BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 17:24 
Forumowicz

Tylko że łatwiej jest pamiętać, że trzeba coś WŁĄCZYĆ (samo się przypomni, nie działając), niż pamiętać o WYŁĄCZENIU. Rozwiązanie BMW jest bezpieczniejsze ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 22:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: [e46] 320d
Kod silnika: m47
Witam podepne sie do tematu wycieraczek.A mianowicie w swojej e46 mam taki problem: mam w aucie sensor deszczu ktory nie powiem jest bardzo dobrym wynalazkiem i czesto z niego korzystam ale ostatnio juz dwa razy , kiedy wycieraczki sa ustawione w tryb auto po okolo 20km przejechanych w deszczu nagle wycieraczki przestaja dzialac . na rzadnym bie3gu nic sie nie dzieje zero reakcji , wycieraczki staja w normalnej pozcyji i nie zatrzymuja si ena srodku szyby.za pierwszm razem pomoglo wlaczenie zaplonu i odczekanie aru sekund i wszystko dzialalo poprawnie, za drugim razem nie poszlo tak latwo , odlaczanie aku pukanie w okolice sensora na szybie , sprawdzanie bezpiecznikow nic nie pomoglo az w koncu rano przyszedlem do auta i normalnie dzialay.mial ktos już taki problem?a i dodam ze dzieje sie tylko tak w trybie automatycznym , bo jak mam na innych biegach jest ok . :kwasny:

Tytuł: Re: [E39] sensor deszczu - jak to działa ?
PostNapisane: 8 grudnia 2010, 12:16 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
A ja też mam pytnanie u mnie natomiast jest tak, że gdy włacze na 1 i pokrętło mam ustawione w dół to wycieraczki
-raz machna pozniej przerwa... troszke napada ... machna ... ostro napada i nic .. machna raz ... szyba czysta lub kilka kropelek 4 razy machna az skrobia po szybie ....
o co tutaj chodzi ? a szybe mam orygi. :D

pokrętło musze wziac na sama góre wtedy działaja normalnie czasowo na 1 poziomie jesli chodzi o reszte poziomów chodzi dobrze ...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1