BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 lipca 2025, 07:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] most 330ci - do wymiany? Proszę o pomoc w miarę pilnie
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 07:40 
Pierwsze kroki

Witam..
Pozwoliłem sobie edytować post, żeby nie zakładać nowego. Dochodziłem ostatnio co stuka i znalazłem pewien luz. Nie wiem czy tak powinno być czy jest to kwestia jakiejś regulacji dlatego radze się Was. Nie chciałbym wymieniać czegoś bezsensownie ani też tracić czasu na jeżdżenie do znachorów:-)

Przebieg eksperymentu:
Jedną ręką trzymam wał napędowy drugą półość (tak żeby półoś nie drgnęła). Kręcąc wałem prawo lewo jest jakiś luz w dyfrze (trudno powiedzieć ile stopni ale odczuwalne)
Powinno tak być, może starczy coś podkręcić wyregulowac czy też najgorsze dyfer kaput:(

Pozdrawiam

Spatrzyłem na realoem i nr dyfra z 2004r jest taki sam jak z mojego rocznika więc raczej pasuje:-)
Cena 100zł to az mi sie wierzyć nie chce bo co podjeżdżam moją bunią to mechanikom tylko $$$ w oczach przeskakują..

Ostatnio edytowano 13 czerwca 2009, 11:30 przez Dresik.PL, łącznie edytowano 4 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 08:06 
Pierwsze kroki

Ja zmieniałem simering na dyferencjale... wyciągalem cały dyfer zajeło mi to około 2 godzin roboty... mechanik mi zawołał za wymianę simeringu 150zł... wystarczy mieć kanał bądż podnośnik i zestaw kluczy i mozna samemu zdziałać... w twoim przypadku wymiana tylko dyfra gdzies około 100zł nie więcej... pzdr...

OceĂą mojÂą Coupe ;p
http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/3/66898

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 09:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
troche cierpliwosci i samemu mozna to dłubnac:) i zostawic $$ w portfelu a nie u mechaniora:D

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 13:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 Touring
Kod silnika: M40B18
Koledzy może trochę nie w temacie ale ni chcę zakładać nowego tmatu. Mam odgłos dochodzący z prawdopodobnie z tylnego mostu przynajmniej słychac to najbardziej w bagazniku z pod podłogi a ze to kombi to słychac szczególnie.

Odgłos nie jest wyciem a określił bym go jako świsto-miałczenie no inaczej nie umiem tgo ując. słychac to od 40km w góre zarówno na biegu jak i gdy auto się toczy na wolnym biegu. Słychac to od poczatku.

Zmieniłem olej ze 3 miesiące temu na MOBIL SHC 75W90 syntetyk i jest tak samo.

Proszę o wskazówę bo słyszałem juz ze 3 e30 w kobi z takim objawem na ulicy zaprawde odgłos jest nieziemski.
Sprawdzałem bębny hamulcowe czy moze szczęki nie ocierają ale to nie to. Wyczuwalny luz piastach koła ok 0,5cm
Dyfer suchy z pełnym stanem oleju.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1