adams napisał(a):
witam kolegów mam bmw 730 z 90 roku z automatyczną skrzynią biegów ostatnimi czasy wziąłem się troszkę za renowację mojego auta i napotkałem na problem po wymianie krzyżaka i podpory wału auto przy prędkości 50 km\h auto wpada w takie wibracje że wszystko dudni potem wymieniliśmy z mechanikiem przednią część wału tylnej(tej która dochodzi do mostu) się nie dało bo flansza nie pasowała na rozstawie śrub a kiedy próbowaliśmy przełożyć flanszę od tego nowszego wału okazało się że wałek z frezami ma większą srednicę niż oryginalny więc z dwóch wałów zrobiliśmy jeden krzyżak jest już inny bo to ten od drugiego wału a auto po zmontowaniu nie ma zmian a jest wręcz gorzej niż było wał był zawieziony do wyważenia może ktoś mi poradzi co to może być bo utopiłem już 500zł w błoto i nie wiem co dalej pomocy
Przyczyn bicia wału może być wiele. Jeżeli sam wymieniałeś krzyżak to zapewne go przebijałeś w takim wypadku mogą być wykrzywione uszy przez co wałek traci swoją osiowość, mogły posypać się igiełki w łożyskach krzyżaka, jeżeli mocowałeś wałek w imadle mógł zostać zdeformowany może być zbyt miękka guma na podporze itd. Jak widzisz przyczyn bicia może być bardzo wiele,więc nie widząc wału trudno jest mi ocenić jaki może być powód bicia. Jeśli chciałbyś go profesjonalnie naprawić to pisz na PW na pewno będę w stanie Ci pomóc.