BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] silnik, przyspieszenie, pytanie
PostNapisane: 5 czerwca 2009, 22:31 
Pierwsze kroki

Witam ponownie :) Tak jak napisalem kiedys, zdaje relacje z naprawy auta, narazie odwiedzilo mechanika ktory wprawil nowe swożnie do wachaczy przednich i zmienil poduszke pod silnikiem, następnym krokiem jest przekładnia do kierownicy bo są ponoc jakies luzy.., pozniej przednie amortyzatory i na koniec dziura miedzy 1 a 2gim tlumikiem wydechu.

Podczas jazdy, kuzyn narzeka ze ma slabego kopa i szybko sie "męczy", Jest to E30 318i silnik 1,8 litra benzyna + gaz, rocznik 85, silnik chyba m10b18.

Na gazie wogole jest padaka z przyspieszeniem, na benzynie troche lepiej ale tez nie za wesoło, czy wiecie moze czego to moze byc przyczyna ?

pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 czerwca 2009, 22:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
Sprawdzanie przyśpieszenia ''na gębę kuzyna'' jest mało wiarygodne napraw nieszczelny wydech a bankowo odczujesz poprawę osiągów .Zaworki ustawione? I napisz ile zapłaciłeś za naprawę bo tamta wycena była kosmiczna :hyhy: co do przekładni to może najpierw sprawdż krzyżak kolumny kierowniczej czy to przypadkiem na nim nie ma luzów.

Tytuł:
PostNapisane: 5 czerwca 2009, 22:43 
Pierwsze kroki

Bylem u mechanika ktorego polecili mi moi kumple bo dobrze go znają i zawsze jezdzą a zajmuje sie On wlasnie przede wszystkim BMW no i za nowe sworznie do przednich wachaczy + poduszke pod silnik z montażami zaplacilem 350zł.

Jeszcze czeka mnie wydech zobaczymy co powie i ile policzy w takim razie bo autko podczas jazdy strasznie w srodku buczy, pozniej bolą uszy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 00:03 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
Kod silnika: m30b35
hmm moja powyzej 3tys ciagnie ladnie i zdrowo. Ponizej to raczej wol jest. Przeplywka sprawna? lambda tez? filtr powietrza nie zapchany?

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=319097#319097 moja e30 :)
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=587194#587194 moja E32 :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 06:51 
Pierwsze kroki

Po niedzieli postaram sie wszystko zweryfikować, jeszcze zapytam o kwestie gaśnięcia silnika na benzynie, na gazie jedzie normalnie nie gasnie a na benzynie zdarza mu sie dosc często zgasnąć, czego to moze byc przyczyna moze sie ktos orientuje ?

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 08:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
hmmm masz pewnie instalke II generacji czyli ze zwężka w dolocie to sie nia ma co dziwić, iz auto ma mało mocy nawet na benzynie masz tą zwężkę w dolocie wywal ten gaz zrób wydech wyreguluj zawory potem porozmawiamy aha i jak masz gaz bardzo ważny jest stan kabli i świec trzeba je często zmieniać

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 09:20 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
Kod silnika: m30b35
sprawdz szczelnosc dolotu.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=319097#319097 moja e30 :)
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=587194#587194 moja E32 :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1