BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 lipca 2025, 08:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E38] Przeróbka anglika
PostNapisane: 12 maja 2009, 19:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34, Audi A4 B5
Czy ktoś orienuje się jaki byłby całkowity koszt przeróbki takiej e38 z anglika na pl wersję?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7005950

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 19:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: M50B20
Znajomy wydał na to około 7tyś.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 20:10 
Zacna persona forum

arass napisał(a):
Znajomy wydał na to około 7tyś.

wiec to niekoniecznie opłacalne prawda? za wiele nie da się oszczedzić i jeszcze ta swiadomosc że to angol :kwasny: dzięki za info

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 20:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: R6+R4
Kod silnika: M52+M42
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=23277
Ja bym sie w to nie bawil.Nikt Ci tego idealnie nie zrobi chyba ze sam sie za to wezmiesz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 20:51 
Zacna persona forum

kanar napisał(a):
Ja bym sie w to nie bawil.Nikt Ci tego idealnie nie zrobi chyba ze sam sie za to wezmiesz ;)

raczej nie wezme sie sam. Przerabiałem kiedyś z kolegą bmw e36 coupe is i była masakra z tym, a e38 ma więcej jeszcze elektroniki więc więcej zabawy. zapłacić 7 tysięcy i potem sie wkurzać bo coś będzie źle zrobione to lepiej jednak orginał

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 21:10 
Zacna persona forum

TOMEK_2.5 napisał(a):
kanar napisał(a):

raczej nie wezme sie sam. Przerabiałem kiedyś z kolegą bmw e36 coupe is i była masakra z tym, a e38 ma więcej jeszcze elektroniki więc więcej zabawy. zapłacić 7 tysięcy i potem sie wkurzać bo coś będzie źle zrobione to lepiej jednak orginał

I slusznie poszukaj czegos z kierownica po wlasciwej stronie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 00:21 
Pierwsze kroki

A mi się wydaje, ze tym wszystkim, co odradzają przekładki to im gul troche lata, że ktoś może mniej dać za bmw i miec to samo...
Ja osobiście kupiłem e39 523i angola, jezdzilem nim rok po uk, teraz ponad rok w polsce, przełożyłem ją sam i naprawde na nic nie narzekam. Auto kupilem za 450f (wtedy okolo 1800zł) z uszkodzonym silnikiem, naprawa silnika 2000tyś zł, części na przekladke udało mi się w sumie tanio kupić, bo za około 2500zł plus koszt kluczy i innych narzędzi przy przekładce okolo 500zł, rejestracja z pierwszymi badaniami plus koszty transoportu i paliwa okolo 2500zł co razem daje: 9300zł Dodam że auto kupiłem od pierwszego właściciela w uk starszego pana okolo 70 lat, który serwisował auto tylko w serwisie bmw mam wszystkie pieczątki i faktury. Auto nigdy nie bylo uderzone, miało malowane drzwi po przerysowaniu. Nie to zebym sie chwalił, ale auto posiada czujniki parkowania, berzową skóre, alu 17", ksenon światła, i naprawde jestem z tego auta zadowolony, po porządnej robocie naprawde te auta niczym sie nie różnią !!! Wiadomo, jak ktoś spartoli robote, to będą problemy, ale tak samo moze być po remoncie silnika czy innej naprawie, która zostanie źle zrobiona.

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 00:30 
Pierwsze kroki

Dodam, że to auto w tym czasie było warte przynajmniej 25 tyś zł, dodałem sobie zderzaki m-pakiet, lampy przód i tył po lifcie co mnie kosztowało + 3500zł i naprawde auto ładnie wygląda, kosztowało 13tyś zł a za 12tyś które zaoszczędziłem (teoretycznie) mógłbym mieć takie dwie bmki i nawet coś zarobić. Więc jeżeli ktoś tego nigdy nie robił, to po co się wypowiadać i odradzać. Jest dużo aut, które po drobnej naprawie są większym problemem, niz auta po dobrej przekładce. Przykładem mogą być pojazdy tzw. SAM które są skladane przez osoby bez kwalifikacji i dostają pozwolenie na poruszanie się po drogach, to dlaczego auto produkowane przez BMW po przełozeniu kierownicy nie moze być autem pełno wartościowym?

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 00:31 
Pierwsze kroki

Dodam, że to auto w tym czasie było warte przynajmniej 25 tyś zł, dodałem sobie zderzaki m-pakiet, lampy przód i tył po lifcie co mnie kosztowało + 3500zł i naprawde auto ładnie wygląda, kosztowało 13tyś zł a za 12tyś które zaoszczędziłem (teoretycznie) mógłbym mieć takie dwie bmki i nawet coś zarobić. Więc jeżeli ktoś tego nigdy nie robił, to po co się wypowiadać i odradzać. Jest dużo aut, które po drobnej naprawie są większym problemem, niz auta po dobrej przekładce. Przykładem mogą być pojazdy tzw. SAM które są skladane przez osoby bez kwalifikacji i dostają pozwolenie na poruszanie się po drogach, to dlaczego auto produkowane przez BMW po przełozeniu kierownicy nie moze być autem pełno wartościowym?

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 00:36 
Zacna persona forum

bksjb napisał(a):
A mi się wydaje, ze tym wszystkim, co odradzają przekładki to im gul troche lata, że ktoś może mniej dać za bmw i miec to samo

Chlopaku nikt nie ma gula jak to piszesz,napewno nie masz to samo jak fabryka ale to Twoj problem ;) Sam przelozyles oki zaoszczedziles na mechanikach itp.Zobaczymy za jakis czas jak zalozysz temat ze cos nie funguje czego Ci osobiscie nie zycze ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 00:51 
Pierwsze kroki

Nie będę Ci tłumaczył,kiedy i komu gul lata, bo jesteś duży chłopak, a autem po przekładce latam ponad poł roku i moje problemy z autem ograniczają się do tych, co mają moi koledzy którzy współurzytkują tą wersje auta w fabrycznej wersjii. Fabryka to fabryka, ale powiedz, jak by Ci padnie skrzynia biegów to od razu pobiegniesz do salonu BMW i zamówisz nową skrzynie za 12tys zł, czy poszukasz dobrej i tanszej 4 razy i wymienisz w warsztacie do którego masz zaufanie zaoszczędzając kilka tysiecy zł? masz oryginała to się ciesz, a jak bys miał angola tańszego o 20 tyś zł od swojego, to bys nie zaryzykował?

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 01:00 
Zacna persona forum

bksjb napisał(a):
Fabryka to fabryka, ale powiedz, jak by Ci padła skrzynia biegów to od razu pobiegniesz do salonu BMW i zamówisz nową skrzynie za 12tys zł, czy poszukasz dobre i tanszej 4 razy i wymienisz w warsztacie do którego masz zaufanie?

Akurat skrzynia jest taka sama w wersji UK jak EU ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 01:02 
Pierwsze kroki

kanar napisał(a):
bksjb napisał(a):
Fabryka to fabryka, ale powiedz, jak by Ci padła skrzynia biegów to od razu pobiegniesz do salonu BMW i zamówisz nową skrzynie za 12tys zł, czy poszukasz dobre i tanszej 4 razy i wymienisz w warsztacie do którego masz zaufanie?

Akurat skrzynia jest taka sama w wersji UK jak EU ;)

Hehe... nie o to mi codziło, ale ok. fajnie że posiadasz wiedze na temat skrzyn w uk i w DE :)
NIe wazne, odpowiedz na pytanie

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 01:03 
Pierwsze kroki

P.S.
Bielsko bardzo ładne miasto :) mam tam dziadków :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 08:50 
Zacna persona forum

może niech ktoś zamknie ten temat bo to co się chciałem dowiedzieć już dowiedziałem i nie ma sesnu dalej postów nabijać :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1