BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDIO] ZMIENIARKA E46
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 13:19 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam wszystkich na forum! Niedawno nabylem e46 320d 2002r z navi16;9 na kasete lecz nie ma do niej podlaczonej zmieniarki(ponoc byla ale ktos wyjal).Wyjmowalem board monitor i ma on tylko dwie kostki ktore sa juz zajete. Moje pytania:
1. CZy mozna podlaczyc do tego zmieniarke bez jakis przeróbek?
2.Jesli trzeba przerabiac to jak?
3.Jaka zmieniarka(jaki kabel)?
4. CZy zmieniarka jest bezposrednio podlaczana pod monitor czy jest jakies inne urzadzenie posrednie?

Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

PS. szukalem po tematach ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi wiec prosze o wyrozumialosc :]

Ostatnio edytowano 12 czerwca 2009, 06:55 przez westcoast23, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 15:03 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
westcoast23, to chyba Ci pomoze kolego

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=65&fg=10

jak zjedziesz na dol to po lewej stronie masz trzy obrazki klikasz na kazdy z nich i masz wszystko co Ci jest potrzebne do podlaczenia zmieniarki CD. z tego co zrozumialem z tych rysunkow to potrzebujesz jeden kabelek pomiedzy zmieniarke, a radio i wszystko laczysz w bagazniku [czesc nr dwa http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=10 ]
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 15:34 
Poszukaj zanim zapytasz

Dzieki wielkie za pomoc! Mam jeszcze tylko male pytanie. Zrozumialem z tego tyle ze w moim przypadku potrzebuje tylko ten krutki kabelek (2). TYlko z czym go polaczyc? Na jednym koncu zmieniarka a z drugiej strony...???

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 20:42 
Forumowicz

Podepnę się pod temat kolegi.
Witam. Mam problem z zawieszeniem zmieniarki, czyli jak jadę po dziurawych drogach to przeskakuje i tu moje pytanie mechanizm zmieniarki jest zamontowany na jakiś elementach tłumiących ("miękko") czy da się to jakoś regulować???

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 21:02 
Forumowicz

Moje BMW: e46 touring 320d
Kod silnika: M47N
Westcoast23 jeżeli chodzi o ten kabel z zieloną końcówką :

Obrazek

to podepnij go tak jak tu opisałem :D

Obrazek

I przeczytaj sobie ten temat jak coś nie zrozumiesz ,a jak jeszcze jakieś pytania to pisz do mnie na gadu 8624874 - mam namiary do typa co każdą śróbką montarzową od bety handluje ,to jakby co brakło to pisz.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 14:42 
Poszukaj zanim zapytasz

Dzieki za pomoc lecz zupelnie nie wiem czy ten kabel jest tym ktorego potrzebuje. Jednak z informacji miedzy innymi od kolegi Simoniaka i Klamry oraz serwisu bmw wysnólem wniosek iż w przypadku Navi Professional podlaczamy zmieniarke tylko pod czytnik CD czyli pod naped nawigacji. Czy ktos z kolegow formowiczow moglby potwierdzic lub obalic ta teorie??? Z gory dzieki :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2009, 11:11 
Forumowicz

Moje BMW: e46 touring 320d
Kod silnika: M47N
westcoast23 napisał(a):
Dzieki za pomoc lecz zupelnie nie wiem czy ten kabel jest tym ktorego potrzebuje. Jednak z informacji miedzy innymi od kolegi Simoniaka i Klamry oraz serwisu bmw wysnólem wniosek iż w przypadku Navi Professional podlaczamy zmieniarke tylko pod czytnik CD czyli pod naped nawigacji. Czy ktos z kolegow formowiczow moglby potwierdzic lub obalic ta teorie??? Z gory dzieki :)

Ten kabelek podpinamy pod kabelki prowadzące do czytnika DVD Navigacji :) tymi spinkami ,mam nr. gg do człowkieka który sprzedaje takie spinki ,mocowania ,kabelki potrzebne Tobie oraz może lepiej ci wyjaśni jak to podłączyć jak co to pisz.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 23:14 
Pierwsze kroki

Witam serdecznie wszystkich.Kilka dni temu stalem sie posiadaczem bmw e46 320d 2003.Wszystko jest jak najbardziej ok z wyjatkiem odtwarzacza muzyki.W moim przypadku jest to tylko kaseta.Chce ,i tu,albo kupic pojedynczy cd player lub zmieniarke.I,tak ,czy ktos moze mi pomoc i powiedziec,czy kazdy uzywany cd player polaczony bedzie kompatybilny i bedzie gral i drugie pytanie,czy decydujac sie ,jednagze na zmieniarke bedzie ona kompatybilna z moim odtwarzaczem kasetowym i,czy standardowo w tym modelu bmw jest montowane okablowanie pod zmieniarke??.Z gory wielkie dzieki.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 23:14 
Pierwsze kroki

Witam serdecznie wszystkich.Kilka dni temu stalem sie posiadaczem bmw e46 320d 2003 se.Wszystko jest jak najbardziej ok z wyjatkiem odtwarzacza muzyki.W moim przypadku jest to tylko kaseta.Chce ,i tu,albo kupic pojedynczy cd player lub zmieniarke.I,tak ,czy ktos moze mi pomoc i powiedziec,czy kazdy uzywany cd player polaczony bedzie kompatybilny i bedzie gral i drugie pytanie,czy decydujac sie ,jednagze na zmieniarke bedzie ona kompatybilna z moim odtwarzaczem kasetowym i,czy standardowo w tym modelu bmw jest montowane okablowanie pod zmieniarke??.Z gory wielkie dzieki.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1