jest tak samo. Napinacz hydrauliczny tez oprócz slizgów i tej rolki zebatej na dole. Ustawiony był ok Krzywki na wałkach były ustwione dobrze tak mi się wydaję brał jakiś schemat z internetu.
Polegam na Twoim właściwym zestawieniu rozrządu.
Cytuj:
Jak możesz to odp mi na wszystkie pytania???
Oczywiście, że mogę i odpowiadam...
Cytuj:
I napisz mi co mam robić???
Nie ma sprawy.
Cytuj:
I dlaczego jak go trzymama tylko tak do 3 tys obr to faluje mniej a jak go przeciągam tak do 5 tys to jak puszcze na luz to bardzo mocno faluje???
A i jeszcze jedno jeżeli przy ruszaniu nie dodam gazu to by sie zamulił.
Jest jedna wspólna rzecz, która może łączyć te objawy nie ujawniając żadnego błedu komputera.
Koło impulsowe na wale korbowym.
Jego budowa jest taka, że środkowa piasta dzięki której koło jest przykręcane do wału korbowego, oddzielone jest od kół pasowych i flanszy impulsacyjnej zwulkanizowaną gumą. Gdy guma jest w złym stanie, niewspółmierne są impulsy impulsatora do faz obrotowych silnika - to może wywołać zauważalna zmianę kąta zapłonu.
Cytuj:
A moze to jakieś zwarcie na kablach???
Nie sądze.