BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 15:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Tarcze hamulcowe, co polecicie do e34?
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:37 
Pierwsze kroki

Wiem ze temat byl juz walkowany kilkakrotnie,ale i tak w sumie po przeczytaniu parunastu postow nie znalazlem odpowiedzi,potrzebuje wymienic tarcze poniewaz przy mocniejszym hamowaniu mam bicia na kierownicy,klocki prawie nowe wiec stawiam na tarcze,kola tez wywazone dobrze bo na zimowkach tez mialem takie akcje z hamowaniem,a juz przy ok.100km/h to zupelna porazka,Chodzi mi o tarcze sprawdzone tzn,nie za drogie ale zeby jakis czas pojezdzily i spelnialy swoje zadanie,czytalem o brembo.ate i zawsze ktos cos ma do tych firm,wiec moze sie wypowie ktos kto ostatnio kupowal tarcze i cos moze polecic za rozsadna cene,czytalem o firmie mikoda ale ktos okreslil je jako syf,mialem kiedys takie chyba w punto i nie narzekalem ale nie wiadomo jak zachowuja sie akurat w bmw czekam na Wasze propozycje,pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:56 
Forumowicz

Moje BMW: E34 i E36
Kod silnika: M60 i M50
dobre zimmermann sport... dobre za dobre pieniadze ate ale nie power disc... pozdr

Tytuł: dobre tarcze
PostNapisane: 13 maja 2009, 21:36 
Pierwsze kroki

Hej, Polecam Ci Textary! Używam są rewelacja! Ostatnio kupiłem w sklepie www.AutoCzesciWrobel.pl sprawdź a zobaczysz że warto!

hej, fascynatabmw

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2009, 19:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 540iA
Kod silnika: M62TUB44
cześć,

ja brałem Zimmermann'y od Maćka stones1 i jestem bardzo zadowolony tutaj powinno być to co Cię interesuje

http://!_nie_reklamujemy_!/index.php?cPath=1492

E34 Obrazek

E53 Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 12:18 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E34
Kod silnika: m50
nie bierz Ate, ja kupiłem nówki i dalej są krzywe :(, a koleś wypiera się że to nie jego wina , że tarcze krzywe. W pierwszy dzień było dobrze, następnego dnia już niestety bicie wróciło :(

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 18:57 
Częsty bywalec

Witam!
Podepnę się z cichca do tematu ;) ,ponieważ też niebawem czeka mnie wymiana tarcz + klocki w e34. I tu moje pytania: czy wiecie może coś na temat brembo max do tego modelu,bo szukajac w necie jakoś niewiele się dowiedziałem oprócz podstawowych wymiarów i tego,że są nacinane? Czy warto (w sensie opłacalności nie skuteczności) zainwestować w nacinane tarcze do zwykłego auta, tzn. nie uprawiam sportów ekstremalnych (aczkolwiek śmigam często po autobanach wiec dobry hebel sie przydaje) czy wystarczą tu gładkie tarcze plus dobry klocek - myślę tu o ferodo (czytałem,żę dobrze komponują sie z brembosami)? Czy do brembo max potrzebne są jakieś dedykowane klocki ze względu na pokrycie jej jakąś magiczną farbą lub powłoką? Jakie są orientacyjne ceny tych tarcz? Będę szukał dalej ale proszę w miarę możliwości o pomoc :super:
Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 21:41 
Forumowicz

Moje BMW: E34 i E36
Kod silnika: M60 i M50
to kup sobie zimmerman sport plus kloki pagid :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 22:35 
Zacna persona forum

siem - jesli bija to niekoniecznie wina tarcz -kola a potem zaciski i suwadla na ktorych sie caly zacisk przesuwa - wystarczy ze dosyc ciezko chodzi i stad bicie - nie cofa sie na czas -naprawa - rozebranie i przeczyszczenie przesmarowanie - naprawde pomaga - co do tarcz - jesli przod kup dobre -zdarza sie tez ze i te najlepsze czasami zawioda ale rzadko- tanie czesto sprawiaja klopoty-pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 07:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
seba136, witam, ja jestem swiezo po wymianie tarcz i klockow w swojej e36 2,5 TD - wymienialem dokladnie 3 czerwca tego roku - kupilem zestaw BREMBO tarcze wentylowane i klocki FERODO FDB 1300 - dopiero co prawda 300 km mam za soba - ale czuc ze heble robia sie brzytwowate - staram sie delikatnie i krotko wyhamowywac auto i unikac gwaltownych nieprzemyslanych hamowan - w taki sposob mam nadzieje ze wszystko dobrze sie ulozy - wczesniej tez mialem lekkie bicie na kierownicy jak hamowalem ze 100 do 60 ... teraz nie mam nic - probowalem nawet ze 150-160 do 80 i nic - idzie gladko - zaciski przesmarowane smarem grafitowym i miedziowym, tloczek smarem do tloczkow. Jak na razie jestem zadowolony - i w nosie mam wszystkich opinie ze BRembo to schmelz czy padaka - wiele zalezy od kierowcy i od stanu piast, zaciskow ..... A jak bedziesz bral klocki to staraj sie brac w miare miekkie - wiem ze beda pylic jak piach na pustyni ale za to hamulce sa mocniejsze i tarcze dluzej polzyje

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 08:37 
Poszukaj zanim zapytasz

ja kupiłem ate na przód i jestem zadowolony,z tyłu mam brembo i klocki ferodo i wszystko ok [/b]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1